ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ
Fidesz-Magyar Polgári Párt

T/276/31.

MÓDOSÍTÓ JAVASLAT

dr. Áder János Úrnak
az Országgyûlés Elnöke
részére

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény módosításáról szóló T/276. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 18. §-a a következõ (2) bekezdéssel egészül ki, és a jelenlegi (2) bekezdés jelölése (3) bekezdésre változik:

(2) A Szja tv. 49/B. §-ának (10) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

(10) A vállalkozói személyi jövedelemadót - legfeljebb annak összegéig - csökkentik

a) a 13. számú melléklet rendelkezései szerint megadott módon és feltételekkel, valamint az átmeneti rendelkezések szerint a vállalkozói adókedvezmények azzal, hogy vállalkozói adókedvezményre jogosító ugyanazon beruházáshoz kapcsolódó adókedvezmények közül - választás szerint - ugyanabban az adóévben csak az egyik érvényesíthetô;

b) a gazdasági és szakmai kamarákról szóló törvények elôírása alapján kamarai tagdíj címén az egyéni vállalkozó által az adóévben megfizetett összeg 50 százaléka, de legfeljebb tízezer forint.

I n d o k o l á s

Tekintettel arra, hogy a szakmai kamarai tagság nélkül (orvos, gyógyszerész, mérnök, stb.) a diplomával rendelkezõ vállalkozó hivatását önállóan nem gyakorolhatja, javaslom a törvény szövegének módosítását, azaz kiterjesztését a szakmai kamarák kifejezéssel.

Budapest, 1998. november 2.

Tóth István
Fidesz - Magyar Polgári Párt