T/851/13.

Módosító javaslat!

Dr.Áder János Úrnak,
az Országgyûlés elnöke

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és a 102. § (1) bekezdése alapján az egészségügyet, illetõleg a gyógyszerellátást érintõ egyes törvények módosításáról szóló T/851 számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 1. §-a a következõk szerint változik:

"A MOK feladat- és hatásköre

2. § (1)

"f) részt vesz és egyetértési jogot gyakorol az orvosi hivatás gyakorlói és az egészségbiztosítás szervei közötti általános szerzõdési feltételek kialakításában, valamint a helyi önkormányzatok alapellátási területi ellátási felelõsségébe tartozó feladatokat ellátó orvosok és a helyi önkormányzat közötti, továbbá - az ellátás valamennyi szintjén - a területi ellátási kötelezettséggel mûködõ egészségügyi szolgáltatók és orvosaik közötti szerzõdés általános feltételeinek kialakításában."

Indokolás

A javaslat szélesíteni kívánja a MOK egyetértési jogát az általános szerzõdési feltételek kialakításában. A javaslat célja, hogy az egyetértési jog gyakorlása kerüljön kiterjesztésre a területi ellátási kötelezettséggel mûködõ egészségügyi szolgáltatók és az önkormányzatok között létrejövõ polgári jogi szerzõdések általános szerzõdési feltételei vonatkozásában az ellátás valamennyi szintjén.

Budapest, 1999. március 24.

Dr.Vojnik Mária
MSZP

Dr.Kökény Mihály
MSZP

Dr.Schvarcz Tibor
MSZP

Szabó Sándorné
MSZP

Dr.Jakus Zoltán
MSZP