T/717/13.

Módosító javaslat

dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

HELYBEN

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a Balaton Kiemelt Üdülõkörzet egyes településein az építési tevékenység átmeneti szabályozásáról szóló T/717. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 2 § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

"(2) A települések területén a jóváhagyott településrendezési tervekben már kijelölt beépítésre szánt területen lévõ telkeken építmények elhelyezésére engedély csak akkor adható, ha a telek teljesen közmûvesített, vagy a már megtervezett közmûvek az építmény használatba vételéig teljesen elkészülnek és az építés következtében jelentkezõ többletigényeket [a közmûvek] biztosítani tudják."

Indokolás:

A tervezet csak abban az esetben engedi építési engedély kiadását, ha a terület teljesen közmûvesített. Ez a szabály célszerûtlen, mivel szinte minden Balaton-környéki településen intenzíven épülnek a különbözõ közmûvek, jellemzõen állami céltámogatással. Ha az önkormányzat egy területre már betervezte a közmûvek megépítését és azok elkészülte a tervezett építmény használatba vételéig biztosított, a párhuzamos építés megengedhetõ.

Budapest, 7E6

dr. Lamperth Mónika
országgyûlési képviselõ
MSZP

Jauernik István
országgyûlési képviselõ
MSZP