ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

T/1756/54.

Módosító javaslat

dr. Áder Jánosnak,

az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) és a 102. § (1) bekezdése alapján az egyes munkaügyi és szociális törvények módosításáról szóló, T/1756. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztjük elõ:

A Javaslat 12. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul.

"12. §

(1) Az Flt. 27. §-ának (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

"(2) A munkanélküli járadék folyósítási idejét az (1) bekezdés szerinti munkaviszony idõtartamának alapulvételével kell kiszámítani olymódon, hogy öt nap munkaviszony egy nap járadékfolyósítási idõnek felel meg. Ha a kiszámítás során töredéknap keletkezik, a kerekítés szabályait kell alkalmazni."

(2) Az Flt. 27. §-ának (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

"(3) A munkanélküli járadék folyósításának leghosszabb idõtartama az esetleges szüneteltetéstõl függetlenül 365 [270] nap."

(3) Az Flt. 27. §-a a következõ új (6) bekezdéssel egészül ki:

"(6) Annak részére, aki a munkaügyi központ által támogatott képzést a munkanélküli járadék folyósításának ideje alatt, annak kezdõ idõpontjától számított 180 napon belül kezdi meg, és a képzés idõtartama alatt a munkanélküli járadék folyósítási idejét kimeríti, a munkanélküli járadékot a képzés hátralévõ idõtartamára - legfeljebb azonban a képzés megkezdésétõl számított 365. napig - tovább kell folyósítani. A 14. § (8) bekezdésében foglaltakat ebben az esetben is alkalmazni kell."

Indokolás

Semmi nem indokolja, hogy egy egységeshez közeli E.U. gyakorlattól negatív irányba eltérjünk.

Budapest, 1999. november 29.

Dr. Füle István

MSZP