T/813/17.

Az Országgyûlés

Mezõgazdasági
bizottságának

Költségvetési és pénzügyi
bizottságának

Gazdasági
bizottságának

második kiegészítõ ajánlása

az agrárpiaci rendtartásról szóló 1993. évi VI. törvény
módosításáról szóló T/813. sz. törvényjavaslat
vitájához

(Együtt kezelendõ a T/813/8. és a T/813/16. számú ajánlásokkal.)

Tisztelt Országgyûlés!

Az Országgyûlés Mezõgazdasági bizottsága - elsõ helyen kijelölt bizottságként -, Gazdasági bizottsága, Költségvetési és pénzügyi bizottsága (a továbbiakban: Költségvetési bizottság), megvitatta az agrárpiaci rendtartásról szóló 1993. évi VI. törvény módosításáról szóló, T/813. számon beterjesztett törvényjavaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott T/813/9-15. számú módosító javaslatokat.

Megjegyzés: A törvényjavaslat szövegébõl elhagyni javasolt szöveget [  ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelöljük. Ha a módosító javaslatban ettõl eltérõ jelölési mód szerepel - az egységes elbírálás megkönnyítése érdekében - az ajánlásban a javaslatot ehhez a jelölési módhoz igazítottuk annak szó szerinti tartalmára figyelemmel.
Ahol az ajánlás a bizottságok állásfoglalásaként a "nem támogatja" megjegyzést használja, ott a módosító javaslat a jelenlévõ képviselõk egyharmadának támogatását megkapta.
Ahol az ajánlás a bizottság nevét nem tartalmazza, ott az adott bizottság a módosító javaslatról nem foglalt állást.

Amennyiben a módosító javaslat a törvényjavaslat §-ainak, illetve a §-ok bekezdéseinek számozására, vagy a pontok jelölésére is vonatkozik, a javaslat elfogadása esetén ezek értelemszerûen megváltoznak a törvényjavaslat minden érintett rendelkezésében, hivatkozásában, az erre történõ külön utalás nélkül is.

A Házszabály 145. § (1) bekezdés b) pontja szerinti, a módosító javaslatokra vonatkozó észrevételeket az ajánlás érintett pontjaihoz fûzött keretes megjegyzések tartalmazzák.

Ha a benyújtott módosító javaslat a törvényjavaslattal nem érintett szakaszra vonatkozik, a módosító javaslathoz fûzött megjegyzés rovatban külön utalunk a HSZ 94. § (3) bekezdésére.

Az ajánlásban az összefüggésekre akkor utalunk, ha ugyanazon képviselõ által benyújtott módosító javaslatokról, vagy több képviselõ által közösen benyújtott módosító javaslatokról egyszerre célszerû dönteni.

A Költségvetési bizottság, illetve az Elõterjesztõ utólagos állásfoglalásai a T/813/16. számú kiegészítõ ajánlás alábbi pontjairól.

Ajánláspont

Bizottság

Elõterjesztõ képviselõje

2.

nem támogatja

nem ért egyet

4.

nem támogatja

nem ért egyet

8.

nem támogatja

nem ért egyet

Összeállította: az Országgyûlés Jogi Fõosztálya

Budapest, 1999. szeptember 2.

Dr. Latorcai János s.k.,
a Gazdasági bizottság elnöke

Dr. Szekeres Imre s.k.,
a Költségvetési és pénzügyi bizottság elnöke