T/857/53.

módosító javaslat

dr. Áder János

az Országgyûlés elnökének

HELYBEN

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján A felsõoktatási intézményhálózat átalakításáról és a felsõoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény módosításáról szóló T/857. számon benyújtott törvényjavaslathoz a következô

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztem elô.

1. A törvényjavaslat 6. § (2) bekezdése az alábbiak szerint változik:

"(2) 1999. október 31-ig az IIT - a beérkezett pályázatok [alapján] elbírálásával, dönt - [javaslatot tesz] a jogutód intézmény vezetõjének személyér[e]õl és kezdeményezi annak kinevezését.. Az IIT [javaslata] döntése alapján az oktatási miniszter november 30-ig elõterjeszti a javaslatot a megbízásra jogosultnak. Amennyiben a vezetõ személyére a határnapig nem érkezik javaslat, az oktatási miniszter a karokra nem tagozódó jogelõd intézmények vezetõinek, a jogelõd intézmények kari vezetõinek vagy a különváló felsõoktatási intézmények, illetve a karokra tagozódó jogelõd intézmények vezetõinek egyikét terjeszti elõ megbízásra."

Indokolás

Az Ideiglenes Intézményi Tanács szükségszerû átmeneti jellege és mûködése nem indokolja, hogy az intézményvezetõ mostani megválasztása és kinevezése ne ugyanúgy történjen, mint a törvényben elõírt eljárási rend szerint. A javaslat a hatályos törvényi megfogalmazásokat érvényesíti az új intézmények vezetõinek kinevezési eljárásában.

Budapest, 1999. március 26.

 

Dr. Jánosi György

MSZP

Dr. Bazsa György

MSZP