T/758/19.

módosító javaslat

Dr. Áder János

az Országgyûlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a közbeszerzésekrõl szóló 1995. évi XL. törvény módosításáról szóló T/758. számú törvényjavaslathoz az alábbi

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztjük elõ:

A törvényjavaslat 3. §-ával módosított Kbt. 3. §-a (1) bekezdésének következõ módosítását javasoljuk:

"(1) A Kormány a Magyar Közlönyben közzétett határozatával a közbeszerzések központosított eljárás keretében történõ lefolytatását rendelheti el az általa irányított szervezetek vonatkozásában, meghatározva annak személyi és tárgyi hatályát, valamint az ajánlatkérésre jogosult[at] költségvetési szervet.

I n d o k o l á s

Tekintettel arra, hogy a központosított közbeszerzés elrendelésének célja, hogy a nagyobb tételben történõ megrendelés útján alacsonyabb árakat lehessen elérni, elmondható, hogy ez a jogintézmény a Kbt. céljai közül a takarékosságot, a közpénzek átlátható elköltését szolgálja és a kiadás-csökkenéssel kapcsolatos eredménynek természetesen a központi költségvetés egyenlegét kell javítania. Véleményünk szerint e célok legjobban akkor valósíthatók meg, ha a központosított közbeszerzés során központi költségvetési szervet bíznak meg az ajánlatkéréssel és ezt a Kbt. is rögzíti.

Budapest, 1999. március " "

Perlaki Jenõ
Fidesz - Magyar Polgári Párt

Dr.Latorcai János
Fidesz - Magyar Polgári Párt