STB-22/2007.
STB-34/2006-2010.)

Jegyzőkönyv*

az Országgyűlés Sport- és turisztikai bizottságának
2007. november 5-én, 12 óra 33 perckor
a Képviselői Irodaház V. emelet 520. számú tanácstermében
megtartott üléséről


Tartalomjegyzék

Napirendi javaslat*

Az ülés résztvevői*

A bizottság részéről*

Megjelent:*

Helyettesítési megbízást adott:*

Elnöki megnyitó*

A napirend elfogadása*

Az általános forgalmi adóról szóló törvényjavaslathoz (T/3893. sz.) benyújtott T/3893/89. számú módosító javaslat visszavonása*

Szavazás*

Egyebek*


Napirendi javaslat

1. Az általános forgalmi adóról szóló törvényjavaslathoz (T/3893. szám) benyújtott T/3893/89. számú módosító javaslat visszavonása

2. Egyebek

Az ülés résztvevői

A bizottság részéről

Megjelent:

Elnököl: Bánki Erik (Fidesz), a bizottság elnöke

Pál Béla (MSZP), a bizottság alelnöke
Dr. Horváth Klára (MSZP)
Koscsó Lajos (MSZP)
Mohácsi József (MSZP)
Nagy Jenő (MSZP)
Nagy Imre (MSZP)
Tóth József (MSZP)
Dr. Tóth József (MSZP)
Becsó Zsolt (Fidesz)
Hadházy Sándor (Fidesz)
Kovács Ferenc (Fidesz)
Lasztovicza Jenő (Fidesz)
Dr. Gyenesei István (független)

Helyettesítési megbízást adott:

Szalay Ferenc (Fidesz) Lasztovicza Jenőnek (Fidesz)
Szijjártó Péter (Fidesz) Kovács Ferencnek (Fidesz)
Dr. Világosi Gábor (SZDSZ) Tóth Józsefnek (MSZP)


(Az ülés kezdetének időpontja: 12 óra 33 perc)

Elnöki megnyitó

BÁNKI ERIK (Fidesz), a bizottság elnöke, a továbbiakban ELNÖK: Sok szeretettel köszöntök mindenkit a Sport és turisztikai bizottság mai ülésén.

Mindenkitől elnézést kérek, hogy rendkívüli időpontban tartjuk a bizottsági ülést, de az történt, hogy az elmúlt bizottsági ülés alkalmával a bizottsági ülésünk 1 óra után ért véget, közben a kormány délben benyújtotta a támogatott sort az adótörvények módosító indítványaival kapcsolatban. Éppen ezért technikailag már azt a módosító indítványt, amelyet a bizottság elfogadott, nem tudjuk benyújtani, a mai ülésünkön vissza kell vonnunk.

A holnapi ülésünkön pedig be tudjuk nyújtani újra, hiszen ma már a módosítókról szavaz az Országgyűlés és holnap a zárószavazás előtti módosító indítványként ugyanezzel a tartalommal, ugyanebben a formában ezt a módosító indítványt - pici módosítással, amit a PM-mel közben egyeztetünk - be tudjuk nyújtani. Tehát a mai ülésünknek ez az egyetlen napirendje lenne.

Kérdezem a bizottság tagjait, hogy a napirenddel kapcsolatban van-e észrevételük? (Nincs jelzés.) Amennyiben nincs, akkor kérem, aki elfogadja a napirendet jelen tartalommal, az jelezze! (Szavazás.) Köszönöm. Tartózkodás? (Szavazás.) Ellenvélemény? (Szavazás.) Nincs.

A napirend elfogadása

A bizottság egyhangú döntésével elfogadta a napirendet.

Az általános forgalmi adóról szóló törvényjavaslathoz (T/3893. sz.) benyújtott T/3893/89. számú módosító javaslat visszavonása

Szavazás

Kérdezem a képviselőtársaimat, hogy az általános forgalmi adóról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványunk visszavonásával, aki egyetért, kézfeltartással jelezze! (Szavazás.) Köszönöm. Tartózkodás? (Szavazás.) Ellenvélemény? (Szavazás.) Nincs. Ezzel a szavazással gyakorlatilag ezt a napirendi pontot lezárhatjuk.

Egyebek

Kérdezem, hogy van-e valakinek az "egyebek" között bejelentenivalója, közlendője. (Nincs jelzés.) Amennyiben nincs, akkor nagyon köszönöm mindenkinek a részvételét a mai bizottsági ülésen, a bizottsági ülést bezárom.

(Az ülés befejezésének időpontja: 12 óra 40 perc)

 

Bánki Erik
a bizottság elnöke

Jegyzőkönyvvezető: Turkovics Istvánné