T/1501/53.

módosító javaslat

dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

HELYBEN

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az adókra, járulékokra és egyéb költségvetési befizetésekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló T/1501. számú törvényjavaslathoz a következô

módosító javaslatot

terjesztem elô.

A törvényjavaslat 33.§ (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

"33.§ (1) A Jöt 31.§-a (1) bekezdésének felvezetõ mondata a következõk szerint módosul, és a bekezdés a) és d) pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

(1) Ha a törvény másként nem rendelkezik, a megfizetett adó visszaigénylésére (levonására) jogosult

a) az adóraktár engedélyese, ha a szabadforgalomba bocsátott jövedéki terméket vagy keveredett árut saját hálózatából szállította vissza, vagy igazoltan adóval növelt áron vásárolta, és azt az adóraktárban jövedéki termék elõállításához adóraktárban felhasználta,

d) az a személy, aki adóraktárból vagy importálótól a 37.§ (1) bekezdésében megjelölt ásványolajat, a 47.§ (1) bekezdésében megjelölt alkoholterméket, illetve a bort adóval növelt áron szerezte be és adómentes célra használta fel."

Indoklás

A saját kiskereskedelmi hálózatban, saját jövedéki engedélyes telepen összekeveredett ásványolajtermék adóraktárba való visszaszállítása esetében - a tulajdonos nem változik - nem áll fenn a vásárlás ténye. Ezért célszerû a Jöt szövegének a pontosítása.

Budapest, 1999. szeptember 9.

Kovács Tibor
MSZP