EMBCB-30/2006.
(EMBCB-30/2006-2010.)

Jegyzőkönyv*

az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának
2006. december 18-án, hétfőn, 12 óra 30 perckor
az Országház földszint 93. számú tanácstermében
megtartott üléséről


Tartalomjegyzék

Napirendi javaslat *

Az ülés résztvevői *

A bizottság részéről *

Megjelent *

Helyettesítési megbízást adott *

Meghívottak részéről *

Hozzászóló(k) *

Megjelent(ek)/jelen lévő(k)/részt vevő(k) *

Elnöki megnyitó *

A napirend elfogadása *

Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok között az utas-nyilvántartási adatállomány (PNR) adatainak a légi fuvarozók általi feldolgozásáról és az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma részére történő továbbításáról szóló T/1097. számú megállapodás kihirdetéséről szóló nemzetközi szerződésről szóló törvényjavaslat zárószavazás előtti módosító javaslatának megvitatása a Házszabály 107. § (2) bekezdése alapján *

Egyebek *


Napirendi javaslat

1. Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok között az utas-nyilvántartási adatállomány (PNR) adatainak a légi fuvarozók általi feldolgozásáról és az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma részére történő továbbításáról szóló megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat nemzetközi szerződésről (T/1097. szám)
(Zárószavazás előtti módosító javaslat megvitatása a Házszabály 107. §-ának (2) bekezdése alapján)

2. Egyebek

Az ülés résztvevői

A bizottság részéről

Megjelent

Elnököl: Balog Zoltán (Fidesz)

Alelnökök: Fogarasiné Deák Valéria (MSZP)
Szászfalvi László (KDNP)

Tagok: Lénárt László (MSZP)
Teleki László (MSZP)
Gusztos Péter (SZDSZ)
Bíró Ildikó (Fidesz)
Ékes Ilona (Fidesz)
Schmidt Ferenc (Fidesz)
Varga József (Fidesz)
Pettkó András (MDF)

Helyettesítési megbízást adott

Donáth László (MSZP) Fogarasiné Deák Valériának (MSZP)
Nyakó István (MSZP) Lénárt Lászlónak (MSZP)
Tóth Gyula (MSZP) Teleki Lászlónak (MSZP)
Dr. Wiener György (MSZP) Gusztos Péternek (SZDSZ)
Farkas Flórián (Fidesz) Varga Józsefnek (Fidesz)
Dr. Semjén Zsolt (KDNP) Balogh Zoltánnak (Fidesz)

Meghívottak részéről

Hozzászóló(k)

Dr. Tordai Csaba főosztályvezető (Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium)

Megjelent(ek)/jelen lévő(k)/részt vevő(k)

Nagy Bercel titkár (Fidesz-KDNP-frakció)
Kopiás Gábor külső tanácsadó (MSZP-frakció)


(Az ülés kezdetének időpontja: 12 óra 43 perc)

Elnöki megnyitó

BALOG ZOLTÁN (Fidesz), a bizottság elnöke, a továbbiakban ELNÖK: Tisztelettel köszöntök mindenkit az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság ülésén. Megállapítom, hogy a bizottság határozatképes. Bejelentem, hogy Donáth Lászlót Fogarasiné Deák Valéria, Nyakó Istvánt Lénárt László, Tóth Gyulát Teleki László, Wiener Györgyöt Gusztos Péter, Farkas Flóriánt Varga József, Semjén Zsoltot pedig Balog Zoltán helyettesíti.

A napirend elfogadása

A napirendi javaslatot mindenki kézhez kapta. Kérdezem, hogy ezzel kapcsolatban van-e kérdés, észrevétel. (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki fogadja el a napirendi javaslatot? (Egyhangú.) Megállapítom, hogy a bizottság a napirendi javaslatot egyhangúlag elfogadta.

Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok között az utas-nyilvántartási adatállomány (PNR) adatainak a légi fuvarozók általi feldolgozásáról és az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma részére történő továbbításáról szóló T/1097. számú megállapodás kihirdetéséről szóló nemzetközi szerződésről szóló törvényjavaslat zárószavazás előtti módosító javaslatának megvitatása a Házszabály 107. § (2) bekezdése alapján

1. napirendi pontunk az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok között az utas-nyilvántartási adatállomány (PNR) adatainak a légi fuvarozók általi feldolgozásáról és az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma részére történő továbbításáról szóló T/1097. számú megállapodás kihirdetéséről szóló nemzetközi szerződésről szóló törvényjavaslat zárószavazás előtti módosító javaslatának a megvitatása.

Az alkotmányügyi bizottság, valamint dr. Latorcai János, dr. Rubovszky György és dr. Semjén Zsolt nyújtottak be egy-egy módosító javaslatot. Kérdezem, hogy a kormány melyik módosító javaslatot támogatja.

DR. TORDAI CSABA főosztályvezető (Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium): Jelzem a bizottságnak, hogy az alkotmányügyi bizottság délelőtti ülésén visszavonta saját módosító javaslatát, és bejelentem, hogy az előterjesztő az imént említett másik módosító javaslatot támogatja.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Van-e ezzel kapcsolatban bárkinek kérdése, észrevétele? (Nincs jelentkező.) Nincs.

Kérdezem, hogy ki támogatja Latorcai János és képviselőtársai módosító javaslatát. (17 - egyhangú.) Megállapítom, hogy a bizottság Latorcai János és képviselőtársai módosító javaslatát egyhangúlag támogatja.

Köszönjük szépen a minisztérium képviselőinek a segítségét.

Egyebek

Az egyebek napirend keretében van-e valakinek kérdése, megjegyzése, hozzászólása? (Nincs jelentkező.) Ha nincs, megköszönöm mindenkinek az egész évi munkáját és a bizottság mai ülését bezárom.

(Az ülés befejezésének időpontja: 12 óra 47 perc)

 

Balog Zoltán
a bizottság elnöke

Jegyzőkönyvvezető: Soós Ferenc