H/121/15.

Az Országgyûlés
Ügyrendi bizottságának

második kiegészítõ ajánlása
a "politikusokról és más közéleti személyiségekrõl, valamint azok családtagjairól az elõzõ parlamenti ciklusban folytatott törvénytelen és titkos adatgyûjtést vizsgáló bizottság felállításáról" szóló H/121. számú országgyûlési határozati javaslat

v i t á j á h o z

(Együtt kezelendõ a H/121/10. számú ajánlással, valamint a H/121/13. számú kiegészítõ ajánlással!)

Tisztelt Országgyûlés!

Az Országgyûlés Ügyrendi bizottsága megvitatta a politikusokról és más közéleti személyiségekrõl, valamint azok családtagjairól az elõzõ parlamenti ciklusban folytatott törvénytelen és titkos adatgyûjtést vizsgáló bizottság felállításáról szóló, H/121. számon beterjesztett országgyûlési határozati javaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott H/121/14. számú módosító javaslatot.

Megjegyzés: Az országgyûlési határozati javaslat szövegébõl elhagyni javasolt szöveget [  ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelöljük. Ha a módosító javaslatban ettõl eltérõ jelölési mód szerepel - az egységes elbírálás megkönnyítése érdekében - az ajánlásban a javaslatot ehhez a jelölési módhoz igazítottuk annak szó szerinti tartalmára figyelemmel.

Amennyiben a módosító javaslat az országgyûlési határozati javaslat §-ainak, illetve a §-ok bekezdéseinek számozására, vagy a pontok jelölésére is vonatkozik, a javaslat elfogadása esetén ezek értelemszerûen megváltoznak az országgyûlési határozati javaslat minden érintett rendelkezésében, hivatkozásában, az erre történõ külön utalás nélkül is.

    1. Az Ügyrendi bizottság az országgyûlési határozati javaslat 3. pontjának a következõ módosítását javasolja:

"3. A vizsgálóbizottság [10]12 tagból áll. A bizottság tagjaira a képviselõcsoportok vezetõi tesznek ajánlást az alábbiak szerint:

Fidesz

3 fõ

MSZP

[2] 3

SZDSZ

[1] 2

FKGP

[3] 2

MDF

[2] 1

MIÉP

1 fõ

[Független

1 fõ] "

Indokolás: Lásd az Ügyrendi bizottság 1998. november 4-i ülésének jegyzõkönyvét.

Összeállította: az Országgyûlés Jogi Fõosztálya

Budapest, 1998. november 4.

Dr. Salamon László s.k.,
az Ügyrendi bizottság elnöke