ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

T/1501/363.

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés Elnökének

Kapcsolódó módosító javaslat

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § ¨1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az adókra, járulékokra és egyéb költségvetési befizetésekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló T/1501. számú törvényjavaslathoz az alábbi

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A T/1501/294. számú ajánlás 124. pontjában szereplõ T/1501/130. számú módosító javaslathoz kapcsolódva a törvényjavaslat 64. §-ának (3) bekezdése a következõk szerint módosul:

(3) A Jöt. 81. §-ának (4) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

"(4) A lefoglalt terméket, egyéb tárgyat és eszközt el kell kobozni, ha a jövedéki ügyben jövedéki bírság megállapításának van helye. A szállításra használt eszköz abban az esetben kobozható el, ha a szállítóeszköz tulajdonosa az (1) bekezdés a)-d) pontja szerinti terméket elõállító, forgalmazó vagy azt birtokoló személy, illetve ha a szállítóeszköz tulajdonosának az ügy összes körülményére tekintettel tudnia kellett arról, hogy szállítóeszközével az (1) bekezdés a)-d) pontja szerinti terméket szállítanak. Az elkobzásról a jövedéki bírságot megállapító, illetve ismeretlen tettes esetén az eljárást megszüntetõ határozatban kell rendelkezni."

I n d o k o l á s:

A szállítóeszköz elkobzása esetében indokolt a szabályozás finomítása, és az elkobzásnak csak bizonyos esetekben való elõírása.

Budapest, 1999. október " 1 "

Tállai András
(FIDESZ-MPP)