ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

T/1501/310.

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés Elnökének

Kapcsolódó módosító javaslat

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § ¨1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az adókra, járulékokra és egyéb költségvetési befizetésekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló T/1501. számú törvényjavaslathoz az alábbi

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A T/1501/294. számú ajánlás 86. pontjában szereplõ T/1501/67. számú módosító javaslathoz kapcsolódva a törvényjavaslat 44. §-ában a Jöt-öt kiegészítõ 54/E. §-ának (1) bekezdése a következõk szerint módosul:

"(1) Egyszerûsített adóraktári engedély[t köteles kérni, illetve kaphat]re jogosult - a (8) bekezdésben foglalt eltéréssel - az az 500 m2-nél nagyobb szõlõterületet mûvelõ személy, aki (amely) a saját termésû friss szõlõbõl a tevékenysége során az utolsó három [egymást követõ] gazdasági év - amennyiben a szõlõterület mûvelése három évnél rövidebb ideje történik, a mûvelés idõtartamának - átlagában évente az 54/B. § (3) bekezdésében meghatározott mennyiséget meghaladó, de legfeljebb 1000 hektoliter szõlõbort állít elõ. [Új szõlõterület telepítése esetén az 1000 hektoliter tekintetében a helyi hegyközség által a kérelmezõ részére megadott termésátlagot kell figyelembe venni.]"

I n d o k o l á s:

A javaslat szövegpontosítást tartalmaz, a jogosultságra helyezi a hangsúlyt, illetve kiegészül a három évnél kevesebb ideje mûködõ szõlõfeldolgozókra vonatkozó rendelkezéssel. Az elhagyni javasolt rendelkezés pedig az elsõ mondat módosítása révén szükségtelenné válik.

Budapest, 1999. szeptember " "

Glattfelder Béla
(FIDESZ-MPP)