257/6.

Módosító Javaslat

Dr.Áder János úrnak,
az Országgyûlés elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a vad védelmérõl, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény módosításáról szóló T/257. számú törvényjavaslathoz az alábbi

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 6. §-ához:

A törvényjavaslat 6. §-a következõképpen módosul:

6. § "A Vtv. 21. § (2) bekezdésében, a 22. § (3) bekezdésében, a 24. § (2) és (3) bekezdésében, a 33. § (2) bekezdésében, valamint a 74. § (6) bekezdésében a "miniszter" szövegrész helyébe "minisztérium", a "természetvédelemért felelõs miniszter" szövegrész helyébe "Környezetvédelmi Minisztérium" , a "honvédelmi miniszter" szövegrész helyébe pedig szövegrész helyébe pedig "Honvédelmi Minisztérium" szövegrész lép, ebbõl következõen a 22. §-a (3) bekezdése a következõ rendelkezéssel egészül ki: "A minisztériumnak az engedélyt a Vtv. 24. §-a (2) bekezdésének a)-e) pontjában felsorolt feltételek meghatározásával kell kiadni." A Vtv. 22. §-a kiegészül a következõ (6) bekezdéssel, miszerint "A (3) bekezdésben foglalt feltételek teljesítését a minisztérium - a vadászati, az erdészeti, valamint az állategészségügyi hatóság útján - évente felülvizsgálja és szükség szerint határoz az engedély visszavonásáról."

I n d o k o l á s

A 24. § (3) bekezdése kimaradt a felsorolásból. A 22. §-t (6) bekezdéssel javasoljuk kiegészíteni, mivel az éves felülvizsgálati lehetõség, illetõleg szankcionálás szükséges.

Budapest, 1998. november 10.

Tisztelettel

Pál Béla
MSZP

Dr.Kis Zoltán
SZDSZ