Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Fél évvel ezelõtt kérdést tettem fel önnek: bízhat-e Tolna megye a Szekszárd térségi Duna-híd megépítésében? Kérdésemre igennel válaszolt, megerõsítve, hogy a francia-magyar konzorcium létrejötte jogilag, a finanszírozási konstrukció pedig anyagilag teszi lehetõvé a híd megépítését. Bár e második tétel vonatkozásában a miniszter úr a fenntartásait is megfogalmazta: a magyar gazdaság pénzügyi helyzetének romlása, a kedvezõtlen külsõ körülmények, a hosszú megtérülési idõ együtt kedvezõtlenül hatottak a tárgyalások eredményességére.

Miniszter úr, Tolna megyében elterjedt az a vélemény, hogy a Horn-kormány nem is akarja megépíteni ezt a hidat, vannak, akik a mohácsi híd elsõbbségérõl beszélnek, vannak, akik a fõváros hídéhségével magyarázzák. Vannak, akik a kormány nemtörõdömségével, azzal, hogy nem használták ki kellõképpen azt az elõkészítettséget, melyet az MDF vezette kormány 1993 decemberi szerzõdése nyújtott.

A fentiekre hivatkozással, tisztelt miniszter úr, szeretném tudni: meddig jutottak el a hitelkonstrukció létrehozásában, és mennyi pénzt kívánnak biztosítani 1996-ban a minisztérium költségvetésében a híd megépítéséhez? Várom a válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage