KPSZB/33/2009.
KPSZB/151/2006-2010.

Jegyzőkönyv*

az Országgyűlés Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának
2009. október 6-án, kedden 15 óra 06 perckor
az Országház főemelet 64. számú tanácstermében
megtartott üléséről

 

Tartalomjegyzék

Napirend: *

Az ülés megnyitása *

A napirend elfogadása *

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezelésében lévő termőföldek értékesítésének és tartós bérletbe adásának moratóriumáról szóló országgyűlési határozati javaslat tárgysorozatba-vételének és általános vitára való alkalmasságának tárgyalása *

Benedek Fülöpé szóbeli kiegészítése *

Döntés a határozati javaslat tárgysorozatba-vételéről *

A fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitára való alkalmasságának megtárgyalása *

Gy. Németh Erzsébet szóbeli kiegészítése *

Döntés a törvényjavaslat általános vitára való alkalmasságáról *

A közösségi vámjog végrehajtásáról, a vám- és pénzügyőrségről, valamint a kulturális örökség védelméről szóló törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok tárgyalása *

A napirendi pont lezárása *

A napirendi pont lezárása *

A Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott kapcsolódó módosító javaslatok tárgyalása *

A napirendi pont lezárása és az ülés bezárása *


Napirend:

  1. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezelésében lévő termőföldek értékesítésének és tartós bérletbe adásának moratóriumáról szóló országgyűlési határozati javaslat (H/10751. szám - Dr. Turi-Kovács Béla, dr. Czira Szabolcs, Vincze László, Balogh József, Erdős Norbert, Kékkői Zoltán és dr. Simon Miklós (Fidesz) képviselők önálló indítványa - döntés a tárgysorozatba-vételről, általános vita)
  2. A fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló 2006. évi CXXXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat (T/10584. szám - Gy. Németh Erzsébet, Hajdu László, dr. Mester László, Molnár Gyula és Pál Tibor (MSZP) képviselők önálló indítványa - általános vita)
  3. A közösségi vámjog végrehajtásáról szóló 2003. évi CXXVI. törvény, a vám- és pénzügyőrségről szóló 2004. évi XIX. törvény, valamint a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat (T/10526. szám - módosító javaslatok megvitatása első helyen kijelölt bizottságként)
  4. Az európai közösségi jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését célzó egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslat (T/10525. szám - módosító javaslatok megvitatása első helyen kijelölt bizottságként)
  5. A Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat (T/10380. szám - kapcsolódó módosító javaslatok megvitatása első helyen kijelölt bizottságként)

 

Az ülés résztvevői:

A bizottság részéről megjelent:

Elnököl: Varga Mihály (Fidesz), a bizottság elnöke

Szabó Lajos (MSZP), a bizottság alelnöke

Domokos László (Fidesz), a bizottság alelnöke

Barabásné Czövek Ágnes (MSZP)

Farkas Imre (MSZP)

Keller László (MSZP)

Dr. Kékesi Tibor (MSZP)

Kovács Tibor (MSZP)

Molnár Albert (MSZP)

Molnár László (MSZP)

Schwartz Béla (MSZP)

Szabados József (MSZP)

Tukacs István (MSZP)

Végh Tibor (MSZP)

Babák Mihály (Fidesz)

Borsos József (Fidesz)

Dr. Dancsó József (Fidesz)

Mádi László (Fidesz)

Molnár Oszkár (Fidesz)

Tállai András (Fidesz)

Horn Gábor (SZDSZ)

Helyettesítési megbízást adott:

Boldvai László (MSZP) Schwartz Bélának (MSZP),

Puch László (MSZP) Szabó Lajosnak (MSZP),

Végh Tibor (MSZP) Farkas Imrének (MSZP),

Ágh Péter (Fidesz) Borsos Józsefnek (Fidesz),

Balla György (Fidesz) Domokos Lászlónak (Fidesz),

Mádi László (Fidesz) Molnár Oszkárnak (Fidesz),

Schmidt Ferenc (Fidesz) dr. Dancsó Józsefnek (Fidesz),

Szijjártó Péter (Fidesz) Varga Mihálynak (Fidesz),

Dr. Hargitai János (KDNP) Tállai Andrásnak (Fidesz),

Dr. Kóka János (SZDSZ) Horn Gábornak (SZDSZ).

Meghívottak részéről:

Hozzászólók:

Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója
Gy. Németh Erzsébet (MSZP), előterjesztő
Holczreiter Marianna, az Önkormányzati Minisztérium osztályvezetője
Magony Krisztina, a Pénzügyminisztérium osztályvezetője
Tolnainé dr. Tóth Veronika, a Pénzügyminisztérium osztályvezetője
Dr. Bathó Ferenc, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője

 

(Az ülés kezdetének időpontja: 15 óra 06 perc)

Az ülés megnyitása

VARGA MIHÁLY (Fidesz), a bizottság elnöke, a továbbiakban ELNÖK: Tisztelt Bizottság! Megkezdjük munkánkat. Jó napot kívánok mindenkinek. Köszöntöm a bizottság tagjait, a bizottság munkatársait, a gyorsíró kisasszonyt, köszöntöm meghívott vendégeinket és mindenkit, aki bizottsági ülésünk iránt érdeklődik.

A napirend elfogadása

Öt napirendi pontot kell megtárgyalnunk, ezekhez kiegészítés nem érkezett, tehát szavazhatunk róla. Kérdezem, ki az, aki a napirendi ajánlással egyetért. Kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Tartózkodott? Nemmel szavazott? Nem volt ilyen. A bizottság elfogadta a napirendjét.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezelésében lévő termőföldek értékesítésének és tartós bérletbe adásának moratóriumáról szóló országgyűlési határozati javaslat tárgysorozatba-vételének és általános vitára való alkalmasságának tárgyalása

Az első napirendi pontunk döntés önálló képviselői indítványok tárgysorozatba-vételéről és általános vitára való alkalmasságáról. Ez a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezelésében lévő termőföldek értékesítésének és tartós bérletbe adásának moratóriumáról szóló országgyűlési határozati javaslat, H/10751. szám alatt, Turi-Kovács Béla, Czira Szabolcs, Vincze László, Balogh József, Erdős Norbert, Kékkői Zoltán és Simon Miklós képviselők önálló indítványa.

Kérdezem, képviseli-e valaki az előterjesztőket. (Nincs jelentkező.) Nincs ilyen. Köszöntöm Benedek Fülöp urat. Megkérem vezérigazgató urat, hogy fáradjon az asztalhoz. Akkor a kormány részéről Benedek Fülöp úrnak adnék szót. Parancsoljon! Támogatják-e az indítványt vagy sem?

Benedek Fülöpé szóbeli kiegészítése

BENEDEK FÜLÖP, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Bizottság! A kormány részéről, áttekintve az ügy legfontosabb összefüggéseit, az indítványt nem támogatjuk. Indokaim a következők. A földértékesítésnél az indítványban szereplő veszélyek nem fenyegetik az állami tulajdonú földeket, hiszen azok a területek kerülnek értékesítésre, amelyeket korábban a Nemzeti Földalap életjáradék fejében vagy direkt értékesítés alapján, vásárlás formájában, vagy a honvédség számára feleslegessé vált ingatlanok tekintetében értékesít. Ezek az értékesítések az életjáradék program kifizetéseit szolgálják. Ennek érdekében az idei évben mintegy 8 milliárd forint értékesítését irányozta elő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tanácsa, ennek az összegnek a bevételéhez a mostani helyzetben mintegy 500 ezer forint hektáronkénti átlagárat véve 15 és 20 ezer hektár közötti földterület értékesítése indokolt.

Meghirdetésre került eddig 30 ezer hektár, a 30 ezer hektárból az idei tapasztalataink szerint az arány alacsonyabb az értékesítésnél, mint a korábbi években, a meghirdetett telkeknek körülbelül 40 százaléka került értékesítésre. Az értékesítés tekintetében a korábbi észrevételek alapján pontosítottunk, árveréses értékesítésnél csak az 50 hektárnál kisebb területek kerülhetnek szóba, és érvényes a mezőgazdasági vásárlók előnye, a mezőgazdasági vállalkozók, az őstermelők, a helyben lakó ilyen jellegű tevékenységet folytatók élveznek előnyt a vásárlásoknál. Ugyancsak a korábbi kritikai észrevételek alapján a földművelési miniszter olyan intézkedést hozott, hogy pályázatos alapon egy egységben 300 hektárnál és 6 ezer aranykorona értéknél nagyobb föld nem értékesíthető.

Végezetül jelzem, hogy az eddigi 8 milliárd forintos tervezettel szemben 5,5-6 milliárd forint közötti föld értékesítése valósult meg, a többieknél az értékesítés meghirdetése után a pályázatok az árverések, az ehhez kapcsolódó szerződéskötések és a földek bérbeadása most zajlik. Ezek tehát azok az indokok, amelyek részünkről az indítvány első felének elutasítását támasztják alá. Megjegyzem; hogy a Magyar Nemzeti Földalap 2002-ben 39 ezer hektárt vett át a korábbi kht.-tól, most 1 millió 922 ezer hektáron gazdálkodik, és a terület összességében, az állami területek összevezetésével is mintegy 40 ezer hektárral nőtt.

Az előterjesztés második része a tartós haszonbérbe adás leállítására irányul. Köztudott, hogy Magyarországon a földtörvény értelmében 20 év a leghosszabb bérleti idő, kivéve azt a 12 mezőgazdasági rt.-t, amely 2002 augusztusában-szeptemberében átmeneti rendelkezés alapján 50 évre köthette meg a haszonbérleti szerződést. A hosszabbítást, illetve a kötéseket az indokolja, hogy a szerződések jelentős része, körülbelül 30 százaléka lejár. Tehát a további hasznosításhoz elengedhetetlenül szükséges, hogy törvényes, az eljárásoknál - gondolok itt a támogatási eljárásokra - az igénybevételre jogosult használója legyen a földnek. Ugyanakkor el kell mondani indoklásként azt is önöknek, hogy most Magyarországon 1540 infrastruktúra-fejlesztésre nyújtottak mezőgazdasági üzemek pályázatot, a fejlesztés saját erőből, uniós támogatásból és bankhitelből áll, és a bankhitel futamideje általában 8-12 év, van 15 éves is. Ahol rövidebb futamidejű a szerződés hátra lévő ideje, mint a bankhitel futamideje, a bank nem hajlandó a folyósítást megoldani.

A másik ilyen jellegű indokom az, hogy az agrár-környezetgazdálkodási támogatásokhoz, amelyeket a földművelésügyi miniszter úr most meghosszabbított, október végéig még be lehet nyújtani, szükséges, hogy legalább 5 év vagy ennél hosszabb idejű, a második típusnál 8 év haszonbérleti időtartammal rendelkezzen az agrár-környezetgazdálkodási pályázatot igénybe venni szándékozó gazdálkodó. Ezek tehát azok az indokaim, amelyek alapján, pályázatos alapon 20 évre hirdetjük meg a földterületek értékesítését. Megjegyzem, hogy míg korábban a haszonbérleti jogért a haszonbérlők nem fizettek, most 20 évre a bérleti díj 15 százalékával indul a pályázat. Az eddigiek során az idén lejárt pályázatoknál és az előbb említett fejlesztésekben résztvevőknél mintegy 45 ezer hektáron hosszabbítottuk meg a pályázatokat. Tehát a második körre vonatkozóan az elmondott indokaim alapján szintén a nemleges kormányálláspontot szándékoztam alátámasztani. Köszönöm figyelmüket.

ELNÖK: Köszönöm. Észrevétel, kérdés, hozzászólás? Szabados József!

SZABADOS JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Bizottság! Benedek úr indoklása alapján, konzultálva az ügyről, a szocialista képviselőcsoport ezt a határozati javaslatot nem támogatja, magát a javaslatot is elképesztőnek tartjuk. A kötelezettségekkel terhelt és a föld megbecsülését, a földhasználatot akadályozó ügyről lenne szó, ezért semmiképpen nem támogatjuk. Köszönöm.

Döntés a határozati javaslat tárgysorozatba-vételéről

ELNÖK: További hozzászólások? (Nincs jelentkező.) Ha nincs több hozzászólás, akkora szavazás következik. Kérdezem, ki az, a H/10751. számú indítvány tárgysorozatba-vételét támogatja. Kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Tizenhárom. Nem támogatja? Tizennégy. Tartózkodott? Kettő. A bizottság a tárgysorozatba-vételt sem támogatja. Köszönöm. Ezt a napirendi pontot lezártuk. Viszontlátásra!

A fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitára való alkalmasságának megtárgyalása

Következik a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló 2006. évi CXXXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat, T/10584. szám alatt, Gy. Németh Erzsébet, Hajdu László, Mester László, Molnár Gyula és Pál Tibor képviselők önálló indítványa. Az általános vitára való alkalmasságról kell döntenünk. Köszöntöm az előterjesztők képviselőjét, Gy. Németh Erzsébet asszonyt. Meg is adom neki a szót, hogy szóbeli kiegészítést fűzzön az előterjesztéshez.

Gy. Németh Erzsébet szóbeli kiegészítése

GY. NÉMETH ERZSÉBET (MSZP), előterjesztő: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Bizottság! Az Országgyűlés 2006-ban fogadta el a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló CXXXIII. törvényt, ami a 2003. évi CXIV. törvény helyébe lépett. Az új szabályozás a korábbiakhoz képest átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé tette a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztást. Hogy lehessen érzékelni, mekkora nagyságrendről van szó, ebben az évben 216 milliárd forintot osztott szét a fővárosi önkormányzat a kerületek és önmaga között, ebből 196 milliárd forint volt az iparűzési adó.

A forrásmegosztási törvény alkalmazása során ugyanakkor az Állami Számvevőszék már az önkormányzatokat megillető bevételeket a 2008. évi, a forrásmegosztásról szóló jelentésében kritikával illette, több problémára is felhívta a figyelmet, és javaslatokat fogalmazott meg azok jóváhagyása, illetve javítása érdekében. Ez évben egyeztetés indult a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok között, ennek az egyeztetésnek az eredménye az a pontosítás, amit most képviselőtársaimmal elő is terjesztettünk. Azt szeretnénk, hogy a forrásmegosztás kapcsán a következő évtől az Állami Számvevőszéknek ne kelljen ilyen pontosító javaslatokat tenni.

Mi az, ami pontosításra kerülne? Például az állandó népesség fogalma, vagy pedig a belterületen számított népsűrűség meghatározásának pontosítása. Arra kérem a tisztelt bizottságot, hogy minősítse általános vitára alkalmasnak, és támogassa az előterjesztést. Köszönöm.

ELNÖK: Köszönöm. Tárca- vagy kormányálláspont?

HOLCZREITER MARIANNA (Önkormányzati Minisztérium): Köszönöm szépen. A kormány körülbelül két héttel ezelőtt tárgyalta az önálló képviselői indítványt, és módosításokkal támogatandónak tartja.

Döntés a törvényjavaslat általános vitára való alkalmasságáról

ELNÖK: Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Akkor szavazhatunk. Kérdezem, ki az, aki szerint általános vitára alkalmas az előterjesztés. (Szavazás.) Tizenhat. Nem alkalmas? Tartózkodott? Tizenhárom. Tehát 16 igen szavazattal és 13 tartózkodással a bizottság általános vitára alkalmasnak találta a törvényjavaslatot. Köszönjük szépen a részvételt a bizottság ülésén. Írásban fogjuk tájékoztatni a házelnök urat. Köszönöm. Lezártuk ezt a napirendi pontot is.

A közösségi vámjog végrehajtásáról, a vám- és pénzügyőrségről, valamint a kulturális örökség védelméről szóló törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok tárgyalása

Áttérünk a közösségi vámjog végrehajtásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatokra. Egy módosító indítvány benyújtására kerülne sor. Kérdezem az előterjesztőt, hogy támogatják-e a javaslat benyújtását.

TOLNAINÉ DR. TÓTH VERONIKA (Pénzügyminisztérium): Tolnainé dr. Tóth Vera vagyok, és támogatjuk a módosítás benyújtását.

ELNÖK: Támogatják. Észrevétel, kérdés van-e? (Nincs jelentkező.) Nincs. Akkor szavazhatunk. Kérdezem, ki az, aki szerint támogatjuk a módosító indítvány benyújtását. (Szavazás.) Tizenhat. A többség támogatta.

A napirendi pont lezárása

Köszönöm. Ezzel is végeztünk.

Az európai közösségi jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését célzó egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok tárgyalása

Következő napirendi pont az európai közösségi jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését célzó egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslat, T/10525. szám alatt. A módosító indítványokat kell itt is megtárgyalnunk. Előterjesztő van-e? (Rövid várakozás után megérkezik a kormány képviselője.) Két nevet kérnék a jegyzőkönyvnek.

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): Tisztelt Bizottság! Magony Krisztina vagyok, kolléganőm dr. Nagy Lívia.

ELNÖK: Megkezdjük a módosítók tárgyalását.

Az 1. pontban Molnár Albert képviselő úr indítványa. Támogatják, nem támogatják?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: Támogatja. Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Szavazás következik. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A 2. pontnál a házszabályszerűség vizsgálandó. Úgynevezett túlterjeszkedésről van szó. Kérdezem, ki az, aki szerint házszabályszerű az indítvány. (Szavazás.) Ez kevés, akkor ezt házszabályszerűtlennek minősítette a bizottság. (Szocialista képviselők tiltakoznak.) Bocsánat, Horn Gábort nem láttam. Támogatja? Akkor ezzel házszabályszerűvé vált az indítvány.

A kormány támogatja-e?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A 3. pontnál szintén a házszabályszerűség vizsgálandó. Kérdezem, ki az, aki szerint házszabályszerű a javaslat. (Szavazás.) Tukacs István szerint házszabályszerű? Igen. Akkor a többség ezt is házszabályszerűnek nyilvánította.

A kormány támogatja-e?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatja.

A 4. pont Molnár Albert javaslata. Kormány?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

Az 5. pont összefügg a 8. ponttal. Kormány?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A 6. pont Molnár Albert javaslata. Kormány?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A 9. pontban Molnár Albert javaslata. Kormány?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A 10. pontban Molnár Albert javaslata. Kormány?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A 11. pontban Molnár Albert javaslata. Kormány?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: Nagyon jó javaslat ez is. Észrevétel, kérdés van-e hozzá? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A 12. pontban Molnár Albert javaslata. Kormány?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A 13. pontnál házszabályszerűségi aggálya van az Országgyűlés jogi osztályának. Kérdezem, ki az, aki szerint házszabályszerű a javaslat? (Szavazás.) A többség.

Kormány támogatja-e?

MAGONY KRISZTINA (Pénzügyminisztérium): A kormány támogatja.

ELNÖK: Észrevétel, kérdés van-e? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A napirendi pont lezárása

Ezzel is végeztünk. Ha nincs több módosító indítvány, akkor ezt a napirendi pontot lezártam.

A Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott kapcsolódó módosító javaslatok tárgyalása

Áttérünk az 5. napirendi pontra, a Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosítók megvitatására. Köszöntöm Bathó Ferenc főosztályvezető urat a Pénzügyminisztériumból. Bizottsági módosító javaslatok benyújtására kerülne sor. Az elsőben a gyermekjóléti és gyermekvédelmi támogatásoknál pontosítás szerepel. A kormány támogatja-e?

DR. BATHÓ FERENC (Pénzügyminisztérium): Igen, elnök úr.

ELNÖK: Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A következő indítványban az önkormányzatok közoktatási elszámolásánál figyelembe vehető pályázati kifizetések tényadatai alapján elvégzett kalkulációról van szó. A kormány támogatja-e?

DR. BATHÓ FERENC (Pénzügyminisztérium): Igen. Támogatjuk.

ELNÖK: Észrevétel, kérdés? (Nincs jelentkező.) Nincs. Ki az, aki támogatja? (Szavazás.) A többség támogatta.

A napirendi pont lezárása és az ülés bezárása

Mivel több indítvány nincs, köszönöm szépen, a napirendi pontot lezárom. Ezzel a bizottsági ülés végére értünk. Ha nincs több észrevétel, akkor a bizottsági ülést berekesztem. Mindenkinek további jó munkát.

(Az ülés befejezésének időpontja: 15 óra 27 perc.)

 

 

Varga Mihály
a bizottság elnöke

Jegyzőkönyvvezető: Csoknyay Edit