278/19.

Kapcsolódó módosító javaslat

DR. ÁDER JÁNOS úrnak
az Országgyûlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 102. § (1) bekezdése alapján az egészségügyi hozzájárulásról szóló T/278. számú törvényjavaslathoz - a T/278/12. számon benyújtott módosító javaslathoz kapcsolódva - az Egészségügyi és szociális bizottság a következõ

kapcsolódó módosító javaslatot

terjeszti elõ:

A törvényjavaslat 12. §-ának (4) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

"(4) A foglalkoztatás elõsegítésérõl és a munkanélküliek ellátásáról szóló többször módosított 1991. évi IV. törvény 58. §-a (5) bekezdésének c) pontjában meghatározott munkaadók a gazdasági miniszter rendeletében meghatározott feltételek szerint - foglalkoztatáspolitikai érdekbõl - támogatásban részesül[het]nek a Munkaerõpiaci Alapból az általuk foglalkoztatott munkavállalók után fizetendõ tételes mértékû egészségügyi hozzájárulás megfizetéséhez. Felhatalmazást kap a gazdasági miniszter, hogy a szociális és családügyi miniszterrel együttmûködve rendeletben állapítsa meg a támogatás feltételeit és részletes szabályait."

I n d o k o l á s

A foglalkoztatás elõsegítését, valamint a munkanélküliek foglalkoztatását végzõ munkaadók támogatásban részesülnek és nem részesülhetnek a Munkaerõpiaci Alapból a miniszteri rendeletben meghatározott szerint.

Budapest, 1998. november 5.

Dr. Kökény Mihály
elnök