T/851/6.

Módosító javaslat.

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94.§. (1.) bekezdése és a 102. § (1.) bekezdése alapján az egészségügyet, illetõleg a gyógyszerellátást érintõ egyes törvények módosításáról szóló T/851. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

Az 19.§-ban módosított GYktv. 2. §-a után beiktatott új, 2/A. § (2) bekezdése az aláhúzott szövegrész beiktatásával a következõképpen módosul:

"(2) A 2.§ (2) bekezdésének bd) alpontjában meghatározott véleményezési jogkörében eljárva a Kamara mind a munkáltatói jogkört gyakorló személyt, , mind az érdekelt munkavállalókat és pályázókat tájékoztatja különösen arról, hogy a megbízandó, illetõleg a vezetõi megbizatással már rendelkezõ gyógyszerész"..

Indoklás

Nagyon fontos - esetleg személyiségi jogokat is felvetõ - kérdésekben lenne jogosult nyilatkozni a Kamara úgy, hogy az ilymódon kifejtett véleményérõl a pályázókat és folyamodókat nem köteles tájékoztatni. Nyilvántartási mulasztások vagy egyszerû adminisztrációs hiba korrigálását sem tudnák elérni az érintettek, mert nem is tudnának a mögöttük folytatott, õróluk szóló levelezés tartalmáról. A Kamara véleményérõl valamennyi érintett felet tájékoztatni kellene, nem csupán a munkáltatói jogkört gyakorló személyeket.

Budapest, 1999. március 25.

Lezsák Sándor
országgyûlési képviselõ
MDF