T/1050/13.

Kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnöke

Budapest

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 102. § (1) bekezdése alapján a "a társadalombiztosítási járulék-folyószámlák rendezésérõl" szóló, T/1050. számú törvényjavaslathoz - T/1050/4. számon benyújtott módosító javaslathoz kapcsolódva - a következõ

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 5. §-ának a következõ (4) bekezdéssel történõ kiegészítését javasolom:

" (4) Amennyiben a járuléktartozás, a késedelmi pótlék és bírság tartozásának elengedését követõ 5 éven belül a járulékfizetésre kötelezett, társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettségének teljesítésével 30 napot meghaladóan késedelembe esik, az (1)-(3) bekezdés alapján korábban elengedett fizetési kötelezettségeit és azoknak Art.-ban meghatározott járulékos terheit is köteles megfizetni."

Indokolás

A javasolt kiegészítés következtében a törvényben meghatározott kedvezményekben nem részesülhetne az a járulékfizetésre kötelezett, aki 5 éven belül társadalombiztosítási járulék megfizetésének kötelezettségével 30 napot meghaladó késedelembe esik. Nem indokolt, hogy a törvényben meghatározott kedvezményeket igénybe vehesse az a fizetésre kötelezett, aki a társadalombiztosítási kötelezettségeit rendszeresen késedelmesen teljesíti.

Budapest, 1999. június 3.

Dr. Csáky András
MDF