Nbb-13/2006-8.
(Nbb/13/2006-2010.)

Jegyzőkönyv*

az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának
2006. november 28-án, kedden, 14.00 órakor
a Képviselői Irodaház I. emelet III. számú tanácstermében
megtartott üléséről


Tartalomjegyzék

Napirendi javaslat: *

Az ülés résztvevői: *

A bizottság részéről: *

Megjelent: *

Helyettesítési megbízást adott: *

Meghívottak részéről: *

Hozzászóló: *

Elnöki bevezető, a napirend megállapítása, elfogadása *

A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat (T/1145. szám) *

A beérkezett kapcsolódó módosító javaslat megtárgyalása *

Egyebek *


Napirendi javaslat:

  1. A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat (T/1145. szám)

(A bizottság feladatkörébe tartozó kapcsolódó módosító javaslatok megvitatása)

Az ülés résztvevői:

A bizottság részéről:

Megjelent:

Elnököl: Dr. Simicskó István (KDNP), a bizottság elnöke

Tóth Károly (MSZP), a bizottság alelnöke

Demeter Ervin (Fidesz)

Mécs Imre (MSZP)

Helyettesítési megbízást adott:

Dr. Vadai Ágnes (MSZP) Tóth Károlynak (MSZP)

Juhász Ferenc (MSZP) Molnár Zsoltnak (MSZP)

Dr. Kövér László (Fidesz) dr. Simicskó Istvánnak (KDNP)

Meghívottak részéről:

Hozzászóló:

Bakonyi János (Pénzügyminisztérium)

Kulcsár Tamás (NBI)

Urbán Attila (NBI)


(Az ülés kezdetének időpontja: 14 óra 19 perc)

Elnöki bevezető, a napirend megállapítása, elfogadása

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (KDNP), a bizottság elnöke, a továbbiakban ELNÖK: Tisztelt Bizottság! Mai ülésünket megkezdjük. Essünk túl azokon a fontos kérdéseken, amelyek a határozatképesség megállapítását, valamint a napirend elfogadását jelentik. Határozatképesek vagyunk, tekintettel arra, hogy 4-en a bizottság tagjai közül itt vannak, a helyettesítésekkel együtt pedig gyakorlatilag rendelkezünk azzal a szavazatmennyiséggel, amellyel határozni tudunk. Azért elmondom a jegyzőkönyv számára, hogy ki, kit helyettesít. Vadai Ágnes képviselő asszonyt Tóth Károly alelnök úr helyettesíti, Juhász Ferencet pedig Molnár Zsolt képviselő úr helyettesíti. Kövér Lászlót pedig jómagam, tehát Simicskó István helyettesíti.

A napirendi javaslatunk nem áll másból, mint abból, hogy Gulyás képviselő úr nyújtott be egy kapcsolódó módosító javaslatot a költségvetéshez. Ez az egy napirendi pontunk van, ezt kell megtárgyalnunk, tehát a kapcsolódó módosító javaslat megtárgyalása áll előttünk. Kérdezem a bizottság tagjait, hogy ki az, aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Egyhangú. Köszönöm szépen.

A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat (T/1145. szám)

Akkor rá is térnénk a napirendi pont megtárgyalására. Köszöntöm a jelenlévőket. Kőváry Gábornét, aki nincsen jelen, de így távollétében is köszöntjük. (Derültség.), főosztályvezető asszonyt a Pénzügyminisztériumból. Bakonyi János főtanácsos urat a Pénzügyminisztériumból, Kulcsár Tamás osztályvezető urat az NBI-ből és Urbán Attila urat szintén az NBI-ből.

A beérkezett kapcsolódó módosító javaslat megtárgyalása

Kérdezem az előterjesztőket, a jelenlévőket, hogy támogatják-e Gulyás József képviselő úr kapcsolódó módosító indítványát, amely a T/1145/35. számú javaslathoz kapcsolódik. Az ő javaslata az indoklási részben a T/1145/334. számon van nyilvántartva.

Megadom a szót.

BAKONYI JÁNOS főtanácsos (Pénzügyminisztérium): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Urak! Köszöntöm önöket, Bakonyi János vagyok. A kormány részéről nem támogatjuk a kapcsolódó módosító indítványt. Köszönöm.

ELNÖK: Köszönöm szépen. A bizottság tagjait kérdezem, hogy van-e kérdés, észrevétel, hozzászólás. (Nincs jelzés.) Itt a nemzetbiztonsági szakszolgálatoktól vonna el néminemű keretet, összegmennyiséget Gulyás képviselő úr, mégpedig 124 millió forintot. Azt hiszem, hogy ezt követően nem marad más hátra, mint hogy szavazzunk erről a kapcsolódó módosító javaslatról.

Előtte viszont szeretném jelezni, hogy ehhez kapcsolódóan az ajánlás 100/3., 133/3. és a 213/1., valamint a 217/1. számon nyilvántartott lábakon álló javaslatairól van szó. Tehát szeretném, ha egyben szavaznánk erről. Tehát egy konkrét javaslatról van szó, csak több számon van jegyezve. Ezért ezt követően most már tényleg szavazunk.

Kérdezem a bizottság tagjait, hogy ki az, aki támogatja Gulyás József képviselő úr kapcsolódó módosító javaslatát? (Szavazás.) Senki. Ki az, aki nem támogatja? (Szavazás.) 7 nem. Tartózkodás nem volt.

Tehát a bizottság egyharmada sem támogatta ezt a módosító javaslatot.

Köszönöm szépen, hogy idefáradtak, köszönöm szépen, hogy elmondták a véleményüket, mindenkinek jó munkát kívánok, és találkozunk valószínűleg a jövő héten. (Mécs Imre: Egyebek?)

Egyebek

Nem tudom, ha van valakinek észrevétele, tegye meg. Csak azért, hogy a jegyzőkönyv és az utókor számára rögzítsük, ma már 10 óra óta az Információs Hivatalban tettünk egy látogatást, és csak ennek a kapcsolódó indítványnak a megtárgyalására jöttünk össze, de sajnos, pont az előterjesztő maga, aki benyújtotta a kapcsolódó módosító indítványát, ő sem vett részt ezen az ülésen. Köszönöm szépen.

(Az ülés befejezésének időpontja: 14 óra 23 perc)

 

Dr. Simicskó István
a bizottság elnöke

Jegyzőkönyvvezető: Pavlánszky Éva