T/296/122.

Kapcsolódó módosító javaslat

DR. ÁDER JÁNOS úrnak

az Országgyûlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 102. § (1) bekezdése alapján a nemdohányzók védelmérõl és a dohánytermékek fogyasztásának és forgalmazásának egyes szabályairól szóló T/296. számú törvényjavaslathoz - a T/296/23. számon benyújtott módosító javaslathoz kapcsolódva - az Egészségügyi és szociális bizottság a következõ

kapcsolódó módosító javaslatot

terjeszti elõ:

A törvényjavaslat 3. §-ának a következõ módosítását javasolja:

"3. § (1) A közforgalmú intézmény feladatkörében eljáró, valamint a tömegközlekedési eszköz mûködtetésében hivatásszerûen közremûködõ személy (a továbbiakban együtt: rendelkezésre jogosult) a dohányzásra vonatkozó korlátozást megsértõt a [magatartás] jogsértés haladéktalan befejezésére[, vagy az arra kijelölt helyen történõ folytatására] köteles felhívni. A felhívás eredménytelensége esetén a rendelkezésre jogosult [intézkedik az iránt, hogy] az érintett személyt felszólítja, hogy a közforgalmú intézményt, illetve a tömegközlekedési eszközt [el]hagyja el, illetõleg kezdeményezi a 7. § (1)-(2), illetve (13) bekezdései szerinti eljárás lefolytatását.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott személy felhívására - az eljáró intézkedési jogosultságának igazolását követõen - az érintett személy személyazonosságát hitelt érdemlõ módon köteles igazolni. [A személyazonosság megállapítása érdekében az eljáró személy - szükség esetén - a rendõrhatóság közremûködését is igénybe veheti.]"

I n d o k o l á s

Lásd a Bizottság szó szerinti jegyzõkönyvét.

Budapest, 1999. március 17.

Dr. Kökény Mihály

elnök