T/296/109.

Dr. Áder János úrnak,

az Országgyûlés elnökének

Helyben

Kapcsolódó módosító javaslat

Tisztelt Elnök Úr !

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján a nemdohányzók védelmérõl és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló, T/296. számú törvényjavaslathoz az alábbi

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztjük elõ.

Kapcsolódva dr. Isépy Tamás, Glattfelder Béla és Dr. Ruboszky György által T/296./24. számon benyújtott módosító indítványához a törvényjavaslat 4. §-a (1) bekezdésének elsõ mondata a következõk szerint módosul:

"4. § (1) A 2. § (1) bekezdésének a) illetõleg c) pontjaiban meghatározott esetekben - az (5)-(6) bekezdésekben, valamint a 2. § (3) bekezdésében foglalt kivétellel - dohányzásra az e törvényben foglaltaknak, valamint a tûzvédelmi szabályoknak megfelelõ helyet kell kijelölni és fenntartani, amennyiben megfelelõ önálló helyiség rendelkezésre áll, vagy az azonos helyiségben a dohányzóhely 2. § (4) bekezdésében foglalt feltételeknek megfelelõ kijelölése a helyiség rendeltetésszerû igénybevételének veszélyeztetése nélkül megoldható és a kijelölés a 2. § (2) bekezdése alapján nem tiltott."

Indokolás

A javaslat lehetõséget biztosít arra, hogy dohányzóhely kijelölésének mellõzésére ne csupán azért kerülhessen sor, mert egy adott intézményben a dohányzás nemkorlátozott, hanem azért is, mert a szórakoztató, vendéglátóipari szolgáltatást nyújtó intézményt az üzemeltetõ nemdohányzóvá nyilvánította. E döntését - értelemszerûen - azonban megfelelõ módon nyilvánosságra is kell hoznia. Ez a javaslat tartalmilag összefügg a 4. § új (5)-(6) bekezdéseire benyújtott kapcsolódó módosító indítvánnyal.

Budapest, 1999. március " ".

dr. Horváth Zsolt
Fidesz-MPP

Koltai Ildikó
Fidesz MPP