T/1207/31.

Módosító javaslat

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a területfejlesztésrõl és a területrendezésrõl szóló 1996. évi XXI. törvény módosításáról szóló T/1207. számú törvényjavaslathoz az alábbi

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 6. §-ához (a Tf. tv. 16. § (3) bekezdéséhez):

"(3) A regionális fejlesztési tanács és munkaszervezete mûködésének törvényességi [felügyeletét] ellenõrzését a 12. § (8)-(13) bekezdéseiben foglaltaknak megfelelõen a székhely szerint illetékes fõvárosi, megyei közigazgatási hivatal vezetõje látja el. A regionális fejlesztési tanács elnöke a tanács alapszabályát, egyéb szabályzatát és határozatait az elfogadásuktól számított tizenöt napon belül megküldi a fõvárosi, megyei közigazgatási hivatal vezetõje részére."

Indokolás

A megyei közigazgatási hivatal vezetõjének felügyeleti jogkörét semmilyen körülmény nem indokolja; ehelyett a helyi önkormányzatokról szóló törvény rendelkezéseinek analógiájára, a regionális fejlesztési tanácsok és munkaszervezeteik vonatkozásában törvényességi ellenõrzési jogkör kell, hogy megillesse. Ez a jogosítvány megfelelõen biztosítaná, hogy a tanácsok a hatályos jogszabályok keretei között mûködjenek. A regionális fejlesztési tanács elnöke a szükséges dokumentumok rendelkezésre bocsátásával segítené elõ a megyei közigazgatási hivatal vezetõjének munkáját.

Budapest, 1999. június 21.

Dr. Wekler Ferenc
SZDSZ