ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

T/1501/316.

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés Elnökének

Kapcsolódó módosító javaslat

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § ¨1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az adókra, járulékokra és egyéb költségvetési befizetésekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló T/1501. számú törvényjavaslathoz az alábbi

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A T/1501/294. számú ajánlás 87. pontjában szereplõ T/1501/209. számú módosító javaslathoz kapcsolódva a törvényjavaslat 44. §-ában a Jöt-öt kiegészítõ 54/G. §-ának (1) bekezdése a következõk szerint módosul:

"(1) Adóraktári engedély

a) a szõlõbor elõállítását saját termésû friss szõlõbõl[,]a feldolgozási tevékenység során az utolsó három [3 egymást követõ] gazdasági év - amennyiben a szõlõterület mûvelése három évnél rövidebb ideje történik, a mûvelés idõtartamának - átlagában 1000 hektolitert meghaladó mennyiségben elõállító, és/vagy szõlõt, szõlõbort saját termékelõállításra, feldolgozásra, illetve - az 54/E. § (2) bekezdésében meghatározott mennyiséget meghaladó mennyiségben - fajtabõvítés, házasítás céljából felvásárló, és/vagy a szõlõt, szõlõbort bérmunkában feldolgozó üzemre (a továbbiakban: szõlõ borászati üzem),

b) az egyéb bor elõállítását végzõ üzemre (a továbbiakban: egyéb borászati üzem)

(az a) és b) pontok a továbbiakban együtt: borászati üzem),

c) a bor önálló palackozását végzõ palackozóra (a továbbiakban: borpalackozó),

d) a borászati üzem engedélyesének a gyártóüzeme területén kívül található, az elõállított bor tárolását végzõ, saját tulajdonú vagy bérelt raktárára (a továbbiakban: üzemi borraktár)

adható."

I n d o k o l á s:

A rendelkezés megszövegezésének pontosítását, egyértelmûsítését tartalmazza a módosítás, illetve a szõlõ borászati üzem fogalmának kiegészítését azzal az esettel, ha a fajtabõvítés, házasítás céljából vásárolt bor mennyisége meghaladja az 54/E. § (2) bekezdése szerinti mennyiséget.

Budapest, 1999. szeptember " "

Glattfelder Béla
(FIDESZ-MPP)