T/851/3.

Módosító javaslat.

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94.§. (1.) bekezdése és a 102. § (1.) bekezdése alapján az egészségügyet, illetõleg a gyógyszerellátást érintõ egyes törvények módosításáról szóló T/851. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

Az 1.§-ban módosított Tv. 2. §-ának (5) bekezdése az aláhúzott szövegrész beiktatásával a következõképpen módosul:

"(5) A (4) bekezdésben foglalt rendelkezések megfelelõen irányadóak az (1) bekezdés ec) alpontjában megjelölt jogviszonyok keletkezésével összefüggõ véleményezési jogkör gyakorlása során is azzal, hogy a MOK - a vezetõi megbízás,illetõleg az alkalmazás szempontjából jelentõs bármely körülményre kiterjedõ - véleményét mind a munkáltatói jogkört gyakorló számára, mind az érdekelt munkavállalók és pályázók számára adja meg."

Indoklás

Nagyon fontos - esetleg személyiségi jogokat is felvetõ - kérdésekben lenne jogosult nyilatkozni a MOK úgy, hogy az ilymódon kifejtett véleményérõl a pályázókat és folyamodókat nem köteles tájékoztatni. Nyilvántartási mulasztások vagy egyszerû adminisztrációs hiba korrigálását sem tudnák elérni az érintettek, mert nem is tudnának a mögöttük folytatott, õróluk szóló levelezés tartalmáról. A MOK véleményérõl valamennyi érintett felet tájékoztatni kellene, nem csupán a munkáltatói jogkört gyakorlókat.

Budapest, 1999. március 25.

Lezsák Sándor
országgyûlési képviselõ
MDF