H/1304/13.

Az Országgyûlés

Ügyrendi
bizottságának

kiegészítõ ajánlása

az egyes állami vezetõk tisztázatlan érdekeltségi kapcsolatai következtében kirobbant FIDESZ-Lockheed botrány tényeit és következményeit vizsgáló bizottság felállításáról H/1304. sz. országgyûlési határozati javaslat
v i t á j á h o z

(Együtt kezelendõ a H/1304/11. számú ajánlással!)

Tisztelt Országgyûlés!

Az Országgyûlés Ügyrendi bizottsága megvitatta az egyes állami vezetõk tisztázatlan érdekeltségi kapcsolatai következtében kirobbant FIDESZ-Lockheed botrány tényeit és következményeit vizsgáló bizottság felállításáról szóló, H/1304. számon beterjesztett országgyûlési határozati javaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott H/1304/12. számú kapcsolódó módosító javaslatot.

Megjegyzés: A határozati javaslat szövegébõl elhagyni javasolt szöveget [  ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelöljük. Ha a módosító javaslatban ettõl eltérõ jelölési mód szerepel - az egységes elbírálás megkönnyítése érdekében - az ajánlásban a javaslatot ehhez a jelölési módhoz igazítottuk annak szó szerinti tartalmára figyelemmel.

Amennyiben a módosító javaslat a határozati javaslat §-ainak, illetve a §-ok bekezdéseinek számozására, vagy a pontok jelölésére is vonatkozik, a javaslat elfogadása esetén ezek értelemszerûen megváltoznak a határozati javaslat minden érintett rendelkezésében, hivatkozásában, az erre történõ külön utalás nélkül is.

    1. Az Ügyrendi bizottság a határozati javaslat IV. pontja felvezetõ szövegének a következõ módosítását javasolja:

"IV. A vizsgálóbizottság tevékenységérõl 1999. [június 18-ig] december 31-éig jelentést készít, melynek tartalmaznia kell..."

Indokolás: Lásd az Ügyrendi bizottság 1999. szeptember 23-i ülésének jegyzõkönyvét

A módosító javaslatot(tal): - az Elõterjesztõ képviselõje egyetért

Összeállította: az Országgyûlés Jogi Fõosztálya

Budapest, 1999. szeptember 23.

Dr. Salamon László s.k.
az Ügyrendi bizottság elnöke