T/325/377.

Módosító javaslat!

dr. Áder János úrnak,

az Országgyûlés elnöke

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetésérõl szóló, T/325. számú törvényjavaslat költségvetési elõirányzataihoz - a Házszabály 94. §, 102. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen -

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztek elõ.

1. A törvényjavaslat 3. számú melléklet j) pontjának a következõ módosítását javaslom:

3. számú melléklet

A 18. pont j) pontja maradjon el!

"18. Hozzájárulás egyéb közoktatási feladatokhoz

[j) Könyvtári feladatok ellátása és/vagy taneszközbeszerzés és/vagy informatikai oktatás

Összege: 1 830 Ft/fõ

A hozzájárulást a helyi önkormányzat az általa fenntartott nevelési oktatási intézményben nappali rendszerû oktatásban résztvevõ tanulók után veheti igénybe a tanulók könyvtári ellátásához és/vagy a 11/1994 (VI. 8.) MKM rendelet 7. sz. mellékletében szereplõ eszközök és felszerelések beszerzéséhez és/vagy az informatikai oktatáshoz.]"

2. A javaslat 8. számú melléklete a következõ 8-9. ponttal egészül ki:

"8. Könyvtári feladatok ellátása és/vagy taneszközbeszerzés és/vagy informatikai ellátás

Összege: 2500 Ft/fõ

A hozzájárulást a helyi önkormányzat az általa fenntartott nevelési oktatási intézményben nappali rendszerû oktatásban résztvevõ tanulók után veheti igénybe a tanulók könyvtári ellátásához és/vagy a 11/1994 (VI. 8.) MKM rendelet 7. sz. mellékletében szereplõ eszközök és felszerelések beszerzéséhez és/vagy az informatikai ellátáshoz./

9. Osztálybontás idegen nyelv és informatika oktatásához

Összege: 2500 Ft/fõ

A hozzájárulás a helyi önkormányzat veheti igénybe az általa fenntartott iskolában, nappali rendszerû oktatásban résztvevõ tanuló után, ha a 7-13. évfolyamon az idegen nyelvet, illetve az informatikai oktatást osztálybontással szervezik."

I n d o k o l á s

A jövõ évre tervezett összeg jóval kevesebb, mint az idén az iskolai könyvtári feladatok ellátásra rendelkezésre álló támogatás. Ezenfelül a jogcímen igénybe vehetõ támogatás is kibõvült, ezért ez jelentõs szûkítését jelenti az e terület fejlesztésének.

Budapest, 1998. november 19.


Horn Gábor
SZDSZ