T/326/23.

módosító javaslat

dr.Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

HELYBEN

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1999. évi költségvetésérõl szóló T/326. számú törvény javaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 4.§ (2)bekezdése maradjon el:

" (2)Teljesítésként a 6. cím, 1. alcím, 3. elõirányzat-csoport Postabank garanciális kötelezettségének teljesítése elõirányzaton a garanciavállalással összefüggõ szerzõdéses kötelezettségek teljesítésének kiadásai a vagyonértékesítési bevétel terhére számolhatók el."

A pont elhagyásával a 4 §. további számozása értelemszerûen változik.

Indokolás

A törvényjavaslat 9. §-a úgy rendelkezik, hogy a tb vagyont 1999. december 31-ig értékesíteni kell. Ennek bevételét az 1. sz. mellékletben 53 700 millió forintban határozza meg. Ugyan itt határoz ennek a bevételnek a két alap közötti megosztásáról úgy, hogy csak ellátásra lehet felhasználni. Az ÁSZ véleményével egyetértve, az általunk elhagyni javasolt bekezdés nem tekinthetõ sem nyugdíjbiztosítási sem egészségbiztosítási ellátásnak, nem beszélve arról, hogy tervezett fedezete sincs. A kiadások között tervezett 1 910 millió forintot a tényleges egészségügyi ellátások fedezetére kell fordítani.

Budapest, 1998. november 23.

(dr.Schvarcz Tibor
MSZP)

(dr.Vojnik Mária
MSZP)

(dr.Kökény Mihály
MSZP)