Országgyûlési képviselõ

T/1267/38.

kapcsolódó módosító javaslat

dr. Áder János úrnak,
az Országgyûlés elnökének

HELYBEN

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatról szóló 1991. évi XI. törvény módosításáról szóló T/1267. számú törvényjavaslathoz a következõ

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ:

Kapcsolódva dr. Schvartz Tibor ér dr. Vojnik Mária, dr. Koleszár Lajos és dr. Kökény Mihály által T/1267/8. számon benyújtott módosító javaslathoz, a törvényjavaslat a következõ új 8. § -sal egészül ki, elfogadása esetén a törvényjavaslat §-ainak a számozása értelemszerûen módosul:

"8. § Az Ántv. 11. § (2) bekezdése a következõ d)  ponttal egészül ki:

d)  egészségügyi szolgáltatónál észlelt hiányosság esetében az a)-c) pontban felsoroltakon túl - külön jogszabályban foglaltak szerint - az egészségügyi dolgozónak a tevékenységben való jártassága igazolását."

Indokolás

A privatizálódó egészségügyben az egészségügyi szolgáltatás minõségének kontroljához megfelelõ jogosítvány szükséges annak érdekében, hogy probléma esetén az egészségügyi hatóság idõben be tudjon avatkozni.

A kapcsolódó módosító javaslat az egészségügyrõl szóló 1997. évi CLIV. törvény rendelkezéseivel való összhang megteremtése miatt szükséges.

Budapest, 1999. szeptember " "

Dr. Schvarcz Tibor
országgyûlési képviselõ MSZP

Dr. Vojnik Mária
országgyûlési képviselõ MSZP

Dr. Koleszár Lajos
országgyûlési képviselõ MSZP

Dr. Kökény Mihály
országgyûlési képviselõ MSZP