ÖTB-35/2009.
(ÖTB-124/2006-2010.)

Jegyzőkönyv*

az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának
2009. november 30-án, hétfőn 12 óra 5 perckor
a Képviselői Irodaház II. számú tárgyalójában
megtartott üléséről

 

 

Tartalomjegyzék

Napirendi javaslat *

Az ülés résztvevői *

A bizottság részéről *

Megjelent *

Helyettesítési megbízást adott *

Elnöki megnyitó, szavazás a napirendről *

 

Napirendi javaslat

  1. A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló, 1996. évi XLIII. törvény módosításáról szóló (T/10875. szám) törvényjavaslat. (Döntés bizottsági módosító javaslat visszavonásáról.)

 

Az ülés résztvevői

A bizottság részéről

Megjelent

Elnököl: Gy. Németh Erzsébet, a bizottság elnöke (MSZP)
Balogh József (MSZP), a bizottsága alelnöke
Szabó György (MSZP), a bizottság alelnöke
Dr. Buzás Péter (MSZP)
Ecsődi László (MSZP)
Hajdu László (MSZP)
Dr. Mester László (MSZP)
Papp József (MSZP)
Pál Tibor (MSZP)
Tasó László (Fidesz)
Vigh László (Fidesz)
Nógrádi László (KDNP)

Helyettesítési megbízást adott

Dr. Kovács Zoltán (Fidesz) Tasó Lászlónak (Fidesz)
Molnár Gyula (MSZP) Szabó Györgynek (MSZP)
Sós Tamás (MSZP) dr. Buzás Péternek (MSZP)
Dr. Steiner Pál (MSZP) Ecsődi Lászlónak (MSZP)
Warvasovszky Tihamér (MSZP) Balogh Józsefnek (MSZP)
Dr. Bóka István (Fidesz) Nógrádi Lászlónak (KDNP)

 

(Az ülés kezdetének időpontja: 12 óra 5 perc)

Elnöki megnyitó, szavazás a napirendről

GY. NÉMETH ERZSÉBET (MSZP), a bizottság elnöke, a továbbiakban ELNÖK: Jó napot kívánok mindenkinek! Tisztelt Bizottság! A mai napon muszáj egy törvény kapcsán, illetve egy beadott bizottsági módosító javaslat kapcsán egy gyors bizottsági ülést tartanunk, ezért ez a szokatlan és előre nem jelzett időpont.

Azzal a napirendi javaslattal élek a tisztelt bizottság felé, hogy a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény módosításáról szóló, T/10875. számú törvényjavaslathoz benyújtott, T/10875/31. számú bizottsági módosító javaslatot a bizottság vonja vissza. Ezt az egy napirendi pontot javaslom a mai bizottsági ülésre. Kérdezem a bizottság tagjait, hogy ki az, aki ehhez megjegyzést, észrevételt kíván fűzni. Tasó képviselő úr, parancsoljon!

TASÓ LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Bizottsági Ülés! Kedves Részvevők! Én szeretném mélységes csalódásomat kifejezni azért, mert nem szokványos és szokatlan a bizottságunk munkája során, hogy ilyen körülmények között kerüljön összehívásra bizottsági ülés. A másik fontos megjegyzés az, hogy korábban egyhangúlag támogattunk egy javaslatot, amit most vissza kell vonnunk, és ez megdöbbent bennünket. Nem értjük a miértjét. A harmadik pedig az, hogy mindenképpen fontos lett volna megvárni a szakbizottságot. Azt gondolom, hogy neki van kompetenciája elsősorban véleményt nyilvánítani. Tudomásunk szerint nem sikerült összehívni az illetékes bizottságot, ezért van szükség ránk. "Citrompótlóként" kezelnek bennünket, és egy olyan ügyben, ami, ahogy mondtam a korábbiakban, egy egyhangúlag támogatott, szavazás utáni módosító javaslat visszavonásáról szól. Ez bennünket mindenképpen felháborít, megdöbbent, ezért nem veszünk részt a szavazáson.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Én azt szeretném kérni a tisztelt ellenzék képviselőitől, segítsenek nekünk abban, hogy ezt a bizottsági módosító javaslatot visszavonhassuk, magyarul nyissuk meg a napirendet, és az érdemi információkat szeretném a dologról elmondani. Ha ehhez hozzájárulnak, ezt megköszönnénk. Kérem a tisztelt bizottságot, hogy döntsünk a napirendünkről. Ki az, aki támogatja ezt a napirendet? (Szavazás.) Tizennégy igen. A bizottság nem határozatképes, tehát a mai bizottsági ülést bezárom. Köszönöm szépen.

(Az ülés befejezésének időpontja: 12 óra 8 perc)

 

   

Gy. Németh Erzsébet

a bizottság elnöke

Jegyzőkönyvvezető: Lajtai Szilvia