T/326/20.

Módosító javaslatok

Dr. Áder János úr
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

Az Országgyûlés Házszabályának 94. § (1) bekezdése alapján a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1999. évi költségvetésérõl szóló T/326. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatokat

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat az alábbi új 14. §-sal egészül ki, egyidejûleg a további paragrafusok számozása értelemszerûen változik:

"14. § Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az E. alapból finanszírozott költségvetési rend szerint gazdálkodó egészségügyi szolgáltatók részére az 1999. évre vonatkozó 13. havi illetmény fedezetére a gyógyító-megelõzõ kiadások elõirányzatából - az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásáról szóló kormányrendeletben meghatározott részletezés szerint - 7638 Millió forintot elkülönít, és a havonkénti finanszírozást a csökkentett összeg egytizenketted részének megfelelõen teljesíti. A 13. havi illetmény fedezetét 1999. február 20-ával utalja át az intézmények részére, amelyek azt a munkavállalókkal történõ megállapodás szerinti idõpontban, legkésõbb 2000. január 31-ig fizetik ki. Ha az intézménynél tulajdonosi forma változás következik be, és az új szervezet létrejöttéig nem fizették ki a dolgozók részére a 13. havi illetményt, úgy azt teljes egészében, egy összegben, kamataival együtt vissza kell utalni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár részére."

I n d o k o l á s :

A törvényjavaslat módosítása garantálja, hogy az Országos Egészségbiztosítási pénztár által az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozott költségvetési rend szerint gazdálkodó egészségügyi szolgáltatók az 1999-es évre vonatkozóan az egészségügyi dolgozók részére 2000. január 31-ig a 13. havi illetményt garantáltan kifizethessék.

Budapest, 1998. november 23.

Dr. Csáky András
MDF