T/756/29.

Dr. Áder János úrnak

az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) a földrendezõ és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény módosításáról szóló T/756. számú és 102. § (1) bekezdése törvényjavaslathoz a következõ

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztjük elõ:

A javaslat 3. § -ának az alábbi módosítását javasoljuk:

3. §

Az Fkb. 9/B. §-a a következõ (4)-(7) bekezdéssel egészül ki:

"(4) A földkiadás során az FM hivatal az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1957. évi IV. törvény szabályai szerint jár el.

(5) A határidõben földkiadási kérelmet be nem nyújtott részarány tulajdonos többféle jogcímen járó és különbözõ földalapokba tartozó részarány-földtulajdonait az FM hivatal a földkiadási eljárás során összeszámítja. Több részarány-tulajdonos írásbeli kérelme alapján a földet lehetõség szerint az általuk kért módon kell kiadni.

(6) Az FM hivatal a sorsolás napját követõen [15] 30 napig cserelehetõséget biztosít az érintett részarány-tulajdonosok kérésére a határozathozatal elõtt. Az FM hivatal a földkiadó határozatokat a részarány-tulajdonosok közokiratba vagy teljes bizonyító erejû magánokiratba foglalt megállapodásában foglaltaknak megfelelõen köteles kiadni.

(7) Ha a földkiadáskor a tényleges mûvelési ág nem azonos az ingatlan-nyilvántartás szerintivel, és az eltérés már a földalap kijelölés idõpontjában is fennállt, a földkiadás alapját a tényleges mûvelési ág szerinti AK érték képezi."

Indokolás:

Célszerû a részarány-tulajdonosok részére hosszabb idõt biztosítani a cserelehetõségre.

Budapest, 2001. október 31.

Göndör István
országgyûlési képviselõ

Farkas Imre
országgyûlési képviselõ

Lakatos András
országgyûlési képviselõ