ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

t/1658/488.

Kapcsolódó módosító javaslat!

Dr. Áder János úrnak,
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Köztársaság 2000. évi költségvetésének módosításáról szóló, T/1658. számú törvényjavaslat költségvetési elõirányzataihoz - a Házszabály 94. §-ában, 102. §-a (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen - a T/1658/244 . számú módosító javaslathoz kapcsolódva

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ.

A törvényjavaslat 81. § (14) bekezdésében a Cct. 23. s) pontjának alábbi módosítását javaslom:

"s) Mûszakilag [összetartozó] az elmúlt évek során szétszakadt beruházás: szennyvízelvezetés és/vagy szennyvíztisztítás céljára megvalósult beruházás, melynek vízjogi létesítési engedélyében tervezett beruházásként szerepel azon önkormányzat(ok) szennyvízelvezetés vagy szennyvíztisztítás célú beruházása is, mely forráshiány vagy egyéb ok miatt nem kezdõdött el, illetve a megvalósult mû önállóan nem helyezhetõ üzembe[.], valamint azok a beruházások, melyeknél a hatóságok 1999. november 1-jét megelõzõen kötelezték az önkormányzato(ka)t záros határidõn belül megvalósításra, elletve intézményi vagy ipari mûre csatlakoztatottak és azok megszûnése vagy tulajdonváltása miatt nem üzemeltethetõk."

Indokolás

A Cct.-ben szereplõ fogalom-meghatározás kiegészítésére azért van szükség, mert az önkormányzatok nem tudnak eleget tenni a hatóságok által elõírt kötelezettségüknek a jelenlegi besorolási kategóriák kötöttsége miatt.

Budapest, 1999. november 10.

Németh Zsolt
MDF

Danka Lajos
FKgP

Básthy Tamás sk.
FIDESZ-MPP