T/997/107.

módosító javaslat

Áder János úrnak az Országgyûlés elnöke
Budapest

Tisztelt Elnök Úr!

A házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosítására T/997. számon benyújtott törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatokat

nyújtom be:

A javaslat a következõ 38. §-sal egészül ki :

38. §

A Kt. 80. §-ának (6) bekezdése a következõk szerint módosul:

"(6) A jegyzõ, fõjegyzõ - a jogerõs államigazgatási határozat megküldésével - intézkedik a normatív költségvetési hozzájárulás folyósításának felfüggesztésére, ha a fenntartó a (3)-(4) bekezdésben szabályozott felhívása ellenére a törvénysértést, a kifogásolt tevékenységet nem szüntette meg, és ezért kezdeményezte a bíróságnál a törvénysértés megállapítását."

Indokolás

A hatályos törvényi rendelkezések lehetõvé teszik, hogy a jegyzõ, fõjegyzõ eljárást indítson a fenntartóval szemben, amennyiben megítélése szerint az általa fenntartott óvoda, iskola, kollégium a mûködtetése során nem tartja meg a hatályos jogszabályokat. Az eljárás részeként a normatív állami hozzájárulás felfüggesztésére is lehetõség van. Indokolt azonban egyértelmûvé tenni, hogy ezt az intézkedést csak akkor teheti meg, ha az e tárgyban hozott határozat jogerõre emelkedett.

Budapest, 1999. május 7.

országgyûlési képviselõ