T/325/135.

Módosító javaslat!

dr. Áder János úrnak,

az Országgyûlés elnöke

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetésérõl szóló, T/325. számú törvényjavaslat költségvetési elõirányzataihoz - a Házszabály 94. §, 102. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen -

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztek elõ.

A törvényjavaslat 9. §-ának a következõ módosítását javaslom:

"9. §

A KVI vagyonkezelésében lévõ kincstári vagyon átmeneti vagy tartós hasznosításából, értékesítésébõl származó - kiadásokkal csökkentett - bevétel a központi költségvetés központosított bevételét képezi. A bevételbõl a KVI javaslatára a Miniszterelnöki Hivatalt vezetõ miniszter egyedi hozzájárulása alapján [1200] 950 millió forint a vagyonhasznosítással, illetve a vagyongazdálkodással kapcsolatos, az állami feladatellátással összefüggõ kiadásokra fordítható. Ezen belül a KVI vezérigazgatója 30 millió forintig ügyletenként - de éves szinten legfeljebb 300 millió forintig - dönt. A KVI vezérigazgatója ezen döntésérõl a Miniszterelnöki Hivatalt vezetõ minisztert negyedévente utólag tájékoztatja."

I n d o k o l á s

Nehezen belátható, hogy miért kéne az 1988. évi 800 millió Ft-os vagyonhasznosítással, illetve vagyongazdálkodással kapcsolatos keretet 50% -al megnövelni. Ennek legalábbis alapos indoka kellene, hogy legyen, de ilyennel a törvényjavaslat nem szolgál. Jelen módosító javaslat közel 20% -os emelése még mindig jelentõsen meghaladja az infláció mértékét.

Budapest, 1998. november 19.

Szalay Gábor

SZDSZ