MAGYAR ORSZÁGGYÛLÉS
Számvevõszéki Bizottság

H/1212.

Bizottsági önálló indítvány

Az Országgyûlés
......../1999. (.....) OGY határozata
az Állami Számvevõszék 1997. évi tevékenységérõl

szóló jelentés elfogadásához

  1. Az Országgyûlés elfogadja az Állami Számvevõszék, az Országgyûlés legfõbb pénzügyi-gazdasági ellenõrzõ szervezetének 1997. évi tevékenységérõl készített beszámolóját.
  2. Az Országgyûlés megállapítja, hogy az Állami Számvevõszék az Alkotmányban és a törvényekben meghatározott feladatainak eleget tett, elõsegítve ezzel az Országgyûlés és bizottságai törvényhozó és ellenõrzõ munkáját.

I n d o k o l á s

Az Állami Számvevõszék 1997-ben is az alkotmányos és törvényi kötelezettségei alapján, az ellenõrzési tervben foglaltaknak megfelelõen végezte tevékenységét. A számvevõszéki munkáról készült éves jelentés célja, hogy az Országgyûlés összefogott tájékoztatást kapjon az 1997. évi ellenõrzési munkáról, a kapacitások felhasználásáról.

Az éves beszámoló áttekinti az Állami Számvevõszék 1997-ben végzett tevékenységét. Röviden bemutatja az ellenõrzési munka súlypontjait, az ellenõrzések fõbb megállapításait, javaslatait, az ellenõrzések hasznosulását, valamint kitér mûködési feltételekre is.

Az Állami Számvevõszék fontosnak tartja, hogy jelentéseinek túlnyomó részét az országgyûlési bizottságok 1997-ben napirendre tûzték és megtárgyalták. E bizottsági tárgyalások általában állásfoglalással, határozattal, illetve címzett javaslatokkal zárultak. Vélhetõen hasonló érdeklõdésre tarthat számot az éves ellenõrzési tevékenység összefoglaló jelentése is.

Az Országgyûlés Számvevõszéki bizottsága a benyújtott beszámolót megvitatta és elfogadásra javasolja az Országgyûlésnek.

Budapest, 1999. április 27.

Kósa Lajos s. k.
a bizottság elnöke