T/758/21.

módosító javaslat

Dr. Áder János

az Országgyûlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a közbeszerzésekrõl szóló 1995. évi XL. törvény módosításáról szóló T/758. számú törvényjavaslathoz az alábbi

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztjük elõ:

A törvényjavaslat 9. §-ával módosított Kbt. 10. §-a p) pontjának következõ módosítását javasoljuk:

"p) hirdetmény: az ajánlati vagy a részvételi felhívás (a továbbiakban együtt: felhívás), az elõzetes összesített tájékoztató, a tájékoztató az eljárás eredményérõl, a tájékoztató a két szakaszból álló eljárás részvételi szakaszának eredményérõl, a tájékoztató a 4. § (7) bekezdése szerinti szerzõdéskötésrõl, illetve a hirdetmény módosítás[a]áról, [vagy] visszavonás[a.]áról vagy az ajánlattételi, illetõleg részvételi jelentkezési határidõ módosításáról a 11. számú melléklet szerint közzétett hirdetmény.

I n d o k o l á s

A törvényjavaslat 9. §-ával módosított Kbt. 10. § p) pontja csak a hirdetmény módosításáról vagy visszavonásáról szóló közleményt minõsíti hirdetménynek, noha a Kbt. 47. §-ának (2) bekezdése, valamint módosított 63. §-ának (6) bekezdése szerint az ajánlattételi vagy részvételi jelentkezési határidõ meghosszabbításáról is hirdetményt kell közzétenni. Ezért a Kbt. 10. §-ának p) pontja ennek megfelelõ módosítását indítványozzuk, valamint - mivel az összes Kbt. szerinti hirdetmény mintái szerepelnek a Kbt. mellékleteiben - e hirdetménnyel kapcsolatos melléklettel javasoljuk kiegészíteni a Kbt.-t, így a 10. § p) pontja hivatkozhat e mellékletre.

Budapest, 1999. március " "

Perlaki Jenõ
Fidesz - Magyar Polgári Párt

Dr.Latorcai János
Fidesz - Magyar Polgári Párt