ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELÕ

Mécs Imre

T/1501/54.

Módosító javaslat

Dr. Áder Jánosnak,
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján "az adókra, járulékokra és egyéb költségvetési befizetésekre vonatkozó egyes törvények módosítá-sáról szóló" T/1501 számú törvényhez a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

"A törvényjavaslat MÁSODIK RÉSZE teljes egészében maradjon el, a törvényjavaslat többi részében szereplõ, a második résszel kapcsolatos rendelkezések értelemszerûen elmaradnak, a számozások megváltoznak."

Indokolás

A gazdaság jelen helyzetében, az állampolgárok jövedelmi viszonyai mellett kifejezetten káros lenne az új adó bevezetése. Az új adó éppen azokat a polgárokat és családokat érinti hátrányosan, akik felelõsséget éreznek jövõjükért és erejükön felül gondoskodnak a károk kockázatának csökkentésérõl. Érthetetlen, hogy a kormány, - miután tapasztalta, hogy a természeti csapások milyen nagy kárt okoztak a lakosságnak és az önkormányzatoknak, s mennyire kevesen biztosították javaikat, - ahelyett, hogy minden rendelkezésére álló módon, de különösen adókedvezményekkel segítené, támogatná és buzdítaná a polgárokat arra, hogy javaikat biztosítsák, egy eddig soha nem volt és létében megkérdõjelezhetõ adónemet vezet be. Ez súlyosan terhelné a kockázati közösségekbe önként tömörülõ polgárokat, ugyanakkor a kapcsolatos adminisztrációs költségek meghaladnák a várható adóbevételt.

1999. szeptember 4.