Módosító javaslat

T/1207/11.

Dr.Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a területfejlesztésrõl és a területrendezésrõl szóló T/1207. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 6. §-a következõk szerint módosul:

A Tf. tv. 17. § (6) bekezdése:

"(6) A regionális fejlesztési tanács tagjai:

b) a miniszter, a belügy-, a környezetvédelmi, a gazdasági, a közlekedési, hírközlési és vízügyi, a nemzeti kulturális örökség, a szociális és családügyi, az egészségügyi, az oktatási, az ifjúsági és sport-, valamint a pénzügyminiszter képviselõje;

g) régiónként a gazdasági kamarák egy képviselõje,

[g] h) a Kormány kinevezett képviselõje;

[h] i) a fõpolgármester; [valamint]

[i] j) a fõvárosi kerületi önkormányzatok egy képviselõje[.] valamint;

k) a területfejlesztési önkormányzati társulások további két képviselõje."

Indokolás:

Figyelemmel a regionális területfejlesztési tanácsok feladataira indokolt, hogy a tanácsokban a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának képviselõje is szavazati joggal vegyen részt.

A regionális területfejlesztési tanácsokban a partnerség elvét fenntartva indokoltnak tûnik a gazdasági kamarák régiónkénti egy képviselõjének szavazati joggal való részvételét biztosítani hasonlóan a Tervezet 15. § (8) bekezdés b) pontjában foglaltakhoz.

A Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács esetében indokolt a kistérségi képviselõk számára további két képviseleti helyet biztosítani tekintettel arra, hogy a tanácsban egyetlen megye érintett, így a többi regionális területfejlesztési tanácshoz hasonló arányosság csak így érhetõ el a kistérségi képviselõk számára.

Budapest, 1999. június 21.

/Dr.Horváth Balázs/
MDF

/Dr.Gémesi György/
MDF

/Dr.Zilahi József/
MDF