ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

T/163/26.

módosító javaslat

dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

HELYBEN

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az adózás rendjérõl szóló 1990. évi XCI. törvény módosításáról szóló T/163. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ.

"28. §

...

[(7) Az 1998. december 31. napján hatályos jogszabályok szerint a társadalombiztosítási igazgatási szerv feladatkörébe tartozó, a kötelezettség bejelentésével, a járulék bevallásával, megfizetésével, nyilvántartásával, a járulékkötelezettség megsértésével kapcsolatos jogkövetkezmény megállapításával, a járuléktartozás beszedésével, behajtásával kapcsolatos hatósági ügyben, továbbá a járulékkötelezettség ellenõrzésével, valamint az ezzel összefüggõ hatósági ügyben az elsõ fokú adóhatósági feladatokat 1999. január 1. napjától az állami adóhatóság járulékigazgatósága látja el. Az 1999. január 1. napjától hatályos 1998. évi ...... törvény alapján fizetendõ egészségügyi hozzájárulással kapcsolatos adó-kötelezettségeket az adózók az állami adóhatóság általános hatáskörû területi szervénél teljesítik.]"

Indokolás

A hatályos törvény e megváltoztatásához átfogó koncepcióra és széles körû egyeztetésre, a hatályba léptetéshez hosszú felkészülési idõre van szükség. Mindezek miatt az 1999. január 1-tõl való hatályba léptetés nem elfogadható.

Budapest, 1998. október 19.

Farkas Imre
MSZP

dr. Soós Gyõzõ
MSZP