H/1009/3. szám

Az Országgyûlés
Ügyrendi bizottságának

a j á n l á s a

a közbeszerzésekrõl szóló 1995. évi XL. törvényben megfogalmazott jogalkotói szándék érvényesülését vizsgáló országgyûlési bizottság létrehozásáról szóló
H/1009. sz. határozati javaslat
r é s z l e t e s
vitájához

Tisztelt Országgyûlés!

Az Országgyûlés Ügyrendi bizottság megvitatta a közbeszerzésekrõl szóló 1995. évi XL. törvényben megfogalmazott jogalkotói szándék érvényesülését vizsgáló országgyûlési bizottság létrehozásáról szóló, H/1009. számon beterjesztett határozati javaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott H/1009/2. számú módosító javaslatot.

Megjegyzés: A határozati javaslat szövegébõl elhagyni javasolt szöveget [  ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelöljük. Ha a módosító javaslatban ettõl eltérõ jelölési mód szerepel - az egységes elbírálás megkönnyítése érdekében - az ajánlásban a javaslatot ehhez a jelölési módhoz igazítottuk annak szó szerinti tartalmára figyelemmel.
Ahol az ajánlás a bizottságok állásfoglalásaként a "nem támogatja" megjegyzést használja, ott a módosító javaslat a jelenlévõ képviselõk egyharmadának támogatását megkapta.

Amennyiben a módosító javaslat a határozati javaslat §-ainak, illetve a §-ok bekezdéseinek számozására, vagy a pontok jelölésére is vonatkozik, a javaslat elfogadása esetén ezek értelemszerûen megváltoznak a határozati javaslat minden érintett rendelkezésében, hivatkozásában, az erre történõ külön utalás nélkül is.

  1. Dr. Wekler Ferenc képviselõ a határozati javaslat 6. §-ának a következõ módosítását javasolja:

"A Bizottság [a feladatának az elvégzése után] 1999. december 31-ig jelentést készít az Országgyûlés számára, a Bizottság jelentésének az Országgyûlés által történt [elfogadása után, a Bizottság önmagát bizottsági határozattal feloszlatja] elfogadásával a vizsgáló bizottság megszûnik"

Indokolás: Lásd a H/1009/2. sz. módosító javaslat indokolását.

A módosító javaslatot(tal): - az Ügyrendi biz. egyharmada sem támogatja

- az Elõterjesztõ nem ért egyet

Összeállította: az Országgyûlés Jogi Fõosztálya

Budapest, 1999. június 10.

Dr. Salamon László s.k.,
az Ügyrendi bizottság elnöke