T/755/20.

Az Országgyûlés

Mezõgazdasági
bizottságának

Gazdasági
bizottságának

kiegészítõ ajánlása

a szõlõtermesztésrõl és a borgazdálkodásról szóló 1997. évi CXXI. törvény módosításáról szóló T/755. sz. törvényjavaslat
v i t á j á h o z
(Együtt kezelendõ a T/755/18. számú ajánlással!)

Tisztelt Országgyûlés!

Az Országgyûlés Mezõgazdasági bizottsága - elsõ helyen kijelölt bizottságként -, valamint Gazdasági bizottsága, megvitatta a szõlõtermesztésrõl és a borgazdálkodásról szóló 1997. évi CXXI. törvény módosításáról szóló, T/755. számon beterjesztett törvényjavaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott T/755/19. számú bizottsági módosító javaslatot.

Megjegyzés: A törvényjavaslat szövegébõl elhagyni javasolt szöveget [  ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelöljük. Ha a módosító javaslatban ettõl eltérõ jelölési mód szerepel - az egységes elbírálás megkönnyítése érdekében - az ajánlásban a javaslatot ehhez a jelölési módhoz igazítottuk annak szó szerinti tartalmára figyelemmel.
Ahol az ajánlás a bizottságok állásfoglalásaként a "nem támogatja" megjegyzést használja, ott a módosító javaslat a jelenlévõ képviselõk egyharmadának támogatását megkapta.
Ahol az ajánlás a bizottság nevét nem tartalmazza, ott az adott bizottság a módosító javaslatról nem foglalt állást.

Amennyiben a módosító javaslat a törvényjavaslat §-ainak, illetve a §-ok bekezdéseinek számozására, vagy a pontok jelölésére is vonatkozik, a javaslat elfogadása esetén ezek értelemszerûen megváltoznak a törvényjavaslat minden érintett rendelkezésében, hivatkozásában, az erre történõ külön utalás nélkül is.

A Házszabály 145. § (1) bekezdés b) pontja szerinti, a módosító javaslatokra vonatkozó észrevételeket az ajánlás érintett pontjaihoz fûzött keretes megjegyzések tartalmazzák.

Módosításra irányuló törvényjavaslat (HSZ. 94. § (3) bek.) esetén e házszabályi rendelkezésre utalunk, ha a benyújtott módosító javaslat a törvényjavaslattal nem érintett szakaszra vonatkozik.

A módosító javaslatok közötti összefüggésekre akkor utalunk, ha ugyanazon képviselõ által benyújtott módosító javaslatokról vagy több képviselõ által közösen benyújtott módosító javaslatokról egyszerre célszerû dönteni.

I.

    1. A Mezõgazdasági bizottság - kapcsolódva a T/755/16. számú módosító javaslatához (a T/755/18. számú ajánlás 7. pontja) - a törvényjavaslat 3. §-ának a következõ kiegészítését javasolja:

/A Btv. 83. §-a egy új (3) bekezdéssel egészül ki:/

"(3) Felhatalmazást kap a földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, hogy a pénzügyminiszterrel együttes rendeletben a borászati termékek kötelezõ egységes bizonylatolási, nyilvántartási és elszámolási rendjét szabályozza."

Indokolás: Lásd a Mezõgazdasági bizottság 1999. április 8-i ülésének jegyzõkönyvét.

A módosító javaslatot(tal): - a Gazdasági biz. támogatja

- az Elõterjesztõ képviselõje egyetért

II.

A Gazdasági bizottság a T/755/18. számú ajánlásának alábbiakban felsorolt pontjaihoz tett állásfoglalása:

pont

Bizottság

Elõterjesztõ

2.

támogatja

egyetért

7.

nem foglalt állást

nem támogatja

9.

támogatja

egyetért

Összeállította: az Országgyûlés Jogi Fõosztálya

Budapest, 1999. április 8.

Farkas Sándor s.k.
a Mezõgazdasági bizottság elnöke

Dr. Latorcai János s.k.,
a Gazdasági bizottság elnöke