T/162/8. szám

Az Országgyûlés

Területfejlesztési bizottságának

Gazdasági bizottságának

Kultúrális és sajtó bizottságának

kiegészítõ ajánlása

a frekvenciagazdálkodásról szóló, 1993. évi LXII. törvény módosítása tárgyában benyújtott T/162. sz. törvényjavaslathoz
(együtt kezelendõ a T/162/7. számú ajánlással)

Tisztelt Országgyûlés!

Az Országgyûlés Területfejlesztési bizottsága, mint elsõ helyen kijelölt bizottság, a Gazdasági bizottsága, valamint a Kultúrális és sajtó bizottsága (a továbbiakban: Kultúrális bizottsága) megvitatta "A frekvenciagazdálkodásról szóló, 1993. évi LXII. törvény módosítása" tárgyában benyújtott T/162. számú törvényjavaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott T/162/6. számú kapcsolódó módosító javaslatot.

A bizottságok a kapcsolódó módosító javaslatról az ajánlás szerint foglaltak állást.

Megjegyzés: A törvényjavaslat szövegébõl elhagyni javasolt szöveget [  ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelöljük. Ha a módosító javaslatban ettõl eltérõ jelölési mód szerepel - az egységes elbírálás megkönnyítése érdekében - az ajánlásban a javaslatot ehhez a jelölési módhoz igazítottuk annak szó szerinti tartalmára figyelemmel.
Ahol az ajánlás a bizottságok állásfoglalásaként a "nem támogatja" megjegyzést használja, ott a módosító javaslat a jelenlévõ képviselõk egyharmadának támogatását megkapta.
Ahol az ajánlás a bizottság nevét nem tartalmazza, ott az adott bizottság a módosító javaslatról nem foglalt állást.

Amennyiben a módosító javaslat a törvényjavaslat §-ainak, illetve a §-ok bekezdéseinek számozására, vagy a pontok jelölésére is vonatkozik, a javaslat elfogadása esetén ezek értelemszerûen megváltoznak a törvényjavaslat minden érintett rendelkezésében, hivatkozásában, az erre történõ külön utalás nélkül is.

A Házszabály 145. § (1) bekezdés b) pontja szerinti, a módosító javaslatokra vonatkozó észrevételeket az ajánlás érintett pontjaihoz fûzött keretes megjegyzések tartalmazzák.

  1. Dr. Lotz Károly képviselõ - kapcsolódva a T/162/5. számú módosító javaslatához - a törvényjavaslat 11. §-át a következõ új (2) bekezdéssel javasolja kiegészíteni (a kapcsolódó módosító javaslat elfogadása esetén a további bekezdések számozása értelemszerûen változik):

"(2) Jogszabályban meghatározott rádiótávközlõ berendezésekre a rádióengedély az Ft. 12. §-a (1) bekezdésének i) pontjában foglaltak érvényesítése nélkül is meghosszabbítható."

Indokolás: Lásd a T/162/6. sz. módosító javaslat indokolását.

A módosító javaslatot(tal): - a Területfejlesztési biz. támogatja

- a Gazdasági biz. támogatja

- a Kultúrális biz. támogatja

- az Elõterjesztõ képviselõje egyetért.

Összeállította: az Országgyûlés Jogi Fõosztálya

Budapest, 1998.november 11.

Rajcsányi Péter s.k.,
a Területfejlesztési bizottság elnöke

Dr. Latorcai János s.k.,
a Gazdasági bizottság elnöke

Sasvári Szilárd s.k.,
a Kultúrális és sajtó bizottság elnöke