Elnöki cikk listázó

Esemény - 22 August 2024


Kövér László fogadta az indonéz Képviselőház elnökét

Kövér László az Országházban fogadta a hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett Puan Maharanit, az indonéz Képviselőház elnökét.

Fotó: SajtóirodaA megbeszélésen az Országgyűlés elnöke elmondta, hogy Magyarország – a kormány keleti és déli nyitás stratégiájának keretein belül – elkötelezett a délkelet-ázsiai partnerekkel ápolt kapcsolatok elmélyítése, egyúttal a globális kihívásokra adandó válaszok közös keresése iránt. Indonézia, a világ harmadik legnagyobb parlamenti demokráciája a társadalmi berendezkedésével és toleráns értékrendjével meghatározó, kiemelt partnerünk Ázsiában.
 
Kövér László szólt arról, hogy a kormányzati kapcsolatok erősítése mellett fontosnak tartjuk a parlamenti kapcsolatok élénkítését is, amelyek a nagy földrajzi távolság ellenére is rendszeresek. A házelnök hozzátette, hogy a kölcsönösen előnyös kétoldalú együttműködésünk az elmúlt évek során mind a politikai, mind pedig a gazdasági és az oktatási kapcsolatok terén dinamikusan fejlődött. 

A házelnök kiemelte: Magyarország nyitott a gazdasági együttműködés további mélyítésére. Különösen fontosnak tarja, hogy az ukrajnai háború árnyékában, a globális gazdasági blokkosodásra való törekvések ellenére hazánk minden lehetséges partnerrel mélyítse gazdasági és kulturális kapcsolatait. 

Puan Maharani asszony egynapos magyarországi látogatása során találkozik az Országgyűlés Magyar-Indonéz Baráti Csoportjának tagjaival is.

Sajtóiroda

22 August 2024