STB-12/2006.
STB-12/2006-2010.

Jegyzőkönyv*

az Országgyűlés Sport- és turisztikai bizottságának
2006. december 13-án, 13 óra 05 perckor
a Képviselői Irodaház V. emelet 520. számú tanácstermében
megtartott üléséről


Tartalomjegyzék

Napirendi javaslat*

Az ülés résztvevői*

A bizottság részéről

Megjelent:*

Helyettesítési megbízást adott:*

Meghívottak részéről*

Megjelent hozzászólók:*

A napirend elfogadása*

A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat (T/1145. szám) (A bizottság feladatkörébe tartozó kapcsolódó módosító javaslatok megvitatása)*

Hadházy Sándor ügyrendi javaslata*

Hadházy Sándor ügyrendi javaslata*

Szavazás az ügyrendi javaslatról*

Tájékoztató a Magyar Turizmus Zrt. munkájáról*

Előterjesztő:*

Dr. Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai szakállamtitkára;*

Dr.Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. igazgatótanácsának elnöke;*

Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója*

Dr. Somogyi Zoltán szakállamtitkár (ÖTM) szóbeli kiegészítője*

Dr. Niklai Ákos (MT Zrt.) szóbeli kiegészítése*

Dr. Róna Iván vezérigazgató (MT Zrt.) szóbeli kiegészítője*

Kérdések, vélemények*

Egyebek*


Napirendi javaslat

1. A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat (T/1145. szám)
(A bizottság feladatkörébe tartozó kapcsolódó módosító javaslatok megvitatása)

2. Tájékoztató a Magyar Turizmus Zrt. munkájáról
Előterjesztő: Dr. Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai szakállamtitkára
     Dr.Niklai Ákos , a Magyar Turizmus Zrt. igazgatótanácsának elnöke
     Dr. Róna Iván , a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója

3. Egyebek

Az ülés résztvevői

A bizottság részéről

Megjelent:

Elnököl: Pál Béla (MSZP), a bizottság alelnöke

Almássy Kornél (MDF), a bizottság alelnöke
Dr. Bakonyi Tibor (MSZP)
Dr. Horváth Klára (MSZP)
Koscsó Lajos (MSZP)
Nagy Imre (MSZP)
Dr. Tóth József (MSZP)
Becsó Zsolt (Fidesz)
Hadházy Sándor (Fidesz)
Lasztovicza Jenő (Fidesz)
Szijjártó Péter (Fidesz)
Dr. Gyenesei István (Független)

Helyettesítési megbízást adott:

Bánki Erik (Fidesz) Hadházy Sándornak (Fidesz)
Nagy Jenő (MSZP) Dr. Horváth Klárának (MSZP)
Páva Zoltán (MSZP) Dr. Bakonyi Tibornak (MSZP)
Tóth József (MSZP) Dr. Tóth Józsefnek (MSZP)
Dr. Tóth József (MSZP) megérkezéséig Nagy Imrének (MSZP)
Kovács Ferenc (Fidesz) Lasztovicza Jenőnek (Fidesz)
Szalay Ferenc (Fidesz) Becsó Zsoltnak (Fidesz)
Dr. Világosi Gábor (SZDSZ) Koscsó Lajosnak (MSZP)

Meghívottak részéről

Megjelent hozzászólók:

Dr. Somogyi Andrea (Pénzügyminisztérium)
Taksonyi Tímea (Pénzügyminisztérium)
Lajtár Mónika (Pénzügyminisztérium)
Dr. Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai szakállamtitkára
Dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. igazgatótanácsának elnöke
Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója
Rusznák Imre, a Magyar Turizmus Zrt. felügyelő bizottságának elnöke


(Az ülés kezdetének időpontja: 13 óra 05 perc)

PÁL BÉLA (MSZP), a bizottság alelnöke, a továbbiakban ELNÖK: Tisztelettel köszöntöm képviselőtársaimat. Kérem, hogy foglalják el helyeiket. Megkezdjük a Sport és turisztikai bizottság ülését.

Bánki Erik képviselő úr rövid műtétje miatt, a mai bizottsági ülést felkérése alapján én vezetem, innen is jobbulást kívánunk elnök úrnak, képviselő úrnak.

Elkezdenénk a napirendi pontok szerinti munkát.

Megállapítom, hogy a bizottság határozatképes és a napirendi javaslatok szerint a Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslathoz beadott kapcsolódó módosító javaslatokról tárgyalunk, valamint megvitatjuk a Magyar Turizmus Zrt. munkájáról szóló tájékoztatót, majd egyebek között képviselőtársaink felvetéseire adunk lehetőséget.

Szeretném megkérdezni, hogy az előre kiadott napirendi pontokkal kapcsolatban van-e észrevétele valamelyik képviselőtársamnak. (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy nincs.

A napirend elfogadása

Aki a napirendi pontokkal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat (T/1145. szám) (A bizottság feladatkörébe tartozó kapcsolódó módosító javaslatok megvitatása)

Megkezdenénk az első napirendet. Köszönteném a Pénzügyminisztérium megjelent szakértőit, akik már a korábbi bizottsági üléseken is a segítségünkre voltak.

Megkezdenénk a kapcsolódó módosító indítványok tárgyalását.

Elsőként az 50/3. pontban az 567. számú módosító indítványt, amely a televízió üzemben tartási díjára vonatkozik, mely szerint a médiatörvény 79. §-a alapján a szereplő egységek a tv üzemben tartási díjat áprilistól és a tv üzemben tartási díj 60 százalékát kell megfizetniük.

Megkérdezném a kormány képviselőjét, mi az álláspontja a javaslattal kapcsolatban.

DR. DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): Tisztelt Bizottság! A kormány a módosító indítványt támogatja.

ELNÖK: Köszönjük szépen. Van-e képviselőtársaimnak hozzászólása? (Nincs jelzés.) Nincs. Örülünk, hogy a kormány megszerette ezt a módosító javaslatot, amelyet a Sport és turisztikai bizottság is beadott.

Kérem, hogy aki ezzel a javaslattal egyetért, az kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy egyhangú. Ki van ellen? Ki tartózkodott? Tehát a bizottság támogatta a módosító indítványt.

A 77/4-es pontban az 539. számú módosító indítványban: Békés városi fürdő építésére csoportosítanának át az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium igazgatás fejezetéből.

Megkérdezném a kormány álláspontját.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja. És itt szeretném jelezni, hogy az összes egyedi létesítmény, sportlétesítmény, strandfürdő, kerékpárút, bekötőút, tehát minden, ami egyedi típusú létesítményfejlesztésre szolgál, a kormány továbbra sem támogatja ezeket a módosító javaslatokat, nem tartjuk célszerűnek megbontani az előirányzatokat.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezném a bizottság tagjait. (Nincs jelzés.) Köszönöm.

Szavazásra tenném fel a kapcsolódó módosító indítványt. Tehát aki egyetért Békés város fürdő építésére az ÖTM igazgatás fejezetéből 400 millió forint átcsoportosítására, az kézfelemeléssel jelezze. Ki támogatja az indítványt? (Szavazás.) Kettő. Tehát a bizottság egyharmada sem támogatja.

Az ajánlás 79/1. pontjában a 741-es számon a Duna-menti integrált fejlesztési térséghez csoportosítana át 200 millió forintot az Önkormányzatok Háza Kulturális Közhasznú Társaság támogatásából az indítványtevő.

Megkérdezném a kormány álláspontját.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja az indítványt. Ennek az oka elsősorban a Duna Művész Együttes, illetve a szimfonikus zenekar működését finanszírozza az előirányzat, és a felére történő csökkentése az intézetnek az ellehetetlenülését eredményezné. Nyilván célszerű az egyéb hasonló jellegű előirányzatokról megpályázni a fejlesztéseket. Köszönöm.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezem képviselőtársaimat, hogy van-e észrevétel? (Nincs jelzés.) Úgy látom nincs.

Kérem, hogy aki a módosító indítványt támogatja, az, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Öt. Ki az, aki nem támogatja? (Szavazás.) Tíz. Tartózkodás? (Szavazás.) Egy tartózkodás.

Az ajánlási pont 79/2. számán a 727-es számú kapcsolódó módosító indítványban a kiemelt térségek területfejlesztésére csoportosítanának át szintén 200 millió forintot az Önkormányzatok Háza Kulturális Közhasznú Társaság támogatásából.

Kérdezném a kormány álláspontját.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány szintén nem támogatja, az indok hasonló az előzőekhez, illetve itt is javasoljuk, hogy a kiemelt térségek: a Velencei-tó, Tisza-tó vagy akár a Dunakanyar területfejlesztését egyéb hasonló előirányzatok terhére pályázatokkal kellene megvalósítani.

ELNÖK: Megkérdezném a kapcsolódó módosító indítvány megfogalmazóját, Hadházy urat, kíván-e szólni. Úgy látom, kíván.

Öné a szó!

HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Bizottság! Már a korábbi bizottsági ülések során is jeleztem - most már talán nem is emlékszem, de 80 millió forint rémlik nekem -, hogy erre a négy régióra a TC-ből 80 millió forint felhasználható forrás van előirányozva, ez semmire nem elegendő. Akkor inkább szüntessük meg, mert ennek egyszerűen nincs is értelme. Szóval, nevetségessé tenni öt régiót ekkora összeggel, ez komolytalan, ez teljesen komolytalan. És most nagyon szomorú vagyok, hogy sem a kormánypárti képviselőtársaim, sem a kormányzat nem volt segítségünkre abban, hogy ehhez forrásokat találjon, rendkívül szomorú vagyok, és azt tudom megállapítani, hogy folytatódik az előző évek gyakorlata: a kormány diktál, a kormánypárti képviselők pedig nagyjából bólogatnak ehhez, úgyhogy rendkívül sajnálom, hogy sem a kormányt, sem más támogatókat nem sikerült az ügyhöz hozzágyűjteni. Köszönöm szépen.

ELNÖK: Köszönöm képviselő úr. Megkérdezném, hogy kíván-e más képviselőtársunk szólni. (Nincs jelzés.) Úgy látom, nem kíván.

Kérem, hogy aki a módosító javaslatot támogatja, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Hat igen. Ki van ellen? (Szavazás.) Hét. Ki tartózkodik? (Szavazás.) Három. A bizottság nem támogatja.

Az ajánlás 79/4. pontjában a 744-es számú módosító indítványban Bánki Erik, Lasztovicza Jenő, Hadházy Sándor, Kovács Ferenc és Szalay Ferenc képviselő urak a Tisza-menti integrált fejlesztési térséghez csoportosítanának át 200 millió forintot az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium igazgatásától.

Megkérdezném a jelenlévő képviselő urak közül, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy nem kíván.

Megkérdezném a kormány álláspontját!

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): Nem támogatja a kormány a módosító indítványt, illetve a következő szakértői is ezzel összefügg: a 79/5-öst szintén nem, mert az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium igazgatása terhére kívánja megvalósítani. Az igazgatásnak a személyi kiadásai, egyéb működési költségvetése a tervezési köriratban foglaltaknak megfelelően már mérsékelt létszámadatokkal kerültek megtervezésre, további csökkentése az az igazgatás ellehetetlenülését eredményezné. Köszönöm.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Akkor a két módosító indítványról azt gondolom, mivel összefüggnek és majdnem ugyanaz a tartalmuk, együtt szavaznánk.

Feltenném szavazásra, hogy aki egyetért a módosító indítvánnyal, az kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Hat igen. Ki van ellene? (Szavazás.) Ki tartózkodik? (Szavazás.) Kilenc.

Az ajánlás 82/4. pontjában a 773. számú módosító indítvány: a Budapest XII. kerületi Lejtő utcai sportlétesítmény első üteméhez 180 millió forintot csoportosítanának át a javaslattevők, szintén az ÖTM igazgatás fejezetéből.

Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni. (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy nem kíván.

Mi a kormány álláspontja?

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, egyedi létesítmény.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Szavazásra tenném fel a kérdést. Ki az, aki támogatja a módosító indítványt? (Szavazás.) Három. Ki az, aki nem támogatja? (Szavazás.) Tíz. Ki az, aki tartózkodik? (Szavazás.) Öt.

Az ajánlás 82/5. pontjának 769. számán a Koltai Jenő Sportközpont 120 millió, az önkormányzatok és egyéb nem állami tulajdonú sportlétesítmények üzemeltetésére pedig 50 millió forintot csoportosítana át a módosító indítvány megfogalmazója: az Önkormányzatok Háza Kulturális Közhasznú Társaság támogatásából. Pokorni Zoltán képviselő úr az indítvány megfogalmazója.

Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelzés.) Nem kíván.

Kérdezném a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, egyrészt egyedi létesítményről van szó, másrészt elhangzott, hogy az Önkormányzatok Háza Kulturális Közhasznú Társaság a Művész Együttes támogatását szolgálná, a támogatás felére csökkentése az együttes ellehetetlenüléséhez vezetne.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Ki az, aki támogatja a módosító indítványt? (Szavazás.) Hat igen. Ki az, aki nem támogatja? (Szavazás.) Tíz. Ki tartózkodik? (Szavazás.) Ilyen nincs.

Az ajánlás 82/6. pontjában a 770. számú indítványban a Normafa Téli Sportközpont első üteméhez 200 millió forintot csoportosítana át az indítványtevő, szintén az Önkormányzatok Háza Kulturális Közhasznú Társaság támogatásától. Szintén Pokorni Zoltán a módosító indítvány megfogalmazója.

Kérdezném képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelzés.) Nem kíván.

Kérdezném a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, egyedi létesítmény.

ELNÖK: Ki az, aki támogatja a módosító indítványt? (Szavazás.) Hat igen. Ki nem támogatja, (Szavazás.) Kilenc. Ki tartózkodott? Egy. (Hadházy Sándor: Ügyrendi javaslatom lenne, elnök úr.) Igen.

Hadházy Sándor ügyrendi javaslata

HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Úgy emlékszem, eddig az volt a gyakorlat a módosító javaslatok szavazásakor, hogy először a kormány képviselőjét kérdeztük meg, hogy támogatja-e és utána nyílt meg a lehetőség a képviselőknek hozzászóláshoz.

ELNÖK: Rendben van képviselő úr, akkor a jövőben is így tesszük, elnézést, hogyha eddig nem ezt tettük. (Hadházy Sándor: Én ezt javasolnám. Köszönöm szépen.)

A 82/7. számú módosító indítványban a 466. számon: Szilvásvárad idegenforgalmi vonzereje növelése első ütemére 200 millió forintot csoportosítana át az indítványtevő, az ÖTM igazgatás fejezetéből.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, nevesített kiemelt programról van szó, illetve az igazgatásnál elmondottaknál nem célszerű csökkenteni az igazgatási kiadásokat.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezném képviselőtársaimat. (Nincs jelzés.)

Szavazunk. Aki a módosító indítványt támogatja, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Három. Ki nem támogatja? (Szavazás.) Ilyen nincs. Ki tartózkodik? (Szavazás.) Tizenhárom. Köszönöm szépen.

Az ajánlás 82/8. pontjában a 467. számú módosító indítványban: Tiszanána-Dinnyéshát strand-kikötő és üdülő fejlesztéséhez csoportosítanának át az indítványtevők 200 millió forintot szintén az ÖTM igazgatás fejezetéből.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, az érvek már korábban elhangzottak.

ELNÖK: Kérdezem képviselőtársaimat. (Nincs jelzés.)

Szavazásra tenném fel a módosító indítványt. Kérem, hogy aki támogatja, az kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Három. Ki nem támogatja? (Szavazás.) Nyolc. Ki tartózkodik? (Szavazás.)

A 84/1. pontban a 636. számú módosító indítványban dr. Spiák Ibolya képviselő asszony játszóterek felújítására csoportosítana 10 millió forintot az IDEA program támogatásából.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

DR. DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja. Egyrészt azért, mert nem illik a fejezeti rendbe, másrészt pedig az ÖTM fejezet feladat és hatáskörébe sem illik a játszótér-felújítás, harmadrészt az SZMM-ben az ifjúságpolitikai feladatok között található játszótér-felújításra forrás.

ELNÖK: Kérdezem képviselőtársaimat. (Nincs jelzés.)

Szavazásra tenném fel a kérdést. Tehát, aki a módosító indítvánnyal egyetért, az kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Három. Ki van ellen? (Szavazás.) Tíz. Ki tartózkodik? (Szavazás.) Három.

Az ajánlás 88/1. pontjában a 456. számú módosító indítványban sportteljesítmények elismerésére csoportosítana át az indítványtevő 150 millió forintot az ÖTM fejezeti tartalékából.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja. Többször elmondtuk, hogy a fejezeti egyensúlyi tartalékok megképzésére külön hangsúlyt helyezett a kormány, melyet az Állami Számvevőszék is támogatott; ezek elvonását nem támogatja a kormány.

ELNÖK: Köszönöm. Képviselőtársaimat kérdezném. (dr. Bakonyi Tibor jelentkezik.)

Parancsoljon!

DR. BAKONYI TIBOR (MSZP): Tisztelt Képviselő Urak! Tisztelt Kormányképviselők! Ez a módosító indítvány azért született, hogy felhívja a figyelmet arra a problémára, hogy a tavalyi évben a sportteljesítmények elismerése azért nem tudott megvalósulni, mert ugyanis ez a nagyságú összeg elvonásra került és véleményünk szerint, bocsánat: ebben az évben elvonásra került, és ezért nem lehet majd kifizetni, ezért ezzel az összeggel javasoltam én is több képviselőtársammal együtt ezt a lehetőséget biztosítani és ugyanez vonatkozik a következő módosító indítványra is. Abban a hitben voltunk, hogy itt nagy kreativitás fog majd tombolni, és megtaláljuk a megfelelő lábát ennek a problémának; nem sikerült megtalálni.

Azt javaslom képviselőtársaimnak, hogy ne maradjunk szégyenben, szavazzuk meg, és hátha a Költségvetési bizottságban már kreatívabbak lesznek a kollégák, meg fogják ennek a lábát találni, és esetleg a bizottság ehhez egy kapcsolódó módosító indítvánnyal tud majd hozzájárulni a megoldáshoz.

ELNÖK: Kíván-e más hozzászólni? (Nincs jelzés.) Nem kíván.

Szavazásra tenném fel a módosító indítványt. Kérem, hogy aki a módosító indítvánnyal egyetért, az, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Egyhangú. Köszönöm szépen. Ki van ellen? (Szavazás.) Ki tartózkodott? (Szavazás.)

A 93/1. pontban a 457. módosító indítványban Gerevich Aladár sportösztöndíjra 28,3 millió forintot csoportosítanának át az indítványtevők olyan módon, ahogy az előbb Bakonyi Tibor képviselőtársunk szólt róla, az ÖTM fejezeti tartalékából szintén.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja. Az indoklás megegyezik az előzővel.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Képviselőtársaim kívánnak-e szólni? (Szavazás.) Nem kívánnak.

Szavazásra tenném fel a módosító indítványt. Aki a kapcsolódó módosító indítvánnyal egyetért, az kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Egyhangú. A bizottság ezt támogatta.

A 94/1. pontban a 494. számú kapcsolódó módosító indítványban az enesei sportcsarnok építése megkezdésére 200 millió forintot csoportosít át az indítványtevő az Önkormányzatok Háza Kulturális Közhasznú Társaság támogatásából.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, egyedi létesítményfejlesztés.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.)

Kérem, hogy aki a módosító javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Három. Ki van ellene? (Szavazás.) Nyolc. Ki tartózkodott? Három.

Az ajánlás 94/2. pontjában a 493. számú módosító indítványban a lébényi sportcsarnok lelátó bővítésére csoportosítanának át 80 millió forintot az indítvány megfogalmazói az Önkormányzatok Háza Kulturális Közhasznú Társaság támogatásából.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, egyedi létesítmény, illetve a Művész Együttes, ugye többször elhangzott.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.) Köszönöm.

Aki a módosító indítvánnyal egyetért, az kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Ilyen nincs. Egyharmad sem támogatja.

A szolnoki sportcsarnok stadion felújítására 150 millió forintot csoportosítana át szintén az indítványtevő az ÖTM igazgatás fejezetéből, ez az ajánlás 94/3. pontjában a 766. számú módosító indítvány.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, egyedi létesítményfejlesztés.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.)

Kérem, hogy aki a módosító indítványt támogatja, az, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Három. Ki van ellen? (Szavazás.) Nyolc. Ki tartózkodott? Három.

Az ajánlás 94/4. pontjában a 685. számú módosító indítványban a hajdúnánási sporttelep és szabadidőközpont rekonstrukciójára csoportosítana át 200 millió forintot az indítvány megfogalmazója az Önkormányzatok Háza Kulturális Közhasznú Társaság támogatásából. (Hadházy Sándor jelentkezik.)

Igen.

HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Ügyrendi javaslatom van.

ELNÖK: Igen.

Hadházy Sándor ügyrendi javaslata

HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Mivel a szavazás eddigi eredményéből kitűnik, meg a kormány álláspontja is világos ezekkel kapcsolatban, javaslom, hogy ezen egyedi dolgokat egybe szavazzuk.

Szavazás az ügyrendi javaslatról

ELNÖK: A javaslat jogos. Azt nem tudom, hogy a bizottság ügyrendje szerint van-e módunk egyszerre szavazni. Azt gondolom, hogy szavazzunk akkor képviselőtársam javaslatáról. Aki egyetért Hadházy Sándor képviselő úr ügyrendi javaslatával, hogy azokkal a módosító indítványokkal, amelyek egyedi sportlétesítmények fejlesztését indítványozzák, együtt szavazzon-e a bizottság egy szavazással. Kérem, aki a képviselő úr módosító indítványával egyetért, az, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Ki van ellen? (Szavazás.) Ki tartózkodott? (Szavazás.) Egy tartózkodás.

A képviselő úr indítványának megfelelően egy szavazással döntünk azokról a módosító indítványokról, amelyek egyedi sportlétesítmények felújítását célozzák.

Kérem képviselőtársaimat, hogy akkor viszont segítsenek és a kormány képviselőit is, hogy kísérjük figyelemmel, hogy melyek azok, én elkezdem sorolni.

A 94/4. pontban a 685. számon a hajdúnánási sporttelep és szabadidőközpont rekonstrukcióra 200 millió; a kondorosi tanuszodát 200 millió forint átcsoportosításával szintén az ÖTM igazgatásából, ez 94/5. szám; a békésszentandrási sportcentrum, camping, strand építés elkezdésére 200 milliót a 94/6. pontban; a gyöngyösi városi strand építés elkezdésére 200 milliót a 94/7. pontban; a hatvani sportcsarnok építése elkezdésére 200 milliót a 94/8. pontban; a Heves városi strand befedés téliesítésére 20 milliót - ezt is ide gondolta képviselőtársam, ugye? (Hadházy Sándor: Igen.) a 94/9. pontban; a 94/10. pontban a budakalászi tornateremre 50 millió forintot az Önkormányzatok Háza Kulturális Közhasznú Társaság támogatásából; a 94/11. pontban a győri Marcalvárosi Uszoda megépítésére 800 milliót; (DR. SOMOGYI ANDREA: A 141/42. Doboz, bár az OKM fejezetben van.) tehát a 141/42. a Doboz-sportcsarnok építésének megkezdésére 50 millió forintot - és én több ilyet nem találok, amely sport lenne.

Kérdezem a kormány képviselőjét az általam felolvasott módosító indítványokkal kapcsolatban.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja egyik módosító indítványt sem.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.)

Szavazunk. Ki az, aki az imént felolvasott módosító indítványokat támogatja? (Szavazás.) Négy képviselőtársunk támogatta. Ki az, aki ellene van? (Szavazás.) Tíz ellene. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Egy tartózkodással.

A 106/2. pontban erdészeti feladatok ellátásához csoportosítanának át az indítványtevők: korábbi kötelezettségvállalások, jóléti feladatok, kisvasutak témakörében dr. Ángyán József fogalmazta meg ezt a módosító indítványt.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja a módosító indítványt. Ilyen mértékű átcsoportosítások, folyó kiadások és jövedelemtámogatás előirányzatáról a költségvetés jelenlegi helyzetére tekintettel nem célszerű, nem indokolt, nem támogatjuk.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Hadházy Sándor jelentkezik.)

Szólni kíván? (Hadházy Sándor: Igen.) Parancsoljon!

HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Azt szeretném megkérdezni, ha ilyen mértékűt nem, akkor milyen mértékűt igen. Egyelőre csak kérdés. Köszönöm.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): Nem érkezett erre az előirányzatra a bizottság hatáskörébe tartozó módosító indítvány, úgyhogy nem tudjuk megmondani, egyelőre nem támogatja ezen előirányzat csökkentését a kormány.

ELNÖK: Köszönöm szépen.

Hadházy Sándor képviselő úré a szó!

HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Elnézést, hogy nyüzsgök ebben a kérdésben, de szeretném megvilágítani, hogy miről is van szó.

A '70-es '80-as években - nagyon régen volt, tudom - komoly fejlesztések történtek az egyes erdőkben, például a pilisi erdőkben, a budai hegyekben és máshol. Turisztikai jellegű fejlesztések voltak ezek: turistaútvonalak, pihenők, esőbeállók, szemétgyűjtők, területfenntartás, kerítések fenntartása és millió egy, úgymond a jóléti erdőgazdálkodáshoz tartozó feladatok tartoztak ide, ezeket korábban finanszírozták. Folyamatosan csökkent ennek a finanszírozása, amely látható egyébiránt a területeken is, hiszen az esőbeállók pusztulnak szét, a szemétgyűjtők kezdenek eltűnni, elkorhadni, a turistautak jelzései nem láthatók és hosszan sorolhatnám, hogy mire nem jut forrás. Úgy gondolom, hogy ez kifejezetten turisztikai jellegű feladat, erre sehol nincsen forrás.

Ugyan elméletileg pályázni lehet rá, de ez tipikusan olyan feladat, ami nem esetleges, hogy vagy kapok rá pénzt, vagy nem; vagy hozzá tudom tenni azt az önrészt, vagy nem; ezt, meggyőződésem szerint, a mindenkori kormányzatnak kell felvállalnia, övé a felelősség. A költségvetésben semmilyen forrás nem áll rendelkezésre.

Ennek tükrében tisztelettel kérem az Idegenforgalmi bizottság tagjait, támogassák ezt a módosító indítványt. Ha nem ilyen mértékben, akkor egy kapcsolódó módosító indítvánnyal esetleg lehet csökkenteni ezen, mert bár tudom, hogy 2000 millió forint az elég sok, egyébként a feladathoz ez is kevés lenne, de valamennyi forrást, tehát jó néhány százmilliót erre a feladatra rendelni kell. Kérném tisztelettel, legyenek partnerek ebben. Köszönöm szépen.

ELNÖK: Köszönöm. Megkérdezem, hogy kíván-e még más képviselőtársunk szólni. (Nincs jelzés.) Úgy látom, nem kíván. Szavazásra tenném fel az indítványt.

Aki a módosító indítvánnyal egyetért, az kérem, hogy kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Hat. Ki van ellene? (Szavazás.) Ki tartózkodott? (Szavazás.) Kilenc.

Az ajánlás 123/18. pontjában Mezőkövesd-Mezőkeresztes repülőtér logisztikai központtá fejlesztése első ütemére 500 millió forintot csoportosítana át az indítványtevő a közháló program terhére.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, részint, amit már többször említettünk, alapprogramon belül nem célszerű nevesíteni, nem nevesítünk. A másik pedig, hogy a közháló program keretében mintegy 2300 végpont üzemeltetése történik kétéves szerződés keretében, amelyben az árak rögzítettek, annak a csökkentésére nincs mód. Köszönöm.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezem képviselőtársaimat. (Nincs jelzés.) Nincs jelentkező.

Kérem, hogy aki a módosító indítvánnyal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Öt. Ki van ellene? (Szavazás.) Ki tartózkodott? (Szavazás.) Tizenegy.

A 123/45. számú módosító indítványban a debreceni új buszpályaudvar létesítésére 200 millió forintot csoportosítana át az indítvány megfogalmazója, a kihelyezett szakértői támogatásokból.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, itt is a nem nevesítünk programot.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.)

Szavazásra tenném fel a dolgot. Aki a módosító indítvánnyal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Négy. Ki van ellene? (Szavazás.) Hét. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Három. Köszönöm szépen.

Az ajánlás 123/50. pontjában a 764. számú módosító indítványban az új szolnoki híd megépítésének előkészületi munkáira 103 millió forintot csoportosítana át az indítvány megfogalmazója a GKM igazgatásfejezetéből.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, itt is a minisztérium igazgatására vonatkozóan korábban elhangzott indokok alapján.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem.

Hadházy Sándor képviselő úré a szó!

HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Én elmondom, hogy miért támogatom ezeket az egyedi dolgokat. Tudom azt, hogy a nemzeti fejlesztési terv II-ben, vagy az Új Magyarország fejlesztési tervben nyílik meg igazából a lehetőség, hogy ezek, az ilyen jellegű projektek támogatást kapjanak. De, rossz érzéseim vannak, amit szeretnék a bizottság tagjaival megosztani.

Mégpedig az, hogy ha a Közép-Magyarországi Régió helyzetét vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy az Új Magyarország fejlesztési tervben erre a központi régióra 576 milliárd forint van előirányozva, legalábbis pillanatnyilag ez a szám. Azt is tudjuk, hogy az 576 milliárd forint terhére már 200 milliárd forintot elígértek a 4-es metróra; azt is tudjuk, hogy a dél-pesti szennyvíz program folytatására több mint 100 milliárd forint szükséges; azt is tudjuk, hogy az M0-ás körgyűrű északi hídjához a forrásokat ugyanebből a kosárból merítik 80 milliárd forinttal. Ebből már rögtön, ha összeadjuk, akkor 400 milliárd már el van költve és akkor még nem beszéltünk a Moszkva-tér rekonstrukciójáról, ami nagyon fontos egyébként, nem beszéltünk az 5-ös metróról, nem beszéltünk az újpesti hídépítésről és nem beszéltünk még millió egy, bocsánat a szóért, fővárosi projektről.

Ennek tükrében az sejlik, és azt jósolom, hogy a központi régiónak, mint régiónak nagyon kevés pénze fog maradni, ami ténylegesen megpályázható és felosztható. Ezt a módszert a magam részéről egyáltalán nem tudom elfogadni, szeretném ezt leszögezni, és nem látom a biztosítékot arra, hogy az ilyen jellegű - egyébként rendkívül fontos, a vidék számára fontos - fejlesztések majd forráshoz jutnának. Ezért vagyok kénytelen minden egyes ilyen módosító indítványt megszavazni és támogatni és kérném tisztelettel minden jó szándékú képviselőtársamat, támogassák ezeket a javaslatokat. Köszönöm szépen.

ELNÖK: Van-e más hozzászóló?

Bakonyi Tibor képviselő úré a szó!

DR. BAKONYI TIBOR (MSZP): Elnézést kérek, hogy nem egészen a tárgyhoz tartozó, de mégiscsak azt gondolom, hogy néhány fogalmat szeretnék itt tisztázni a bizottságban, mert én nagy tisztelettel vagyok Hadházy Sándor képviselő úr és polgármester úr iránt, de azért amiket ő most itt kijelentett és jegyzőkönyvbe mondott, azok teljes mértékben nem felelnek meg a valóságnak.

Tehát, ha megnézzük a Közép-Magyarországi Régiót, akkor a Közép-Magyarországi Régió két nagyon fontos forrásból tud majd európai uniós projekteket megvalósítani. Az egyik a kohéziós alap, amelynél nem regionális szinten döntenek, hanem olyan közlekedési és környezetvédelmi projekteket valósítanak meg, amelyek 12,7, illetve 6,3 milliárd forintnál nagyobbak. Ezeknek a projekteknek az a jellemzőjük, hogy döntő többségük nem budapesti jellegű, hanem a jelenlegi Pest megyét és Budapestet összekötik. Ilyen környezetvédelmi projekt, amit tetszett említeni, a dél-budai szennyvízelvezető, amely gyakorlatilag Pest megye déli térségének és Dél-Buda egy részének a szennyvízét fogja elvezetni és feldolgozni. Ez a projekt egyébként szerepel a kormány-főváros megállapodásban. Azt gondolom, hogy akik ott élnek, azt nagy lelkesedéssel fogadják, gondolom Érd polgármestere is osztani fogja ezt a véleményt és azok a kistelepülések, akik a környéken vannak: Tárnok, és itt sorolhatnám a többi települést.

A másik ilyen közlekedési projekt, ami szintén a kohéziós alapból megy, tehát nem a régióban döntenek erről, ez a projekt az észak-déli regionális gyorsvasút - korábbi lánykori nevén: 5-ös metró -, ugyan a metrót ilyen vonatkozásban az Európai Unió nem támogatja, ez is szintén szerepel a kormány-főváros megállapodásban. Ennek az egyes üteméről van szó, ami Szentendre és Békásmegyer szakaszait köti össze. Ez az észak-déli regionális gyorsvasút Szentendrétől egész a Duna-partján haladva átmegy majd a Duna alatt Pesten körülbelül a Margitsziget déli térségében, egészen Ráckevéig fog tartani, de itt is az agglomerációt és az agglomerációban lévő városokat összeköti majd a fővárossal.

Amiről aggodalommal tetszett beszélni, az a strukturális alapokon belül az európai regionális fejlesztési alap forrásai. Itt már kétféle projektről van szó. Az egyik projekt az, ami gyakorlatilag pályázati módon fog majd megvalósulni, ahova pályázhatnak önkormányzatok, tehát remélhetőleg bizonyára Visegrád is élni fog ezzel a lehetőséggel, hiszen innen jó eséllyel forrásokhoz fog jutni. Ennek az a lényege, hogy az európai regionális fejlesztési alapba az első évben 160 milliárd van, a második évben körülbelül 110, a harmadikban 90, a negyedikben 51 és utána a 7 év hátralevő részében 14-14 milliárd forint.

Ez azt jelenti, merthogy a régió a kettes célterületbe tartozik, hogy azok járnak jól, akik gyakorlatilag az első négy évben, nemcsak hogy pályázni tudnak, hanem a megvalósítást plusz kettő évben be is tudják a projektet, vagy M+2, vagy M+3 évben be tudják fejezni. Erre vonatkozólag nyilvánvaló azoknak van tennivalójuk, akik ebben a térségben önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek, non profit szervezetek, ők tudnak majd erre reflektálni.

A másik ilyen típusú pályázati lehetőség, ha lehet azt mondani, ezek a direkt projektek, amelyek az ottani döntéshozókkal együtt lesznek kialakítva. Megjegyzem Pest megyében Szűcs Lajos úr, aki egyébként a sportot is nagyon szereti, ő lett a Pest megyei közgyűlés elnöke, én magam is nagyon drukkolok, és minden segítséget megadok, ha például rekreációs célú pályázatokat fog menedzselni.

Tehát szeretném csak eloszlatni azt a tévhitet, hogy itt csak 500 milliárd forintról van szó és még nem beszéltem a strukturális alapokon belül az európai szociális alapról, amely szintén korlátlan lehetőségeket fog jelenteni. Tehát itt azért több mint 1000 milliárd forintról beszélünk, ennek a lehetőségének a kihasználásáról folyik a vita. A lehetőség biztos, hogy meglesz, hogy ki használja ki: az önkormányzatok, a kormány, a vállalkozások vagy éppen non profit szervezetek, az rajtunk fog múlni, ezeknek a forrásoknak a felhasználásakor ki fog derülni.

Tehát én arra biztatnák mindenkit, hogy ne egymást szapoljuk, a régióban fogjunk össze, írjunk olyan pályázatokat, menedzseljünk olyan pályázatokat, hiszen ott közösen kell hogy döntsünk, hiszen egymásnak kontrolljai is vagyunk és vigyük ezeket a pályázatokat sikerre, mert ha az első négy évet elvesztegetjük, akkor nem lesz lehetőségünk ezeknek a pályázatoknak a kihasználására. Tehát ne vitatkozzunk már azon, ha eldőlt, hogy az M0-ás hol jön, mint jön, ha már egyszer megállapodtunk; és most ugye nem tud épülni ez az út és lehet, hogy a nemzetgazdaság igen komoly veszteséget is szenved. Van egy stratégiai terv, van egy operatív program, nézzük meg, csináljuk ezt; azt gondolom, ha így tetszik itt nézni a dolgot és elnézést, hogy eltértem a témától. Tehát a Közép-Magyarországi Régió ilyen típusú dolog, Szolnok városának hídjához bizonyára nem egészen kapcsolódik, habár a vasútvonalat tekintve Budapest és Szolnok egy nagyon fontos vasútvonal lehet. Elnézést kérek, jó szándékkal mondtam és mindenféle bántás nélkül.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kíván-e még valaki szólni? (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy nem kíván. Szavazzunk. Aki a módosító indítvánnyal egyetért, az kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Öt. Ki van ellene? (Szavazás.) Egy. Ki tartózkodik? (Szavazás.) Tíz.

A 123/60. pontban a 742. számú módosító indítványban kerékpárutak és létesítmények fejlesztésére 200 millió forintot csoportosítana át az indítványtevő az eMagyarország Pontok terhére.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja az indítványt. Az eMagyarország Pontok előirányzat több ezer végpont közösségi internet hozzáférésének az üzemelését tartalmazza, annak a díját, ezért annak a csökkentését nem támogatjuk. Másrészt pedig előirányzaton belüli egyedi programok kiemelése történt.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem az indítványtevőket, kíván-e valaki szólni? (Nincs jelzés.) Nem kíván.

Kérem, hogy aki a módosító indítványt támogatja, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Öt. Ki van ellene? (Szavazás.) Kilenc. Ki tartózkodott (Szavazás.) Egy.

Az ajánlás 124/6. pontjában a 740. számon turisztikai célú kisvasutak támogatására csoportosít át 200 millió forintot az indítványtevő szintén az eMagyarország Pontok terhére.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, részint az előbb elhangzottaknak megfelelően, részint pedig a turisztikai célelőirányzat tartalmaz erre forrást.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezném az indítványtevőket, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelzés.) Nem kíván.

Kérem, hogy aki a módosító indítványt támogatja, az, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Hat. Aki nem támogatja? (Szavazás.) Ilyen nincs. Ki tartózkodik? (Szavazás.) Kilenc. Köszönöm szépen.

A 127/4. pontban az 586. számú módosító indítványban új kerékpárutak, és létesítmények létrehozására 1000 millió forintot csoportosítana át az Útpénztár terhére az indítványtevő.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, és ez kapcsolódik a 127/5. és a 127/6. ajánlásponthoz, mindegyik az Útpénztár terhére és itt nem tartjuk indokoltnak a külön kiemelt programoknak a megejtését, mert átláthatatlanságot eredményezne, másrészt pedig a GKM rendelet erre vonatkozóan a szabályozást tartalmazza, nem támogatjuk.

ELNÖK: Tehát ehhez kapcsolódik a Kondoros-Békéscsaba kerékpárút építésének elkezdése, valamint Kondoros-Kardos kerékpárút felújítása, ahogy a kormány képviselője jelezte.

Kérdezném képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni. (Nincs jelzés.) Nem kíván. Akkor azt javaslom, hogy erről a három módosító indítványról, ha elfogadják képviselőtársaim, szavazzunk. (Gyenesei István jelentkezik.) Hozzászólás?

Gyenesei István képviselőtársunk.

DR. GYENESEI ISTVÁN (Független): Nincs különösebb jelentősége, de a magam részéről általában a kerékpárutaknak és létesítményeknek az Útpénztárból való megfinanszírozását támogatnám, de a konkrétakat külön kiemelve, azokat nem. Nincs jelentősége, gondolom, mert a végeredmény ugyanaz.

ELNÖK: Almássy Kornél alelnök úré a szó!

ALMÁSSY KORNÉL (MDF): Én is hasonlóképpen az előttem szólóhoz csatlakoznék, hogy általában támogatjuk. Egyébként, ha jól emlékszem, már erről volt szó és támogatta is a bizottság. Tehát javaslom, hogy támogassuk, ez egy fontos cél az új kerékpárutak létesítése, ennyit megérdemelnek a kerékpárosok; sportszempontból is fontos, közlekedési szempontból is fontos, szerintem ez egy támogatásra méltó javaslat.

ELNÖK: Akkor viszont én azt gondolom, hogy külön szavazzunk. Kíván-e még valaki szólni? (Nincs jelzés.) Nem.

Akkor külön szavazunk a 127/4. pontban az 586. számú indítványról, amelynél az új kerékpárutakat és létesítményeket az indítványtevő az Útpénztárból támogatná.

Aki a módosító indítvánnyal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Hét. Ki van ellene? (Szavazás.) Ilyen nincs. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Nyolc.

A 127/5. pontban a 391. számú módosító indítványban Kondoros-Békéscsaba kerékpárút építés elkerülésére 200 millió forintot csoportosítana át az indítványtevő az Útpénztár terhére.

A kormány képviselője az előbb elmondta az álláspontját, tehát nem kérdezném újra, mert megegyezik ezzel, vagy parancsoljon!

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): Hasonló az előbbiekben elhangzottakkal.

ELNÖK: Gondolom, hogy ez vonatkozott a Kondoros-Kardos kerékpárútra is?

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): Azt szintén nem támogatjuk.

ELNÖK: Kérdezném, hogy kívánnak-e szólni képviselőtársaim. (Nincs jelzés.) Nem kívánnak.

Kérem, hogy aki a módosító indítványokat - a kettőről szavazhatunk most nyugodtan együtt, mert ugyanazt célozza - támogatja, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Öt. Ki van ellene? (Szavazás.) Tíz. Ki tartózkodott? (Szavazás.)

A 132/5. pontban a 672. módosító indítványban Hollókő és környéke kerékpárút fejlesztésére 200 millió forintot irányoznának elő a Közháló program terhére.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, a Közháló programra vonatkozó érveket már az előbbi ajánlási pontnál elmondtuk.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem, van-e hozzászólás. (Nincs jelzés.)

Kérem, aki a módosító indítvánnyal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Öt mellette. Ki van ellene? (Szavazás.) Kettő. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Nyolc.

A 133/12. pontban a 639. számú módosító indítvány Rovod-Csengersima közötti kerékpárút támogatására irányozna elő 50 millió forintot a Kihelyezett szakértői támogatások terhére.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, egyedi létesítményről van szó.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.)

Kérem, hogy aki a módosító indítvánnyal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Öt. Ki van ellene? (Szavazás.) Ki tartózkodott? (Szavazás.) Tíz.

A 133/16-os pontban a 756. számú módosító indítványban Pinnyéd-Abda-Gyirmót-Győr kerékpárút építésére 400 millió forintot csoportosítanának át az indítványtevők a Közháló program terhére.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, szintén egyedi létesítmény.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.)

Kérem, hogy aki a módosító indítvánnyal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Hat. Ki van ellene? (Szavazás.) Ki tartózkodott? (Szavazás.) Nyolc.

Az ajánlás 135/7. pontjában a 648. számú módosító indítvány Debrecen repülőtér környezetvédelmi mentesítési munkálatainak folytatására 200 millió forintot csoportosítana át a KVM fejezeti tartaléka terhére.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, az egyensúlyi tartalék a törvényjavaslat 54. §-a értelmében a kormány engedélyével az általa meghatározott célra használható fel. A jelenlegi átcsoportosításra várható döntéseket előlegezi meg, nem támogatjuk.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.)

Kérem, hogy aki a módosító indítványt támogatja, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Négy. Ki van ellene? (Szavazás.) Nincs. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Hat.

A 141/43. pontban a 483. számú módosító indítvány a vári rekonstrukciók terhére 150 millió forintot csoportosítana át a Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely rekonstrukciójának folytatásához.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, az előirányzat a Mátyás-templom 2006-ban megkezdődött rekonstrukciójának a 2007. évi forrásait biztosítja, annak a csökkentése a beruházás időtartamát hosszabbítaná meg, nem támogatjuk.

ELNÖK: Képviselőtársaim? (Nincs jelzés.) Kérem, hogy aki a módosító indítványt támogatja, az, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Egy. Ki van ellene? (Szavazás.) Egy. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Tizenkettő.

A 141/44. pontban a 484. számú módosító indítvány örökségvédelmi fejlesztésektől csoportosítana át a Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely rekonstrukciójának folytatására 150 millió forintot.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, az örökségvédelmi fejlesztések előirányzata műemléki védettségű ingatlanok beruházásaira szolgál és ennek a közel 40 százalékos csökkentése a törvényi feladatok ellehetetlenüléséhez vezetne.

ELNÖK: Kérdezem képviselőtársaimat. (Nincs jelzés.) Nincs jelentkező.

Aki a módosító indítvánnyal egyetért, az kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Kettő. Ki van ellene? (Szavazás.) Három. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Kilenc.

Szintén a 142/3. pontban 485. számú módosító indítványban Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely rekonstrukciójának folytatására 150 millió forintot csoportosítanának át az indítványtevők a kulturális alapítványok támogatásáról.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, ezen előirányzat szintén többek között a Terror Háza Múzeum kiállításainak támogatását szolgálja, a csökkentés az alapítványok által végzett szakmai munkának a veszélyeztetéséhez vezet.

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem képviselőtársaimat. (Nincs jelzés.) Nincs jelentkező.

Aki a módosító indítvánnyal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Egy. Ki van ellene? (Szavazás.) Három. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Tizenkettő.

A következő módosító indítványban a 142/4. számú 486. számú módosító indítványban az indítványtevők Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely rekonstrukciójának folytatására biztosítanának 150 millió forintot a kulturális közhasznú alapítványok támogatása terhére.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.)

Kérem, hogy aki a módosító indítvánnyal egyetért, az, kézfelemeléssel Jelezze (Szavazás.) Egy. Ki van ellene? (Szavazás.) Négy. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Kilenc.

Az ajánlás 142/5. pontjában a 487. számú módosító indítványban az indítványtevők újra Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely rekonstrukciójának folytatásához biztosítanának 150 millió forintot, de most a kulturális gazdasági társaságok támogatása terhére.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

LAJTÁR MÓNIKA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja. A kulturális gazdasági társaságok között többek között a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája Kft. működését finanszírozza, szintén nem veszélyezteti a működést az előirányzat csökkentése.

ELNÖK: Kérdezem képviselőtársaimat. (Nincs jelzés.) Nem látok jelentkezőt.

Kérem, hogy aki a módosító indítvánnyal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Egy. Ki van ellene? (Szavazás.) Három. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Tíz.

Az ajánlás 142/9. pontjában a 724. számú módosító indítványban a Visegrádi palota rekonstrukciójára csoportosítana át 164 millió forintot a felsőoktatási intézmények gazdasági tanácsainak működtetésére szánt összegből Hadházy Sándor képviselő úr.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja. Egyrészt egyedi igényről van szó, másrészt a gazdasági társaságoknak a felsőoktatási törvényben megjelölt kötelezettséget kell ellátni, ehhez biztosít forrást az előirányzat.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Hadházy Sándor képviselő úré a szó!

HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Előzmény. 1997-ben, még a Horn-kormány idején kezdték el a palota rekonstrukcióját. Az Orbán-kormány idején folytatták. A Medgyessy-kormány idején megszűntették, a Gyurcsány kormány idején folytatták a megszüntetést - a palota ott áll. Nem egyedi eset, ez a magyarsághoz szorosan kötődik, országos ügy meggyőződésem szerint és nem egyedi eset. Rendkívül szomorú vagyok, hogy ez a kormány a kulturális értékeket ilyen módon nem becsüli meg.

De azon is szomorkodni tudok csak, hogy ez a bizottság az elmúlt négy és fél év során nem ismerte fel a királyi palotának nem a kulturális, azt már nem is igazán forszírozom, mert nehéz ügy, hanem a turisztikai jelentőségét. Próbálom minden évben, tisztelt elnök úr, a támogatást megszerezni, de eddig sosem sikerült, nem fogom feladni természetesen, úgyhogy most is benyújtottam egy 161 millió forintos módosító indítványt. Kérném tisztelettel támogassák.

ELNÖK: Köszönöm képviselő úr. Kíván-e más hozzászólni? (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy nem.

Kérem, hogy aki a módosító indítványt támogatja, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Hat. (Hadházy Sándor: Ez remélem a személynek szól és nem az ügynek, mert akkor azt tudomásul veszem.) Ki van ellene? (Szavazás.) Kettő. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Hat.

A 142/14. pontban a 695. számú módosító indítványban Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely rekonstrukciójának folytatására irányozna át 150 millió forintot az OKM fejezeti tartalék terhére az indítványtevő.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja. Többször jeleztük, hogy a fejezeti egyensúlyi tartalékok csökkentését a kormány nem támogatja.

ELNÖK: Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.) Nincs hozzászóló.

Kérem, hogy aki a módosító indítvánnyal egyetért, az, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Öt. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Tíz.

A Batthyány kastély műemléképület rekonstrukciójának megkezdésére az ajánlás 142/32. pontjában az 563. számú módosító indítványon 80 millió forintot irányozna át az indítványtevő a kulturális alapítványok támogatásának terhére.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja. Egyrészt egyedi beruházásról lenne szó, másrészt említettük a kulturális alapítványok fejezeti előirányzat többek között a Terror Háza Múzeum működését és a kiállítás támogatását tartalmazza, ennek csökkentését nem támogatjuk.

ELNÖK: Kérdezem képviselőtársaimat. (Nincs jelentkező.) Nincs jelentkező.

Kérem, hogy aki a módosító indítványt támogatja, az, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Nem látok ilyet. Ki van ellene? (Szavazás.) Ilyet se látok. Ki tartózkodott? (Szavazás.) A bizottság teljes egésze.

A 142/33. pontban az 564. számú módosító indítványban szintén a Batthyány kastély műemléképülethez tartozó park rekonstrukciójára 100 millió forintot csoportosítana át az indítványtevő a kulturális alapítványok támogatásából.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, az indokolás ugyanaz, mint az előzőnél elmondottak.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Képviselőtársaimat kérdezem. (Nincs jelzés.) Nincs jelentkező.

Kérem, aki a módosító indítványt támogatja, az, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Nincs támogató. Ki van ellene? (Szavazás.) Ilyen sincs. Tartózkodott? (Szavazás.) A bizottság teljes egésze.

A 187/5. pontban a 692. számú módosító indítványban a helyi önkormányzatok állat- és növénykerti, vadasparki támogatására csoportosítana át az indítványtevő az egyik helyen 100 milliót, a másik helyen pedig 200 millió forintot.

Kérdezem a kormány képviselőjét.

TAKSONYI TÍMEA (Pénzügyminisztérium): A kormány nem támogatja, egyrészt az állat- és növénykertek fenntartása nem kötelező önkormányzati feladat, másrészt a vis maior tartalék terhére csoportosítana át é arra nem lehetséges.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezném a képviselőtársaimat, kíván-e valaki hozzászólni. (Nincs jelzés.) Nem kíván.

Szavazásra tenném fel a módosító indítványt. Aki a módosító indítvánnyal egyetért, kérem, hogy kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Hét. Ki van ellene? (Szavazás.) Ilyen nincs. Ki tartózkodott? (Szavazás.) Hét. Köszönöm szépen.

Úgy látom, hogy befejeztük a kapcsolódó módosító indítványokról való szavazást.

Ha valakinek van tudomása arról, hogy bűnös módon elkerülte figyelmünket valamely kapcsolódó módosító indítvány, az kérem, hogy jelezze. (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy ilyen nincs. Akkor nagyon szépen köszönöm képviselőtársaimnak az együttműködést és rátérnénk a második napirendi pontra. Míg átrendeződik a terem, addig két egész perc szünetet rendelnék el és akkor felkérem a Magyar Turizmus Zrt. képviselőit, foglalják el helyeiket.

Tájékoztató a Magyar Turizmus Zrt. munkájáról

Előterjesztő:

Dr. Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai szakállamtitkára;

Dr.Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. igazgatótanácsának elnöke;

Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója

(Két perc technikai szünet.)

Megállapítom, hogy a bizottság határozott és képes arra, hogy meghallgassa a Magyar Turizmus Zrt. vezetőinek tájékoztatóját.

Tisztelettel köszöntöm Somogyi Zoltán szakállamtitkár urat, Róna Iván vezérigazgató urat, Niklai Ákost az igazgatótanács elnökét és Rusznák Imre urat, a felügyelő bizottság elnökét. Volt-e valaki, akit nem köszöntöttem. (Nincs jelzés.) Jelentkezőt nem látok. Akkor rátérnénk a napirendi pontra.

Tisztelettel köszöntöm mindannyiójukat. Az írásos anyagot előzetesen megkaptuk, meg szeretném kérdezni, hogy van-e ehhez szóbeli kiegészítés és melyik általam köszöntött úr kívánja előadni és mely sorrendben.

Szakállamtitkár úré a szó!

Dr. Somogyi Zoltán szakállamtitkár (ÖTM) szóbeli kiegészítője

DR. SOMOGYI ZOLTÁN (Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai szakállamtitkára): Köszönöm szépen a lehetőséget. Tisztelt Alelnök Úr! Tisztelt Bizottság! Azzal szeretném kezdeni, hogy amint a bizottság tagjai is tudják, a turizmus szerkezete jelenleg van átalakítás alatt, ami azt jelenti, hogy a Magyar Turizmus Zrt.-vel kapcsolatos kormány-előterjesztést elfogadta a kormány, ami gyakorlatilag egy olyan átszervezési kötelezettséget ró a cégre, amely szerint a létszámot csökkentenie kell és a létszámcsökkentésben megtakarított összeget pedig marketingtevékenységre kell fordítani összhangban a társaság alaptevékenységével. Ez jelenleg folyamatban van, így erről tényleges érdemi beszámolót január-február hónapban tudunk adni a tisztelt bizottság részére - javaslom, hogy ezzel a kérdéskörrel akkor foglalkozzon a tisztelt bizottság, amennyiben ezt indokoltnak tartja.

Hozzá kell tennem, hogy az átalakítási folyamat - picit mélyebbre mennék -, nemcsak a Magyar Turizmus Zrt.-t érinti, nyilvánvalóan ezzel párhuzamosan folyik az OÉT-nek a megújítása és folyik a regionális tevékenység megújítása is. Alapvetően az a fő célja az átalakítási folyamatnak, hogy a funkciók ésszerűen elváljanak egymástól.

Az OÉT legyen az, ami, olyan stratégiai döntéshozó tanácsadó szervezete a miniszternek, amelyik fontos stratégiai kérdésekkel foglalkozik, és ezek a kérdések utána a gyakorlati életben hasznosíthatóvá válnak. A RIB-ek legyenek olyan, a régiós tevékenység legyen olyan tevékenység, amely a régióhoz közelíti alapvetően a regionális turisztikai fejlesztési és marketingmunkát. És az MT Rt. pedig legyen olyan professzionális marketing testület, olyan marketing szervezet, amelyik gyakorlati és nagyon hatékony marketingmunkát, turisztikai marketingmunkát végez annak érdekében, hogy több turista jöjjön hosszabb időre, és több pénzt költsön Magyarországon; és természetesen több magyar turista menjen több időre, és több pénzt költsenek el Magyarországon.

Ennek a folyamatnak vagyunk jelenleg tulajdonképpen a kezdő szakaszán, azt kell mondanom, és éppen ezért örömmel venném, ha a bizottság lehetőséget adna számunkra, hogy erről január-február hónapban be tudjunk számolni a bizottság következő ülésén.

Azt szeretném kérni, hogy tegye lehetővé a bizottság, hogy az elmúlt, 2006. évi marketingtevékenységről Niklai elnök úr adjon egy rövid tájékoztatót önöknek, illetőleg a 2007-es marketing-előzetesről, amit már látunk ebben a pillanatban Róna vezérigazgató úr adna egy nagyon rövid szóbeli tájékoztatót. Köszönöm szépen a lehetőséget.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Akkor először felkérném Niklai Ákos urat arra, hogy beszéljen az elmúlt évről.

Dr. Niklai Ákos (MT Zrt.) szóbeli kiegészítése

DR. NIKLAI ÁKOS (Magyar Turizmus Zrt.): Köszönöm szépen alelnök úr. Tisztelt Képviselő Urak! Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy beszámolhatok a Magyar Turizmus Zrt. 2006. évi tevékenységéről. Ezzel kapcsolatosan úgy tudom, hogy megkapták azt az anyagot, amelyek a marketingakciókkal foglalkozott, melyet a Turizmus Rt. végzett. Marketingakciók mind külföldön, mind pedig belföldön.

Belföldön természetesen a legfontosabb programunk a "Nagy Ízutazás" volt 2006-ban a bor és gasztronómia tárgyában. Ez egy olyan akció volt, mellyel nemcsak a turisztikai vállalkozók, vendéglátók, bortermelők, borkereskedők a turizmus szempontjából fontos tevékenységére hívta fel a figyelmet, hanem ezen keresztül, mint turisztikai marketingszervezet, igyekeztünk a hazai lakosságot is több belföldi utazásra rávenni különböző marketingeszközökkel. Úgy gondolom, hogy ez sikerült, hiszen a belföldi turizmus fejlődése és növekedése ezt bizonyította. Természetesen nem tudjuk, hogy csak és kizárólag a bor és gasztronómia promóció eredményeképpen, de ebben a kérdésben a belföldi turizmus promóciójában a partnerség és a szövetségi kapcsolat a szakmával és más társszervezetekkel, például a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal, mellyel a tisztelt bizottság korábban foglalkozott - azt hiszem a legutolsó ülésen - ez nagyon fontos.

Minden hónapra szerveztünk rendezvényt. A legfontosabb események a "torkos csütörtök", mellyel kezdtünk, valamint a "nyitott pincék, és minden hónapban egy más régiónak a gasztronómiai kínálatát igyekeztünk felfedezni.

Természetesen a Zrt. életében a Balaton promóciója kiemelt feladat volt és ezt egész évben végeztük: borral és gasztronómiával és a nélkül is, tavaszi és nyári médiakampány road show, borhajó - folyamatos akciók keretében és az Összefogás a Balatonért szervezet keretében is. Kiemelt téma volt a vendégbarát Magyarország, a tiszta Magyarországért program keretében.

Mint említettem, év közben a szakma által javasolt akciók rendkívül fontosak voltak. Mint már említettem: az Üdülési Alapítvánnyal és a Magyar Szállodaszövetséggel végzett júniusi nagyon sikeres promóció a "félpénzes napok üdülési csekkel"; egyébként az az elképzelésünk, hogy jövőre ebből minimum, de lehet, hogy három ehhez hasonló akciót kívánunk a belföldi turizmus ösztönzése érdekében. Az is köztudott, hogy a kastélyszállodák összefogtak, és a kastélyszállodák belföldön és külföldön is önállóan végzik a tevékenységüket. Az összes eseményt nem szeretném felsorolni, hiszen ez az összefoglalóban benne van, mindazok az események, melyekkel a belföldi turizmust igyekeztünk ösztönözni.

Ami a külföldi tevékenységünket illeti. Szeretném elmondani, hogy 22 külképviseletünk van, akik nagyon aktívan segítik az ország-marketinget és segítik a piaci szereplőknek a piacra jutását. Ezek között is, az év elején már kiemelkedő program volt és a jövő évre átfutott nekünk ez a "Talent for Entertaining", mint program, melynek keretében igyekeztünk Magyarországot úgy bemutatni, mint színvonalas házigazdát, mint színvonalas vendéglátót, és a színvonalban itt a hazai termék komplexitására utalunk, arra, hogy vannak szállodáink, vannak gyógyfürdőink, vannak egészségturisztikai lehetőségeink. És a vendégek kulturált szórakoztatására jelentős erőket fordítottunk, gondolok itt a gasztronómián és a boron túlmenően a kultúra, a kulturális események, a kultúra legfőbb szereplői, az Opera, az emlékművek, a kiállítások és a vidéki kirándulási lehetőségek.

Fontosnak tartjuk, különösen azért és a szakma javaslatára, mert az év elején: január-februárban a forgalom nem úgy alakult, mint ahogy terveztük, ezért először a Magyar Turizmus történetében a szállodák anyagi közreműködésével egy jelentős, ez a Winter Invasion nevű programot beindítottuk, melyhez a szállodák és egyéb partnerek is jelentős mértékben hozzájárultak a kampányhoz. Úgy gondolom, hogy ez jó példa arra is, hogy egy érdekes, forgalmat növelő kampány esetében a szolgáltatók is szívesen közreműködnek. A kongresszusi turizmus szempontjából rendkívül fontosnak tartottuk a konferencia nagyköveti programot is.

A beutazó turizmusnál sokat foglalkoztunk a fapados légitársaságokkal és az általuk megteremtett lehetőségekkel. Együttműködtünk a Budapest Airporttal és a többi vidéki repülőtérrel is, igyekeztünk a tevékenységeiket segíteni.

Az összefoglaló tartalmazza a kiállításainkat belföldön is és külföldön is és a hirdetési tevékenységünket mind hazai, mind pedig külföldi területen.

Fontosnak tartjuk azt, hogy akkor, amikor a források korlátozottan állnak rendelkezésünkre, hogy maximálisan igénybe vegyük a public relations lehetőségeit és eszközeit is mind belföldön, mind pedig külföldön maximálisan éltünk ezzel a lehetőséggel, hogy média és szakmai tanulmányutakat szervezzünk.

Szeretném azt is jelezni, hogy minderre ebben az évben körülbelül 4,6 milliárd forint költségvetésünk volt és én úgy gondolom, hogy ezt maximális hatékonysággal igyekeztünk felhasználni. Ezen kívül ösztönöztük munkatársainkat és részlegeinket arra, hogy saját bevételeket is termeljenek, ez 410 millió forint saját bevételünk volt.

Összefoglalva szeretném elmondani, hogy a Magyar Turizmus Zrt. egy olyan nemzeti turisztikai marketingszervezet, mely fontos szerepet játszik a beutazó és a hazai turizmus fejlesztésében, közreműködik a turisztikai termékfejlesztésben, a pozitív országkép formálásában. Új gondolatként fontosnak tartottuk és gondolom talán Róna úr erre ki fog térni, a turisztikai szakmával való még szorosabb kapcsolattartást, ez egy rendkívül fontos dolog, valamint a regionalitás kérdése is. Köszönöm szépen.

ELNÖK: Köszönöm szépen.

Dr. Róna Iván vezérigazgató úré a szó, akit először köszöntünk ebben a minőségében a Sport és turisztikai bizottság ülésén, jó munkát kívánunk neki ezúton is.

Róna úr, öné a szó!

Dr. Róna Iván vezérigazgató (MT Zrt.) szóbeli kiegészítője

DR. RÓNA IVÁN vezérigazgató (Magyar Turizmus Zrt.): Elnök úr, köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Alelnök Urak! Kedves Képviselő Asszony, Képviselő Urak! Tisztelt Vendégek! Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy bemutatkozhatom és első alkalom, hogy itt lehetek önök között. Először egy pár mondatban bemutatkoznék, nem mindenki ismer talán, vannak jó néhányan, ahogy körülnézek, akik ismernek, de aki nem, annak rövid mondatokban bemutatkoznék.

Dr. Róna Iván vagyok, és az idegenforgalomban tevékenykedek most már 35 éve. Egészen mélyen lent kezdtem: utazási iroda ügyintézőként kezdtem, majd lettem idegenvezető, később referens, majd az IBUSZ külképviselője voltam Varsóban. Amikor hazatértem, akkor a Magyar Hirdetőhöz kerültem és a kiállítás-igazgatói tevékenységet láttam el, ott ismerkedtem meg közelebbről a kiállításokkal, vásárokkal. Onnan '90-ben a Budapest Touristnak lettem a vezérigazgatója 7 éven keresztül és onnan csábultam el és lettem a Magyar Turizmus Rt. varsói képviselője; akkor nyitott Varsóban a képviselet és én indítottam. Négy éven keresztül vezettem az MT Rt. varsói képviseletét, amikor átigazoltam egy szállodaipari vállalathoz, tehát részvénytársasághoz: ez a Hunguest Hotels Részvénytársaság volt, aminek a berlini irodáját vezettem ügyvezetőként és mint a Hunguest nemzetközi vezérképviselője az európai piacokon képviseltem a Hunguest Hotelst. Amikor visszatértem egy évvel ezelőtt Magyarországra, akkor ugyanezt a feladatot láttam el Budapesten a Hunguest Hotels kötelékében. Közben 2002-től tagja voltam 2 éven át a Magyar Turizmus Rt. felügyelőbizottságának és később Rusznák elnök úr mellett pedig az elnöki-tanácsadói tevékenységet láttam el, tehát belülről is ismerem elég jól a Magyar Turizmus Rt.-t. És most három héttel ezelőtt kaptam azt a megtisztelő feladatot, megbízást, hogy vezessem, irányítsam a Turizmus Rt. munkáját - itt is szeretném megköszönni a bizalmat.

Engedjék meg, hogy néhány mondatban ismertessem a Magyar Turizmus Zrt. jövő évi marketingtervének a főbb irányait. Miért mondom azt, hogy főbb irányait? Azért, mert ma volt igazgatótanácsi és felügyelőbizottsági ülés, amelyen ezeket az irányokat elfogadta mind az IT, mind az FB. És megkaptuk a felhatalmazást arra, hogy a következő hetekben a szakmával, szakmai szervezetekkel, önkormányzatokkal, a RIB-ekkel a régiókkal egyeztessük a marketing tervezetét és fogadjuk szívesen az ő javaslataikat, ajánlataikat, hozzátett okos gondolataikat ahhoz, hogy véglegesen kialakíthassuk ezt a tervezetet, és ebből a tervezetből valódi marketingmunka alakulhasson ki. Ezt a jövő hónapban az igazgatótanács és a felügyelőbizottság elfogadja, és akkor válik igazán, januárban, a mi bibliánkká, ha úgy tetszik és ennek mentén fogunk dolgozni.

Szeretném elmondani, hogy a Magyar Turizmus Zrt. napi munkájában arra törekszik, hogy hosszú távra kiszámítható, piacorientált, piacvezérelt marketingmunkát végezzen. A stratégiai célok persze nem öncélúak, hanem alkalmazkodnak a nemzeti turizmusfejlesztési stratégiához és annak céljaihoz.

Amint az előbb már említettem, a szakmával egyeztetés kapcsán is, hogy a Turizmus Rt. mind akcióiban, mind munkájában rendkívül módon szeretne továbbra is, sőt erősítené szeretné a már kialakult gyakorlatot, hogy a szakmával, a szakmai szervezetekkel egyeztessen. Elsődleges feladatai közé tartozik a magyar szolgáltatók ajánlatainak piacra segítése, ebben szeretnénk a legmesszebbmenőkig a szolgáltatókkal, a piac szereplőivel együttműködni, bevonni őket a jövő évi marketingakciókba, illetve kampányokba.

Kiemelt feladatunk továbbá az, hogy a társaság működési költségeinek csökkentésével további összegekhez juthassunk, amit az utolsó fillérig marketingtevékenységre, marketingfeladatok végrehajtására szeretnénk fordítani. Mint tudják, ahogy most Somogyi államtitkár úr is mondta, a szervezet átalakítás alatt van, aminek elsődleges célja az, hogy ésszerűsítsük, racionalizáljuk a szervezetet, ezáltal olcsóbbá tegyük a működési tevékenységet, és az ott megspórolt, megtakarított összegeket egy az egyben marketingfeladatok elvégzésére fordítsuk.

Tné 10.

11. FE (Róna)

A harmadik ilyen kiemelt feladat pedig az, hogy bevételeket generáljunk, mégpedig a hatékonyság növelésével, illetve olyan új lehetőségek feltárásával, amelyek további bevételekhez juttathatják a Zrt.-t. Ennek egyetlen egy célja van, hiszen nem profitorientáltak vagyunk, hogy ezért az összegeket is azon a helyen, ahol ezek a bevételek keletkeznek, azonnal vissza tudjuk fordítani marketingtevékenységre, és ennek növelésével azt a célt elérjük, amit Somogyi úr is elénk tárt, a hármas célt: legyen több vendég, legyen több bevétel, és persze azáltal több vendégéjszakát töltenek el ezek a vendégek hazánkban, értem ez alatt a belföldi és a külföldi vendéget egyaránt. Tehát nekünk ugyanolyan fontos a belföldi piac is, mint a külföldi, bár tudjuk, hogy a bevételi arányok itt különböznek, tehát nyilván a külföldi piac nagyobb bevételeket generál, mint a belföldi. De nekünk ugyanolyan kedves a belföldi vendég is, mint a külföldi, nekem különösen, aki egy olyan vállalattól, cégtől jöttem, amely összforgalmának több mint 50 százaléka belföldi turisták által került a kasszába, tehát nagyon tudom becsülni a belföldi turistát is éppen ezért, és tudom értékelni.

Melyek a főbb elemek? A marketingkommunikáció keretében hosszú távú feladat Magyarországnak mint turisztikai destinációnak és annak arculatának az építése, amely természetesen nem lehet független Magyarország általános országképétől. Kiemelt célcsoportnak tartjuk a jövő évben az ifjúságot, a fiatal, 18-30 év közötti korosztályt. Itt középpontba helyezzük az ifjúsági rendezvényeket, kulturális rendezvényeket úgy Budapesten, mint a vidéki városokban, a Balatonnál például, a balatoni nyári aktív üdülési lehetőséget fogjuk kínálni a fiataloknak. Erre többek között egy ifjúsági honlapot hozunk létre, mégpedig januárban, a jövő hónapban, és ez 2007. januárjától működni is fog, a hungary.com oldalról lehet majd megközelíteni.

Külföldi szakmai szövetségeknek tervezzük minél több ülését idehozni Magyarországra. Ennek egyszerű oka van, ezek a szakemberek, akik idejönnek ülésezni akár olyan szempontból, hogy éves konferenciájukat tartják itt, akár olyan okból, hogy katalógusokat bemutatják, mindenképpen az a tapasztalat, hogy a következő években ezekből az országokból a Magyarországra irányuló vendégsereg száma nő, vendégéjszakák nőnek. Ezt a lehetőséget szeretnénk kiaknázni, kihasználni, és az ebben rejlő lehetőséget minél erőteljesebben kihasználni. Például a WTO-nak lesz itt egy nagyon fontos rendezvénye februárban, de a Novasol, a nagy touroperátor a katalógusbemutatóját itt fogja tartani márciusban nálunk. A lengyel utazási irodák szövetségének sziléziai egysége nálunk tartja februárban a konferenciáját, tisztújító konferenciáját. Még több olyan nagy rendezvény jön Magyarországra 2007-ben és készítünk elő a következő évekre rendezvényeket, amelyek több száz, több ezres vendégsereget is meg tudnak mozgatni.

Marketingeszközökben némileg hangsúlyeltolódásra tettünk javaslatot az igazgatóságnak és a felügyelőbizottságnak. A kiállításokat kicsit háttérbe szorítjuk, az idei 180 kiállítás helyett mindössze 80 kiállítást tervezünk, egyrészt azért, mert ezek nagyon költségesek, másrészt a hatékonyságuk egyre kisebb. Inkább az internetre helyezzük át a hangsúlyt, mert egyre több a honlapjainkon a megkeresés, az elérés. Természetesen nagyon fontosnak tartjuk a tanulmányutakat, study-tourokat szervezni mind tour-operátoroknak, mind a pultosoknak, akik közvetlenül értékesítik a magyarországi kínálatot. Természetesen az újságírókat sem fogjuk elfelejteni, kifelejteni ebből a sorból, hiszen nagyon fontos nekünk, hogy azoknak a képviseleteinknek, amelyeknek nem áll rendelkezésre ekkora összeg, mint Tunéziának vagy Törökországnak, hogy napi 30 másodperces spotokat nyomjon le a televízióban, a tévén, hogy más hatékony sajtóeszközöket használjunk föl arra, például a PR-cikkeket, az újságírók által írt pozitív véleményeket az országról, és ezeket a study-tourok révén tudjuk megszerezni.

Nagyon fontosak lesznek a szakmai rendezvények, a road show-k, workshopok, prezentációk. Ezeket úgy tervezzük, hogy célorientáltan a piac egyes szegmensét megcélozva összehozzuk face to face a magyar piac résztvevőit a külföldi adott piac résztvevőivel, ahol nemcsak prezentáljuk, bemutatjuk Magyarországot, de természetesen lehetőséget biztosítunk a szemtől szembe való tárgyalásra, és a kapcsolatok kiépítésére, illetve a kapcsolatok fejlesztésére.

A kiállításokat azért nem vetjük el, bár egyre kevesebb számban veszünk részt külföldi kiállításokon. 2007-ben 80 kiállításon tervezzük részt venni, és az a tervünk, hogy 2008-ra ezt is csökkentjük, hogy csak a presztízs-, nagy vásárokon vegyünk részt igazán központilag, és a meglévő marketingkereteinket pedig ennél hatékonyabb eszközökre fordítsuk.

Szeretném itt elmondani ezekkel a marketingeszközökkel kapcsolatban, hogy ezek mind-mind nagyon sok munkát, emberi erőforrást igényelnek. Az előbb említette Somogyi úr, hogy a hatékonyság növelésének érdekében és a racionalizálás következtében kevesebb lesz a létszámunk, ezért ezzel a kisebb, de hatékonyabb csapattal kívánjuk a nagyobb emberi erőforrást igénylő munkákat is elvégezni. Nyilván egy hirdetést könnyebb föladni és kevesebb ember kell hozzá, mint egy study-tourt megszervezni és lebonyolítani, de mi ezt vállaljuk, mert ezek hatékonyabb eszközök.

Nemzetközi marketingkommunikációban a piacokat igazából három részre osztottuk fel. 2007-re vannak kiemelt küldő piacaink, öten vannak. Ilyenek vannak benne, mint Németország, amely annak ellenére, hogy hanyatlik a forgalom Németországból, még mindig a jelentős részét, 30 százalékát adja a vendégéjszakáknak. Ausztria vagy például Japán ilyen kiemelt piac. Vannak fontos küldő piacaink, ebből hatot különböztetünk meg, és végül vannak úgynevezett feltörekvő piacok. A fontos piacok közé tartozik például Lengyelország, míg a fejlődő piacok közé Csehország, Szlovákia, amelyek egyre több vendéget küldenek Magyarországra, sőt itt jegyezném meg, még Románia is ebbe a csapatba tartozik, egyre több vendég jön onnan is. 17 ilyen országot neveztünk meg az eddigi forgalom, illetve a tendenciák alapján, trendek alapján, és ennek megfelelően fogjuk végezni a kommunikációt feléjük.

Fő célnak tekintjük a régiókat, a régiók megjelenítését. A régiók, Budapest és környéke, ezen belül a Dunakanyar nagyon fontos számunkra. Ilyen fontos kiemelt régiónk a Balaton természetesen. Pannóniaként aposztrofáljuk a dunántúli régiót, és Puszta, illetve a Tisza-tó néven pedig az Alföldet. Eger, Tokaj-hegyvidék az a régió, amelyet még szeretnénk mindenféleképpen ebben a körben tudni, és őket a legteljesebb mértékig igyekszünk továbbra is, sőt egyre erőteljesebben megjeleníteni.

Külön akciókat tervezünk természetesen annak érdekében, hogy növeljük a forgalmat az olyan helyzetekben, mint ami most az őszi sajnálatos események miatt bekövetkezett, a forgalom-visszaesést és annak trendjét megfordítani. Ezért például már folyamatban van a Budapest Winter Invasion, amely a budapesti szállodákat érinti. Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy közösen sikerült akciót kialakítani velük. De szeretném jelezni, hogy most indul januárban egy újabb akciónk a vidéki, pontosabban a Balaton régió térségében a nyugat-dunántúli szállodákkal közösen. A sármelléki repülőtérre fognak érkezni minden bizonnyal - aláírás előtt áll - a Lufthansának a menetrend szerinti járatai, több, három városból, Stuttgartból, Düsseldorfból és Hamburgból. Ennek a marketingtevékenységnek a promócióját is szállodákkal, önkormányzatokkal közösen fogjuk támogatni annak érdekében, hogy minél több turista és minél több vendégéjszaka jelenjen meg ebben a térségben. Hangsúlyoznám, hogy így a vidéki kollégákat és a vidéki szervezőket is bevonjuk ebbe a lehetőségbe, akcióba.

Tematikus éveink vannak most már hosszú-hosszú évek óta. Az idei év, ahogy mondta is Niklai elnök úr, a bor és a gasztronómia jegyében telt nagyon sikeres rendezvényekkel. A legsikeresebb rendezvényeket igyekszünk átmenteni, átvinni a következő évben. Külön köszönöm Pál Béla elnök úrnak az ajánlólevelét, amelyben kért arra is bennünket, hogy ne hagyjuk veszni ezeket az értékes rendezvényeket. Szeretném itt elmondani és megígérni önöknek, hogy továbbvisszük a "félpénzes napokat", a "nyitott pincék" programját, vagy a "torkos csütörtök" rendezvényeit, mert ezek olyan eredményeket hoztak és olyan komoly reflexiókkal találkoztak, amelyeket nem szeretnénk veszni hagyni.

20.

Tné 21-30. Róna folyt.

De a jövő évnek mégsem az a tematikája, hogy bor és gasztronómia, bármennyire szeretjük a hasunkat, meg a borozgatást, hanem a zöld-turizmus, a szelíd turizmus éve 2007., ezen belül a természetjárás, a nemzeti parkok látogatása és népszerűsítése, illetve a lovas turizmus kerül előtérbe. Nyilván ebből is látszik, hogy itt nagyon keményen és nagyon komolyan készülünk a belföldi vendégseregre, ahogy a bor és gasztronómia éve is a belföldi vendégseregre épült: a természetjárás, a bakancsos-turizmus, a nemzeti parkok látogatása promotálása, illetve a lovas turizmusban is a belföldi vendégekre szeretnénk a hangsúlyt helyezni.

A tourinform hálózatokkal kapcsolatban szeretném elmondani, hogy fejleszteni szeretnénk, eddig is nagyon szép és nagyon hasznos tevékenységet végeztek, 150 ilyen tourinform iroda létezik már Magyarországon, negyedszázados a múltja, mi ezt öregbíteni, erősíteni szeretnénk. Külön a belföldi csoportunkban, akik nemcsak a regionális marketing igazgatóságokkal fognak szoros kapcsolatos tartani, hanem a tourinform irodákkal is, őket el fogják látni a legfrissebb információkkal, naprakész anyagokkal annak érdekében, hogy a hozzánk érkező belföldi és külföldi turistákat a legnaprakészebb módon tudják tájékoztatni.

A legfőbb termékek 2007-ben Budapest természetesen, minden Magyarországon elköltött 100 turistaforintból 73-at költenek el, tehát ezért továbbra is Budapest kiemelt főtermék. Emellett kiemelt főtermék; emellett kiemelt főtermék a Balaton továbbra is, és szeretném itt említeni Pécsett, hiszen Pécs 2010-ben az európai kulturális főváros címét, rangját nyerte el és ennek a rendezvényeinek a promotálását megkezdjük már most nemzetközi és hazai viszonylatban is. A leghatékonyabban segítségünkre ebben a Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság lett, és természetesen Pécs városa, Pécs Önkormányzata és minden szereplő, aki ebben nekünk partnerünk tud és szeretne lenni.

A termékek közül még az egészségturizmus, amelyet továbbviszünk és nagyon-nagyon fontos a Wellness (spa), egészségturizmus, konferencia- vagy üzleti turizmus, ami a mi számunkra a jövő évben is az elsődlegesek közé tartozik.

Utoljára, de nem utolsósorban szeretném még egyszer kiemelni a partnerség jelszót, amelyet már az elején említettem. Abban fog kidomborodni, hogy egyeztetés a szakmával, egyeztetés a régiókkal, a szakmai szövetségekkel, a RIB-ekkel és még jobban - eddig is erős volt ez a kapcsolat - szeretnénk erősíteni ezeket a kapcsolatokat és kikérni az ő véleményüket, hogy gondolják és gondolkodjunk együtt annak hasznára, hogy minél több legyen a vendég, még több legyen a vendégéjszaka és ezzel is több legyen a bevétel. Köszönöm szépen és szívesen válaszolok bármilyen kérdésre.

ELNÖK: Köszönjük szépen az írásbeli tájékoztatót kiegészítő igen tartalmas beszámolókat, tájékoztatókat.

Kérdezem képviselőtársaimat, hogy kérdés, vélemény megfogalmazására éreznek-e szükséget. (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy olyan mértékben kielégítő volt az írásbeli és a szóbeli tájékoztató; még egy ösztönzést megteszek képviselőtársaim felé.

Nagy Imre képviselő urat nem hiába ösztönöztem, képviselő úr, öné a szó!

Kérdések, vélemények

NAGY IMRE (MSZP): Megmondom őszintén, tényleg jóérzéssel hallgattam, mert azt gondolom, hogy ebben az évben nagyon sok olyan akció indult, ami jó értelemben mondom, az ország egész területén érezhető volt, akár a "torkos csütörtök" elsősorban. Azt gondolom, hogy a marketingeszközöket, ahogy a vezérigazgató úr is kiemelte, nagyon szeretném támogatni, hogy minél szélesebb körben, leginkább internet használatra és különösen ezeknek az ablakoknak az összekapcsolására, hogy minél több átjárhatóság legyen ezekben.

Azt gondolom, hogy a kiemelt prioritások is jók. Az is bebizonyosodott, hogy valóban nem lehet általában reklámozni az ország teljes területét, szerintem jók az elnevezések és a kiemelések is, bár mi is küzdöttünk és egy kicsit ágáltunk, amikor először például Egert, Tokajt hallottuk, de megmondom őszintén, hogy valóban húzó-nevek és elnevezések kellenek ebben. Nyilván felajánlanám a partnerséget is, és én is, ahogy a vezérigazgató úr kiemelte, a RIB-ek szerepét most egy átmeneti szerepnek gondolom én magam mindaddig, amíg a régiók közigazgatásilag is felállnak, és gyakorlatilag át tudják venni valóban a regionális marketing irányítás szerepét is. Ebben szerintem most a regionális idegenforgalmi bizottságok és sokkal szorosabb együttműködésben az RMI-kel képesek lesznek, és például többek között azt hiszem a ROP-okban, legalábbis nálunk biztosan megjelennek már a destinációs menedzsmentek, mint létrehozandó célként megfogalmazott támogató nevek.

Azt gondolom, ha ez így lesz, a Turizmus Rt.-vel akkor is egy nagyon szoros kapcsolatot tudunk tartani, és rögzíteni tudjuk mindazt, hogy azokat a szolgáltatásokat, amelyeket az RMI ebben a formában ma végez a Turizmus Rt.-nek, ugyanúgy tudjuk a partnerség alapján szolgáltatni viszont, ha ezek kialakulnak. Köszönöm szépen.

ELNÖK: Köszönöm szépen képviselő úr. Kíván-e még szólni képviselőtársunk? (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nem. Köszönöm szépen.

Nagyon szépen köszönöm a tartalmas előterjesztést mind írásban, mind pedig szóban. Én is azt gondolom, hogy mind a szóbeli, mind az írásbeli anyag elég széleskörűen bemutatta a Magyar Turizmus Zrt. elmúlt időszakban végzett munkáját, annak eredményeit; és vezérigazgató úr pedig a jelenlegi helyzetnek megfelelő kellő alapossággal beszélt a jövőről, sok sikert kívánunk mindennek megvalósításához.

Mivel karácsony előtt és itt év végén, ez az utolsó ülésünk, én tulajdonképpen a bizottság elnökét helyettesítő alelnökként is, de feltételezem, hogy az ő támogatásával öt köszönetet szeretnék elmondani.

Az egyik az, természetesen köszönet a Magyar Turizmus Zrt. összes munkatársának, vezetőjének, Galla úrnak, Kelecsényi Ágnesnek azért a munkáért, amit ez idáig végeztek.

A második, természetesen Róna Iván úrnak nagyon jó munkát kívánunk a jövőben.

A harmadik, bár sokan talán nem tudják a bizottság tagjai közül, szeretném itt is bejelenteni, hogy Somogyi szakállamtitkár úr az elmúlt néhány hét leforgása alatt a Turisztikai Világszervezet egyik alelnöke lett ebből a régióból tartósabb időre, mint az elmúlt néhány hét, gratulálunk neki mindehhez. (Taps.)

A negyedik, hogy én nagyon köszönöm ezúton is a bizottság nevében a szakmának azt az egyre bővülő együttműködést, amelyről Niklai úr beszélt talán a legérzékletesebben. És azt gondolom, hogy ez mintapéldáját nyújtja annak, hogy az a partnerség, ami szükség szerint ki kell bontakozzon az államigazgatás szereplői, a bizottság és a szakmai szervezetek között, az meghozza a gyümölcsét és közös érdem mindaz, amelyről most hallottunk, külön köszönet ebben a szakmának.

És nem utolsósorban engedjék meg, hogy megköszönjem a sajtó jelenlévő munkatársainak és mindazoknak, akik nincsenek itt, hogy segítették azt, hogy a turizmus szinte az életünk része legyen a sajtón keresztül is, és hogy pontos, színvonalas, tartalmas tudósításaikkal hozzájárultak a szakma megbecsüléséhez. Köszönjük mindannyiuknak és most pedig, hogy ha van még egy kis idejük, de jaj Bakonyi Tibor képviselő úr készül hozzászólásra, akkor még nem zárom le ezt, pedig olyan szépen akartam lezárni, de ha itt maradnak, akkor meghallhatják a karácsonyi köszöntőt is természetesen, amelyet majd az egyebek után tennék. Nagy megtiszteltetés lenne számunkra, ha a bizottság tagjaival együtt néhány perc erejéig békés, boldog karácsonyt kívánnánk egymásnak. De még mielőtt erre sor kerül, Bakonyi Tibor képviselő úr szól az egyebek között. Köszönöm még egyszer.

Egyebek

DR. BAKONYI TIBOR (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Bizottság! Azt javaslom, és mindjárt itt a határozatképesség reményeim szerint helyreáll, hogy ismét vegyük napirendre az első napirendi pontunkat: a Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatot, ugyanis lenne egy javaslatom, hogy a bizottság nyújtson be még egy kapcsolódó módosító indítványt. Ennek röviden az a tartalma, hogy a sokat sanyargatott szabadidősport, akitől már minden forrást megvontak, hozzá tudna-e jutni egy 200 millió forintos forráshoz, erről szól a módosító indítvány.

31. FE (Bakonyi)

Ha elnök úr lehetőséget ad arra, hogy néhány perc alatt a határozatképességet megpróbáljuk helyreállítani, akkor talán tudnánk szavazni, de közben jelen pillanatban már 10 szavazattal rendelkezünk, és ha még egy szavazat érkezik, akkor meg is tudjuk tenni ennek a módosító indítványnak a tárgyalását. Ha elnök úr megengedi, hogy ezt napirendre vegyük, közben a Pénzügyminisztérium képviselőjét, a kormány képviselőjét behívom, hogy addig legalább a vitát le tudjuk folytatni, és itt van az ÖTM képviselője is. Ezt javasolnám, elnök úr.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy ezt mielőbb tegye meg a képviselő úr. (A kormány képviselője megérkezik az ülésre.) Tessék parancsoljanak, foglalják el a helyüket. Megállapítom, hogy a bizottság egyébként határozatképes, minekutána Gyenesei István képviselő úr szavazata kettőt ér. Köszönöm szépen. Képviselő úré a szó.

DR. BAKONYI TIBOR (MSZP): Ahogy említettem, a módosító indítvány a korábbi bizottsági kapcsolódó módosító indítványokhoz hasonlóan egy olyan helyzetet teremt, hogy a fejezeti tartalékból kíván 200 milliót a szabadidősport számára átcsoportosítani. Ezzel legalábbis azt a helyzetet enyhítjük, hogy igen jelentős hiány keletkezett a szabadidősport területén. Azt gondolom, hogy ezzel sokféle problémának tudunk segítséget nyújtani.

Ha ez a módosító indítvány most nem is nyeri el a kormány támogatását, de a bizottságban többséget kap, akkor lehetőség teremtődik arra, hogy esetleg ehhez az indítványhoz a Költségvetési bizottság kapcsolódjon, vagy lehetőség lesz, hogy addigra ennek az indítványnak a lába is megtalálásra kerüljön. Úgyhogy azt javaslom, elnök úr, hogy folytassuk le ezt a vitát.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezném a kormány képviselőjét.

DR. DR. SOMOGYI ANDREA (Pénzügyminisztérium): Bár ez az ÖTM-nek nem a fejezeti egyensúlyi tartaléka, hanem az általános tartaléka, egyelőre a kormány nem támogatja a javaslatot.

ELNÖK: Kíván-e valamelyik képviselőtársam hozzászólni a módosító indítvánnyal kapcsolatban azon túl, amelyet Bakonyi Tibor képviselőtársunk ékesszólóan ismertetett? (Senki sem jelentkezik.)

Úgy látom, hogy nem kíván, akkor szavazhatunk róla. Kérem, hogy aki a módosító indítványt támogatja, az kézfelemeléssel jelezze. (Szavazás.) Tíz. Ki van ellene? (Nincs jelzés.) Ki tartózkodott? (Nincs jelzés.)

Megállapítom, hogy a bizottság egyöntetűen támogatta a Bakonyi Tibor képviselő úr által ismertetett módosító indítványt, amely ezen túl bizottsági rangra emelkedett, és ily módon kerül benyújtásra a magyar parlamentben.

Van-e az egyebek között más? (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nincs. Nagyon szépen köszönöm képviselőtársaimnak elnök úr nevében és alelnöktársaim nevében is az együttműködést. Még egy fél perc türelmet kérnék.

Engedjék meg, hogy mindannyiuknak békés, boldog karácsonyt, és egy sikeres új esztendőt kívánjak, amelynek egyik záloga, ha karácsony este alatt Ady gyönyörű soraira gondolnak majd a karácsonyfánál, hogy "Karácsonyi reggel, ha valóra válna, igazi boldogság szállna a világra", akkor boldogabb lenne az új év is, mint emez volt.

Ennek reményében kívánok mindannyiuknak nagyon boldog karácsonyi ünnepeket és sikeres új esztendőt. Aki tud, az koccintson velünk, aki még ennél is többet tud, az igya meg, és aki csak a jókívánságokra hagyatkozik, mint én, az tegye azt. Köszönöm szépen. (Taps.)

(Az ülés befejezésének időpontja:14 óra 55 perc)

 

Pál Béla
a bizottság alelnöke

Jegyzőkönyvvezető: Turkovics Istvánné és Földi Erika