T/1501/162.

módosító javaslat

dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

HELYBEN

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az adókra, járulékokra és egyéb költségvetési befizetésekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló T/1501. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 197. §-a az alábbiak szerint módosul:

"197. § A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény (a továbbiakban: Kjt.) 1. §-ának (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

"(3) Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérõen e törvény hatálya nem terjed ki a helyi önkormányzat által [közhasznú munkavégzés (1991. évi IV. törvény 16. §-a), vagy] közmunkaprogram keretében foglalkoztatottra, valamint az alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatott munkavállalóra.""

Indokolás:

A nagy munkanélküliséggel sújtott szegény településeken a közszolgáltatási feladatok ellátására lényegében az egyetlen megoldás, ha igénybe veszik a közhasznú munkavégzésre nyújtott kedvezményeket is. Méltánytalan lenne ugyanakkor, ha az egymás mellett azonos feladat ellátásán dolgozók között, pusztán azért, mert az önkormányzat e támogatás igénybevételére kényszerült, különbségek keletkeznének.

Budapest, 1999. október 11.

Jauernik István
országgyûlési képviselõ
MSZP