ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

T/1658/93.

Módosító javaslat!

Dr. Áder János úrnak,
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Köztársaság 2000. évi költségvetésérõl szóló, T/1658. számú törvényjavaslat költségvetési elõirányzataihoz - a Házszabály 94. §-ában, 102. §-a (1) bekezdésében (121. §-a (7) bekezdésében)* foglaltaknak megfelelõen -

módosító javaslatot

terjesztek elõ.

- A törvényjavaslat - alábbiakban jelzett - költségvetési elõirányzatának változásaként, a törvényjavaslat 4. számú mellékletének a következõ módosítását javasolom:

A 4. számú melléklet I. A helyi önkormányzatokat normatívan megilletõ személyi jövedelemadó jogcímei és összegei címû fejezetét a következõ 3. jogcímmel egészül ki:

"3. Megyei jogú városok személyi jövedelmadó részesedése

Elõirányzat: 350 millió forint.

Középiskolai bejáró normatív hozzájárulás: 7500 forint/ellátott.

Ebbõl az elõirányzatból azok a megyei jogú városok önkormányzatai részesülhetnek, melyek az e törvény 4. számú mellékletében az I. A helyi önkormányzatokat normatívan megilletõ személyi jövedelemadó jogcímei és összegei 1. jogcímén az 1.4. pontjában nem szerepelnek a levonásban részesülõ önkormányzatok között.

Az ellátottak számbavételénél a megyei jogú városok középiskoláiba más településrõl bejáró tanulók számát kell alapul venni."

Indokolás

A megyei jogú városok önkormányzati középiskolái jelentõs mértékben látnak el nem kötelezõ térségi feladatokat. Ezáltal részben tehermentesítik a megyei és más önkormányzati középiskolákat.

Budapest, ......... év .......................... hó .......nap

...............................................................
aláírás