KORB-34/2007.
(KORB-51/2006-2010.)

Jegyzőkönyv*

az Országgyűlés Környezetvédelmi bizottságának
2007. november 12-én, hétfőn, 9.38 órai kezdettel a Képviselői Irodaház V. emelet 562. számú termében megtartottüléséről


Tartalomjegyzék

Napirendi javaslat*

Az ülés résztvevői:*

A bizottság részéről*

Megjelent*

Helyettesítési megbízást adott*

Megnyitó*

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvény módosításáról szóló T/4055. számú törvényjavaslat*

Módosító javaslatok megvitatása*


Napirendi javaslat

  1. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat (T/4055. szám)

(Tóbiás József, MSZP, dr. Navracsics Tibor, Fidesz, dr. Nagy Andor, KDNP, Katona Kálmán, MDF, és dr. Bőhm András, SZDSZ, képviselők önálló indítványa)

2.Egyebek

Az ülés résztvevői:

A bizottság részéről

Megjelent

Elnököl:Katona Kálmán (MDF), a bizottság elnöke
Dr. Orosz Sándor (MSZP), a bizottság alelnöke
Dr. Nagy Andor (KDNP), a bizottság alelnöke
Gyárfás Ildikó (MSZP)
Dr. Józsa István (MSZP)
Kis Péter László (MSZP)
Dr. Oláh Lajos (MSZP)
Szabó Imre (MSZP)
Császár Antal (Fidesz)
Fülöp István (Fidesz)
Molnár Béla (KDNP)

Helyettesítési megbízást adott

Fetser János (MSZP) Kis Péter Lászlónak (MSZP)
Dr. Nagy Imre (MSZP) Gyárfás Ildikónak (MSZP)
Dr. Tompa Sándor (MSZP) Szabó Imrének (MSZP)
Bányai Gábor (Fidesz) dr. Nagy Andornak (KDNP)
Farkas Sándor (Fidesz) Császár Antalnak (Fidesz)
Fehérvári Tamás (Fidesz) Fülöp Istvánnak (Fidesz)
Velkey Gábor (SZDSZ) dr. Orosz Sándornak (MSZP)


(Az ülés kezdetének időpontja: 9 óra 38 perc)

Megnyitó

KATONA KÁLMÁN (MDF), a bizottság elnöke, a továbbiakban ELNÖK: Tisztelt Bizottság! Kérem szépen, hogy a... Ja, nem, olyan rövidek leszünk, hogy a telefonokat sem kell kikapcsolni, csak ne vegyétek fel, jó? (Általános helyeslés.)

A bizottság határozatképes. Üdvözlöm a minisztérium megjelent magas rangú képviselőit.

Egy napirendi pontunk van: az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz kapcsolódó módosító javaslatok megvitatása, Avarkeszi képviselő úr indítványait kell megtárgyalnunk.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvény módosításáról szóló T/4055. számú törvényjavaslat

Módosító javaslatok megvitatása

Az előttetek lévő ajánlásban - remélem, előttetek van! - a 8-19. pontig terjedő javaslatokat tárgyaljuk meg, mert a 20-ast már megtárgyaltuk, és majd még mondom, hogy mit tárgyaltunk meg közben.

A 8. számú módosító indítvány Avarkeszi Dezső képviselő úr javaslata. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. Kérem, hogy aki a bizottságból támogatja, szavazzon. (Szavazás.) Egy. Tartózkodás? (Szavazás.) Nincs. Nem támogatja? (Szavazás.) Tizenhét. A bizottság egyharmada sem támogatja. Köszönöm szépen.

A 9. pont Avarkeszi Dezső képviselő úr indítványa. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. Ki támogatja a bizottságból? (Szavazás.) Egy. Ki van ellene? (Szavazás.) Tizenhét. A bizottság egyharmada sem támogatja. Köszönöm szépen.

A 10. pont Avarkeszi képviselő úr indítványa. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. A bizottság részéről ki támogatja? (Szavazás.) Senki. Ki van ellene? (Szavazás.) Tizennyolc. Köszönöm szépen, a bizottság egyharmada sem támogatja.

A 11. pont Avarkeszi képviselő úr módosító indítványa. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. Kérdezem, ki támogatja a bizottságból. (Szavazás.) Senki. Ki van ellene? (Szavazás.) Tizennyolc. Köszönöm szépen, a bizottság egyharmada sem támogatja.

A 12. pont Avarkeszi képviselő úr indítványa. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. A bizottság részéről ki támogatja? (Szavazás.) Senki. Ki van ellene? (Szavazás.) Tizennyolc, a bizottság egyharmada sem támogatja. Köszönöm szépen.

A 13. pont Avarkeszi Dezső képviselő úr indítványa. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. Kérdezem, hogy a bizottság részéről ki támogatja. (Szavazás.) Senki. Ki van ellene? (Szavazás.) Tizennyolc. A bizottság egyharmada sem támogatja. Köszönöm szépen.

A 14. pont Avarkeszi Dezső képviselő úr indítványa. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. A bizottság részéről támogatja-e valaki? (Szavazás.) Senki. Ki van ellene? (Szavazás.) Tizennyolc. A bizottság egyharmada sem támogatja. Köszönöm szépen.

A 15. pont Avarkeszi Dezső képviselő úr indítványa. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. A bizottság támogatja-e valaki? (Szavazás.) Senki. Ki van ellene? (Szavazás.) Tizennyolc. Köszönöm szépen, a bizottság egyharmada sem támogatja.

A 16. pont Avarkeszi Dezső képviselő úr indítványa. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. A bizottság részéről támogatja-e valaki? (Szavazás.) Nem. Ellene ki van? (Szavazás.) Tizennyolc. A bizottság egyharmada sem támogatja.

A 17. pontot már megtárgyaltuk.

A 18. pont Avarkeszi Dezső képviselő úr indítványa. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. A bizottság részéről támogatja-e valaki? (Szavazás.) Nem. Ellene ki van? (Szavazás.) Tizennyolc. A bizottság egyharmada sem támogatja. Köszönöm szépen.

A 19. pont Avarkeszi Dezső képviselő úr indítványa. Az előterjesztő képviselője nem támogatja. A bizottság részéről támogatja-e valaki? (Szavazás.) Senki. Ellene ki van? (Szavazás.) Tizennyolc. A bizottság egyharmada sem támogatja.

Köszönöm szépen a részvételt. Holnap sokkal többet fogunk dolgozni, úgyhogy úgy készüljetek! További jó munkát!

(Az ülés befejezésének időpontja: 9 óra 43 perc)

Katona Kálmán

a bizottság elnöke

Jegyzőkönyvvezető: Molnár Emese