ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

T/296/24.

Módosító javaslat

Dr. Áder János úrnak,

az Országgyûlés elnöke részére

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a nemdohányzók védelmérõl és a dohánytermékek fogyasztásnak, forgalmazásának egyes szabályairól szóló T/296. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztjük elõ:

A törvényjavaslat 4. § (4) bekezdésének a következõ jelzett szövegrésszel történõ kiegészítését javasoljuk:

"(4) A dohányzóhelyek közforgalmú tömegközlekedési eszközön történõ kijelölésének részletes szabályait - az egészségügyi miniszterrel és a belügyminiszterrel egyetértésben - a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter rendeletben állapítja meg."

Indokolás

A módosítás technikai jellegû, a 4. § (3) bekezdése alapján egyértelmû, hogy a magánforgalomban közlekedõ tömegközlekedési eszközökön a dohányzóhely kijelölésérõl az üzembentartó dönt. Egyértelmû továbbá, hogy a tûzrendészeti és közlekedésbiztonsági szempontokat figyelembe vevõ dohányzóhely-kijelölés esetén az üzembentartónak nem kell figyelembe venni az elkülönített helyiséget elõíró szabályt. Ebbõl kifolyólag a végrehajtási rendelet csupán a közforgalomban közlekedõ tömegközlekedési eszközök tekintetében képes részletes szabályokat alkotni, amit e törvényhelyen is rögzíteni kell.

Budapest, 1999. február 11.

Dr. Isépy Tamás
Fidesz-Magyar Polgári Párt

Glattfelder Béla
Fidesz-Magyar Polgári Párt

Dr. Rubovszky György
Fidesz-Magyar Polgári Párt