T/548/158.

Kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Áder János
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 102.§ (1) bekezdése alapján a temetõkrõl és a temetkezésrõl szóló T/548. számú törvényjavaslathoz Zakó László képviselõ úr T/548/117. számú módosító javaslatához kapcsolódva a következõ

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 40.§ (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

"(2) Köztemetõben [ az (1) bekezdés szerint megállapított díjakat rendeletben kell kihirdetni] a kegyeleti közszolgáltatás igénybevételéért fizetendõ díjak fajtáit és mértékét az önkormányzat állapítja meg és rendeletben hirdeti ki.

Indokolás

A köztemetõben az önkormányzat, mint a közfeladat ellátási kötelezettség címzettje és a temetõ tulajdonosa önkormányzati rendeletben hirdeti ki a temetkezési közszolgáltatás (fenntartás és üzemeltetés) finanszírozására szolgáló díjak (különösen sírváltási és újraváltási díj, parkolási díj, a temetõben vállalkozási tevékenységet végzõk által fizetendõ, diszkriminációmentesen alkalmazandó díjak, stb.) helyi viszonyoknak megfelelõen megállapított fajtáit és mértékét. Az így megállapított és kihirdetett díjakon felül a kegyeleti közszolgáltatás körében más díjakat az üzemeltetõ nem számíthat fel.

Budapest, 1999. február 24.

Dr. Gémesi György
MDF